Annonce
AGF

AGF-træner roste samtlige spillere, men især Benjamin Hvidt

Bliver Mustapha Bundu og Mustafa Amini ikke klar til forårspremieren, er AGFs cheftræner helt rolig. Mod FC København fik han alle de svar, han gerne ville have fra dem, der i så fald skal spille i stedet.

FODBOLD: David Nielsen havde – ikke overraskende – masser af ros til sine spillere efter fredagens sejr over FC København i finalen i The Atlantic Cup. Det manglede da også bare.

- Det var en super kamp på højt niveau, hvor vi præsterer rigtig, rigtig godt. Holdet spiller en flot kamp på alle parametre, så det var dejligt at se, kom det fra AGFs cheftræner, da anfører Niklas Backman havde hævet pokalen og det officielle holdvinder-foto var taget.

- Alle er skarpe, alle har lyst, alle vil, og det er det, det handler om i sådan en kamp her. Vi har så også evnerne til at udføre tingene. Vi har en lille periode i første halvleg, hvor vi kommer lidt på bagkant, men vi får hurtigt justeret. Vi kan kun være tilfredse for det er en rigtig dygtig modstander, vi er oppe mod, sagde Nielsen, der hev den brede pensel op af lommen, roste alle mand for solide præstationer, for et flot taktisk udtryk mod de forsvarende danske mestre.

Men særligt én spiller fik nogle ekstra ord med på vejen: Benjamin Hvidt, der set udefra spillede med en ikke tidligere set selvtillid, et stort mentalt overskud.

- Han spiller en fantastisk kamp på et vanvittigt højt niveau. Det var godt at se. Han har arbejdet hårdt, og virker til endelig også at være helt fri oppe i hovedet. Der er ikke rigtig nogen blokeringer, og det gør så også, at medspillerne stoler fuldt ud på ham. Det betyder meget for så unge en spiller, kom det fra David Nielsen, der til kampen havde valgt at lade både Mustapha Bundu og Mustafa Amini starte på bænken – på trods af at begge savner spilletid – ligesom islandske Jon Dagur Thorsteinsson var helt ude af truppen mod FCK.

For cheftræneren handler det om at bevare roen og dosere efter, hvor spillerne hver især er. De er alle tre i spil til en startplads mod Randers, lyder det. Hvis de altså kan spille sig på.

- De skal bare op i gear. Dem, der startede i dag, var klar til det, og dem, der kom ind fra bænken leverede også. Jeg synes, at vi står skarpt, for det handler om de spillere, der kommer til at spille mod Randers. Og alle leverede, sagde han.

Han afviste, at beslutningen om Amini og Bundu på bænken var et led i en plan om ikke at vise for meget før Randers-kampen.

- Det tænker vi ikke så meget over. Det vigtigste for os er, at vi er i stand til at koncentrere os om os selv og være i stand til at ramme det niveau, vi gerne vil, når turneringen går i gang. Og det gør vi. Jeg synes, at den fysiske test af spillerne er bestået, og vi kom gennem kampen uden alvorlige knubs, så det var godt. Vi er rigtig godt tilfreds med, hvor vi står, lød det fra træneren.

- Vi har mødt tre gode modstandere og har set stærke ud mod dem alle. Og på træningsbanen har tingene også fungeret. Så nu mangler bare den sidste klargøring hernede, inden vi drager hjem til Danmark og gør klar til næste weekend.

Annonce
Hold kæft, vi er gode. Mustafa Amini og Mustapha Bundu fik minutter mod FCK, men spørgsmålet er, om det er nok til at stå skarpt næste søndag? Foto: Lars Rønbøg / FrontZoneSport)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce