Annonce
AGF

AGF-træner: Vi lugtede blod til sidst

David Nielsen under fredagens opgør i Parken. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix.
David Nielsen mener, at AGF voldte FC København store problemer i fredagens opgør i Parken. Og han afviser, at der efter ét point i de to første kampe, er brug for at få tilført flere nye spillere.

FODBOLD: AGF-cheftræner David Nielsen hader - som alle andre trænere - at gå tomhændet fra en fodboldkamp. Og han var derfor også forbandet efter fredagens nederlag på 1-2 i Parken til FC København.

- Vi er ekstremt ærgerlige over, at vi ikke får noget med fra kampen, kom det fra Nielsen.

- Jeg følte, at vi havde både det mentale og fysiske overskud til sidst, og vi lugtede blod i alt, hvad vi foretog os. Vi spillede os til nogle rigtig gode chancer, får kun scoret på en af dem, men det er klart den bedste kamp, jeg har været med til i Parken. Men det hjælper ikke en skid, for vi vandt ikke, lød det fra en tydeligt skuffet AGF-træner, der dog hurtigt tog den positive kasket på i aftenvarmen.

- Der er ingen tvivl om, at vi gør mange ting godt. Vi har haft fokus på at lukke ned for alle deres dygtige offensive spillere. N'Doye, Wind, Fischer, Skov og Falk. Vi vidste, at det var dem, der ville gøre forskellen, og så er det alligevel en Pierre Bengtsson, der kommer fri og får scoret til 1-0. Det var en streg i regningen.

- Derefter var jeg selvfølgelig spændt på at se, hvordan holdet ville reagere, for jeg har før været i Parken, hvor et hold bliver skræmt af et tidligt mål. Men vi fandt hurtigt tilbage til vores kampplan, og derfra voldte vi dem ikke bare problemer. Vi voldte dem store problemer.

Hvordan synes du, at I volder dem problemer?

- Vi har lange passager med bolden. Det har vi ikke været dygtige nok til at have tidligere. Der har vi været for statiske i vores boldomgang, og der føler jeg, at vi har et lille skridt frem i forhold til at være mere dynamiske og kunne spille i mindre rum. Det, der så er vigtigt på bagsiden af det, er, at vi bliver farlige. Og det synes, at vi bliver i dag (fredag, red.), kom det fra David Nielsen.

- Der er altid én af deres profiler, der rammer et eller andet. De situationer, der afgør kampen, der er de bare dygtige, mens vi omvendt ikke er skarpe nok i de situationer, hvor vi skal slå til. Det er forskellen.

AGF står med ét point efter sæsonens to første kampe. Næste gang venter FC Midtjylland hjemme på Ceres Park.

Har I brug for at få tilført flere nye spillere i dette vindue, hvis I skal kunne ramme top seks?

- Nej, det synes jeg bestemt ikke, vi har. Vi har virkelig en god og bred trup, og vi kan gøre nogle ting fra bænken, hvor vi kan ramme modstanderne. Med den måde vi spiller på, er jeg rigtig godt tilfreds med de spillere, jeg råder over i AGF, sagde David Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce