Annonce
Sport

AGF uden Sana i Farum: - Han havde behov for at blive hjemme

Jens Stage følte sig snydt for et straffespark mod FC Nordsjælland. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

David Nielsen følte sig snydt for et straffespark til Jens Stage i 0-1-nederlaget til FC Nordsjælland.

FODBOLD: Tobias Sana blev hjemme i Aarhus, selv om han var udtaget til mandagens Superligakamp mod FC Nordsjælland.

Men ifølge cheftræner David Nielsen er der ingen dramatik bag, at én af AGFs bedste spillere ikke var med i Farum.

Fra en holdkammerat forlød det, at Sana var skadet. Men forklaringen er ifølge David Nielsen, at han har givet svenskeren et hvil inden årets sidste kamp om en uge mod Hobro:

- Jeg har givet ham en pause og givet ham mulighed for at suge noget ekstra energi til kroppen og hovedet. Og han er klar igen til næste kamp.

Men hvornår er den beslutning taget? Han blev udtaget til den officielle trup søndag.

- Beslutningen blev taget tidligere på ugen og han var kun med i den officielle trup så Nordsjælland kunne forberede sig på ham.

Der har altså ikke været en hændelse siden truppen blev udtaget, der har gjort, at du måtte bede ham blive hjemme?

- Han har haft behov for fri, og det har vi givet ham.

Er det fysisk eller mentalt?

- Han har haft behov for at blive hjemme.

Er han med mod Hobro næste mandag?

- Ja, helt sikkert.

Annonce

Snydt for straffespark?

Uden Tobias Sana tabte AGF 0-1 til FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet havde bolden klart mest og scorede - via Pierre Kanstrups selvmål - syv minutter før tid.

- Jeg ved ikke, om det var fortjent, de vandt. Vi kom herop og spillede en god kamp og holdt dem fra store chancer. Vi investerede i at få lukket deres angreb ned, og det lykkedes vi med igennem hele kampen. Vores omstillinger var gode i første halvleg og mindre gode i anden.

- Det er hjerteskærende at se efterfølgende, at der var straffespark til Jens Stage. Sådan en tæt kamp som denne, hvor du kan mærke, at det er en taktisk kamp og de ikke kom nogen vegne og vi ikke blev farlige nok, dér er det sådanne ting, der svinger ud. Vi endte med en kamp, hvor der skulle et selvmål og et ikke-dømt straffespark til at tabe 0-1, sagde David Nielsen for forklarede sit syn på straffesparkssituationen midt i anden halvleg:

- Det var en klassisk situation, hvor der kommer en forsvarsspiller, der tror, han skal sparke bolden væk, og så kommer der en angrebsspiller og fjerner den før ham. Det er nemt at dømme for dommeren og han stod og kiggede på det. Og jeg forstår godt, at spillerne er frustrerede.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce