Annonce
Sport

AGF uden Sana i Farum: - Han havde behov for at blive hjemme

Jens Stage følte sig snydt for et straffespark mod FC Nordsjælland. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

David Nielsen følte sig snydt for et straffespark til Jens Stage i 0-1-nederlaget til FC Nordsjælland.

FODBOLD: Tobias Sana blev hjemme i Aarhus, selv om han var udtaget til mandagens Superligakamp mod FC Nordsjælland.

Men ifølge cheftræner David Nielsen er der ingen dramatik bag, at én af AGFs bedste spillere ikke var med i Farum.

Fra en holdkammerat forlød det, at Sana var skadet. Men forklaringen er ifølge David Nielsen, at han har givet svenskeren et hvil inden årets sidste kamp om en uge mod Hobro:

- Jeg har givet ham en pause og givet ham mulighed for at suge noget ekstra energi til kroppen og hovedet. Og han er klar igen til næste kamp.

Men hvornår er den beslutning taget? Han blev udtaget til den officielle trup søndag.

- Beslutningen blev taget tidligere på ugen og han var kun med i den officielle trup så Nordsjælland kunne forberede sig på ham.

Der har altså ikke været en hændelse siden truppen blev udtaget, der har gjort, at du måtte bede ham blive hjemme?

- Han har haft behov for fri, og det har vi givet ham.

Er det fysisk eller mentalt?

- Han har haft behov for at blive hjemme.

Er han med mod Hobro næste mandag?

- Ja, helt sikkert.

Annonce

Snydt for straffespark?

Uden Tobias Sana tabte AGF 0-1 til FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet havde bolden klart mest og scorede - via Pierre Kanstrups selvmål - syv minutter før tid.

- Jeg ved ikke, om det var fortjent, de vandt. Vi kom herop og spillede en god kamp og holdt dem fra store chancer. Vi investerede i at få lukket deres angreb ned, og det lykkedes vi med igennem hele kampen. Vores omstillinger var gode i første halvleg og mindre gode i anden.

- Det er hjerteskærende at se efterfølgende, at der var straffespark til Jens Stage. Sådan en tæt kamp som denne, hvor du kan mærke, at det er en taktisk kamp og de ikke kom nogen vegne og vi ikke blev farlige nok, dér er det sådanne ting, der svinger ud. Vi endte med en kamp, hvor der skulle et selvmål og et ikke-dømt straffespark til at tabe 0-1, sagde David Nielsen for forklarede sit syn på straffesparkssituationen midt i anden halvleg:

- Det var en klassisk situation, hvor der kommer en forsvarsspiller, der tror, han skal sparke bolden væk, og så kommer der en angrebsspiller og fjerner den før ham. Det er nemt at dømme for dommeren og han stod og kiggede på det. Og jeg forstår godt, at spillerne er frustrerede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce