Annonce
AGF

AGF vandt med B-kæden i VAR-test i Slagelse

AGF's Nicklas Helenius var i vælten i testkmapen mod FC Nordsjælland. Angriberen scorede et mål og brændte et straffespark. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Det blev til den anden sejr over FC Nordsjælland på tre dage, da AGF mandag vandt 4-2 i den sidste test inden det går løs i Superligaen.
Annonce

FODBOLD: Et ungt AGF-hold spillede mandag eftermiddag testkamp i Slagelse mod et endnu yngre FC Nordsjælland-mandskab.

Og AGF vandt ganske fortjent med 4-2.

Det var faktisk århuianernes sidste test, inden det om en uge går løs i Superligaen mod oprykkerne fra Vejle, men det var folk var andet geled samt en håndfuld U19-spillere, der havde taget turen til det vestsjællandske, hvor der var inviteret til samlet VAR-arrangement.

Dommere og mænd bag skærme skulle øve sig på VAR-premieren i Superligaen i den kommende weekend, og det er jo alt sammen meget godt, selvom der godt nok var meget ventetid undervejs i de fire kampe, der var på programmet.

AGF's opgør var rosinen i pølseenden, og blev i hvert fald en ganske underholdende affære med masser af chancer i begge ender af banen, indianerbold en masse.

Det var Kasper T. Kristensen i målet, Jesper Juelsgård og Mikkel Møller Lassen i det centrale forsvar, tilbagevendte Kevin Diks og Mads Bager på backs, mens Magnus Anbo spillede på 6'er-positionen.

Foran ham lå så Benjamin Hvidt (anfører) og Søren Tengstedt, på kanterne Frederik Ihler og Magnus Kaastrup - og så Nicklas Helenius på toppen.

Nordsjælland bragte sig efter få minutter foran ved Noah Crone, men 17-årige Ihler slog tilbage, udlignede til 1-1, og herfra bølgede opgøret frem og tilbage, indtil Emeka Nnamani udnyttede en slem fejl af AGF-målscoreren til igen at bringe FCN foran.

Testkamp

AGF-FC Nordsjælland 4-2 (2-2)

Mål: 3. 0-1 Noah Crone. 5. 1-1 Frederik Ihler. 25. 1-2 Emeka Nnamani. 40. 2-2 Nicklas Helenius. 70. 3-2 Magnus Anbo. 77. 4-2 Søren Tengstedt.

Men inden pausefløjtet fik Nicklas Helenius atter bragt balance i regnskabet, da han scorede på et kraftfuldt hovedstød efter gennembrud på kanten og fornemt indlæg fra Benjamin Hvidt.

Hvidt var i det hele taget blandt de mest iøjenfaldende AGF'ere på banen, hårdt arbejdende og hele tiden med et godt blik for medspillerne, men også Søren Tengstedt og Frederik Ihler viste sig godt frem, når der skulle angribes.

Århusianerne virkede lige en tand skarpere i nærkampe og boldomgang, selvom der generelt blev budt på lidt for mange fejlpasninger fra begge sider.

Nicklas Helenius brændte i øvrigt et straffespark, ramte stolpen, men fik altså hurtig leveret et stykke med revanche med sin scoring.

I anden halvleg var det fortsat AGF'erne, der var mest i teten, mest på bolden, men det var en tilfældighed, der sendte holdet på sejrskurs, da en tilfældig nedfaldsbold tæt under mål efter hjørnespark fandt sålen på Magnus Anbos ene støvle. 3-2.

En Magnus Anbo, der efter at have spillet inde i smørhullet i de første 45 minutter, nu blev skubbet ned på venstre back, Mads Bager op på den centrale midtbane, for AGF spillede nu en 4-4-2.

Det fungerede meget godt, Magnus Kaastrup kom meget mere i spil nu, og Søren Tengstedt, nu ved siden af Helenius i front, kom også tættere på målet, og det var netop et samarbejde mellem de to, der afgjorde kampen med et lille kvarter igen.

Kaastrup sendte en perfekt bolde i dybden, og Tengstedt var iskold i sin afslutning alene med FCN-keeperen. Og så var sejren da hjemme.

Løfterige præstationer af Magnus Anbo, Magnus Kaastrup, Frederik Ihler og Mads Bager samt solidt håndværk af især Benjamin Hvidt og Søren Tengstedt - og interessante indhop fra flere U19-spillere efter pausen - ikke mindt Oliver Lund, der kom ind i stedet for Kevin Diks i højre forsvarsside og gjorde det yderst fornuftigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce