Annonce
AGF

AGF var altdominerende men smed det næsten væk efter pausen: - Kampbilledet bliver sådan her, når vi ikke scorer til 2-0

AGF har vundet de seneste to kampe mod Randers FC. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
AGF vandt søndag 1-0 i Randers og kom tilbage på sporet efter to Superliga-nederlag i træk.

FODBOLD: Det blev spændende til sidst på Cepheus Park i Randers.

Efter første halvleg lignede det ikke, at der skulle herske tvivl om andet end AGF-sejrens størrelse. AGF var her, der, alle vegne og så var de der gud-hjælpe-mig igen.

AGF kontrollerede alt, hvad der kunne kontrolleres i kampens første 45 minutter og kom fortjent foran, da Kevin Diks pandede et frisparksindlæg fra Casper Højer Nielsen i nettet. Det, der viste sig at blive kampens eneste mål.

Annonce

Men i anden halvleg gik gassen af ballonen. Randers kom væsentligt bedre med, og en del århusianere fik nok flashback til de to holds opgør i marts måned, hvor Randers udlignede til sidst, da randrusianerne pressede på i de døende minutter. Og havde det ikke været for Patrick Mortensen på stregen, havde Randers også udlignet kampen søndag eftermiddag.

David Nielsen og tropperne fik dog sejren. Det er første gang nogensinde, at Nielsen vinder en fodboldkamp som cheftræner i Randers.

Hvorfor bliver det så spændende i anden halvleg i dag, selvom i er altdominerende i første halvleg?

- Fordi vi ikke scorer til 2-0 og 3-0 i dag, som vi skal. Vores første halvleg i dag er fantastisk, og jeg synes, vi slap lidt, hvor vi sluttede i Parken, for der leverede vi nogle ting, som var rigtig godt, og det er jeg glad for, at vi leverede i første halvleg i dag også. Og så fordi vi ikke får scoret, ender de med at få nogle situationer til sidst, siger David Nielsen.

Hvorfor scorer i så ikke til 2-0 og 3-0. 

- Det er ligegyldigt. Vi skal hæfte os ved, hvor godt vi spiller. Jeg har aldrig nogensinde vundet på det her stadion som træner, så det bliver dumt at snakke om de ting, der ikke lykkes, når det endeligt er lykkes.

Statistikkerne vendte på hovedet

I første halvleg vandt AGF skudstatistikken 10-1. Randers' eneste afslutning i de første 45 minutter var en forkølet afslutning fra distancen, som oven i købet blev blokeret, før den nåede ind til Kamil Grabara i målet.

Omvendt havde AGF en hel del halve chancer og pressede Randers i bund. Det kunne blandt andet ses ved, at AGF havde to tredjedele af boldbesiddelsen efter de første 20 minutter i kampen.


Vi vinder første halvleg, men hvis vi ikke scorer til 2-0, skal vi gøre det, vi gør i anden halvleg.

David Nielsen, AGF-cheftræner


Samtlige af de letlæselige statistikker ændrede sig markant efter pausen. Randers overtog boldbesiddelsen, skuddene blev fordelt ligeligt og mængden af de såkaldte "farlige angreb", hvor et hold nåede banens sidste tredjedel, blev klart vundet af Randers.

- Vi bruger rigtig mange kræfter på at spille første halvleg, og kampbilledet bliver sådan her, når vi ikke scorer til 2-0.

- Det er det samme billede, vi taler om, hver gang man vinder 1-0. Vi vinder første halvleg, men hvis vi ikke scorer til 2-0, skal vi gøre det, vi gør i anden halvleg. Forsvare den hjem og se, om vi kan score til 2-0, siger David Nielsen.

AGF ligger med sejren nummer 4 med 45 point. FC København er nummer 3 med 48 point, mens FC Nordsjælland ligger lige under AGF med 39 point. FC København og FC Nordsjælland mødes på Right to Dream Park mandag aften.

Superliga, 28. runde

Randers FC - AGF 0-0 (0-1)

  • Mål: 0-1 Kevin Diks (22.)
  • Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Simon Graves, Mathias Nielsen, Jesper Lauridsen (Oliver Bundgaard 46.) - Tobias Klysner (Nikola Mileusnic 49.), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (Mikkel Kallesøe 63.) , Tosin Kehinde (Simon Piesinger 77.) - Bassala Sambou (Marvin Egho 63.), Mathias Greve
  • AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen (Benjamin Hvidt 66.) - Albert Grønbæk (Søren Tengstedt 79.), Bror Blume, Patrick Olsen, Gift Links (Alexander Munksgaard 66.) - Patrick Mortensen
  • Advarsler: Jesper Lauridsen, Mikkel Kallesøe, Simon Graves, Mathias Nielsen, Randers. Gift Links, Nicolai Poulsen, AGF.
  • Dommer: Michael Tykgaard
  • Tilskuere: 3.464 i Cepheus Park Randers
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce