Annonce
Sport

AGF var for stærk en gin for Aarhus Fremad

Lystig belgier. AGFs Ryan Mmaee scorede onsdag aften sine to første mål i AGF-trøjen, da Superliga-mandskabet besejrede Aarhus Fremad. Foto: Axel Schütt

Mustafa Amini og Ryan Mmaee blev dobbelte målscorere, da AGF onsdag aften vandt med 5-1 over bysbørnene fra Aarhus Fremad. Dermed er Superliga-mandskabet videre til 4. runde i pokalturneringen.

FODBOLD: For alt i verden - eller i hvert fald Aarhus: Lad nu være med at tage let på det.

Det var AGFs tilgang til onsdagens pokaldyst i 3. runde mod bysbørnene Aarhus Fremad fra landets tredjebedste række, og med grund, for tror en flok fuldtidsprofessionelle, at bussen selv kører i garagen mod opportunistiske spillere fra 2. division, kan det snildt gå galt.

Det gjorde det for Randers FC tirsdag aften mod Kolding IF. Superligamandskabet tabte med 1-2 og røg ud af turneringen, og onsdag, inden kampstart på Ceres Park, var der så problemer igen. Denne gang for de forsvarende danske mestre FC Midtjylland, der røg i forlænget spilletid mod Dalum, men kun lige akkurat fik slæbt ulvepelsen videre.

Og til at begynde med lignede de gin-sponsorerede drenge fra Aarhus Fremad faktisk også et hold, der havde tænkt sig at tage fusen på storebror; de spillede friskt til, kom til flere muligheder, men ok, træerne i 2. division vokser ingenlunde ind i himmelen, og de gulsorte striber endte med at tabe 1-5. Der var den klasseforskel, der skulle være foran de 2.103 tilskuere, uden at holdet fra Nordbyen på noget tidspunkt faldt igennem.

AGF stillede til start i en noget anden udgave i forhold til søndagens opgør på samme bane mod Brøndby.

Jakob Ankersen, Adama Guira, Casper Højer Nielsen og Martin Spelmann sad alle over - sammen med de skadede Roman Mysak, Niklas Backman, Bror Blume, André Riel og Nimo Gribenco - mens Tobias Sana, Mustapha Bundu og Jens Stage alle var at finde på bænken.

Det gav plads til flere af truppens helt unge spillere, hvis vej cheftræner David Nielsen ikke har set til i denne sæson: Daniel Thøgersen på venstre back, Benjamin Hvidt på den centrale midtbane og Magnus Kaastrup og Kasper Lunding på hver deres kant. Derudover var der start-debut i AGF-trøjen til angriber Ryan Mmaae, ligesom den i Superligaen fortsat karantæneramte Mustafa Amini også var gledet ind på holdet for at få minutter i benene.

Annonce

Pokalturneringen, 3. runde


  • Aarhus Fremad - AGF 1-5 (0-1)
  • Mål: 0-1 Mustafa Amini (41.), 0-2 Mustafa Amini (64.), 0-3 Magnus Kaastrup (71.), 0-4 Ryan Mmaee (80.), 1-4 Frederik Høgh (86.), 1-5 Ryan Mmaee (88.)
  • Aarhus Fremad (3-5-2): Aleksandar Stankovic - Kasper Hjørnegaard, Andreas Damgaard, Christian Bech - Esben Lauridsen (Arfan Habibi, 71.), Anders Nissen (Quoc Minh Truong, 56.), Mathias Nygaard, Nicklas Ullum, Jacob Torp - Christian Nissen, Morten Bundgaard (Frederik Høgh, 56.)
  • AGF (4-1-4-1): Oscar Whalley - Dino Mikanovic (Magnus Anbo Clausen, 67.), Pierre Kanstrup (Sebastian Hausner, 75.), Jesper Juelsgård, Daniel Thøgersen - Benjamin Hvidt - Kasper Lunding, Björn Daniel Sverrisson (Jens Stage, 81.), Mustafa Amini, Magnus Kaastrup - Ryan Mmaee
  • Advarsler: Andreas Damgaard, Christian Bech, Aarhus Fremad
  • Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
  • Tilskuere: 2.103 på Ceres Park

Ingen bus af parkere

Fremad - med en pæn del AGFere i truppen som Christian Bech, Anders Nissen, Mathias Nygaard, Jacob Florin Torp, Valdemar Høegh, Arfan Habibi og Qouc Minh Troung - lagde altså optimistisk fra land, var især farlige på et par dødbolde, men derudover var der også gode individuelle kvaliteter at finde her og der, ikke mindst fra Christian Nissen, der leverede flere fine detaljer, og som efter slutfløjtet var ærgerlig over nederlagets størrelse.

- Vi leverer en ok præstation, men resultatet er ikke retvisende. Vi er fandme gode i de første 25 minutter, og der tænkte jeg, at det her kan vi sgu godt gøre. Men så kommer vi bagud, og det tager noget af gassen, kom det fra Nissen.

- Vi kan godt være stolte alligevel. Vi kom ikke for at være en bus, men for at spille vores chance. Og det gjorde vi. Der er altid en mulighed i de her pokalkampe, og vi havde det sådan, at bliver vi kørt over, er det sådan det er, men hellere dø med støvlerne på, end bare at sparke bolde væk i 90 minutter, grinede den store Fremad-angriber.

Og ja, Først efter 25 minutter begyndte AGFerne rigtigt at røre på sig. En fint gennemspillet angreb blev afsluttet af Musafa Amini, der dog måtte se sit skud blokeret af en ihærdig Fremad-spiller og indenfor samme minut sendte Ryam Mmaae så et skud lige på 'hjemmeholdets' ankermand Aleksandar Stankovic.

Kort før pausen kom AGF så i front, og det punkterede reelt opgøret. Alt imens Aarhus-Fremad-bænken appellerede til linjedommeren om at få Kasper Hjørngaard ind på banen igen efter at have modtaget lægehjælp, udnyttede AGFerne overtallet. Kroatiske Dino Mikanovic svingede højrebenet og bragede et indlæg lige ind i pandebrasken på Mustafa Amini, der ganske ugeneret kunne heade forhåndsfavoritterne foran.

En spinkel pause-føring, men også startskuddet til et endnu mere fokuseret hold fra Fredensvang i de sidste 45 minutter, der bød på endnu fire scoringer fra de hvide trøjer: En mere fra Mustafa Amini,en fra Magnus Kaastrup og så to fra Ryan Mmaee.

Fremad-spillerne jublede, som var de på vej til at lave "en Kolding IF", da indskiftede Frederik Høgh reducerede til 1-4, og de fortjente at hive en lille succesoplevelse med hjem til Riisvangen.

De tabte - som ventet - men vandt derimod på tribunerne, hvor de stribedes supportere gav den langt mere gas end modpartens, ja, de normalt så højlydte AGF-fans hørte man slet ikke. De var tilsyneladende blevet hjemme i sofaen. Måske med en lille gin og tonic i glasset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce