Annonce
AGF

AGF vil 'back to basics': Der skal tales rent ud af posen, har spillerne aftalt på internt møde

Jesper Hansen har - efter otte kampe - stadig ikke prøvet at synge sejrssang i AGF. Arkivfoto: Bo Amstrup
Sammenholdet i AGF-truppen bliver testet i disse dage. På et internt møde har spillerne sat rammer for, hvad de skal og kan forvente af hinanden. I så fald vil truppen ende med at være endnu mere sammentømret på den anden side, spår Tingager og målmand Hansen.

FODBOLD: Det er ved at være et stykke tid siden, at AGF-målmand Jesper Hansen sidst har skrålet "hvem var det, der vandt i dag ..." af sine lungers fulde kraft. I hvert fald i et omklædningsrum.

Nytilkomne Hansen har det faktisk stadigvæk til gode efter sæsonens første otte betydende kampe.

Og det er en underlig fornemmelse for den 36-årige handskemand, der godt nok tidligt i sin aktive karriere i FC Nordsjælland også oplevede længere perioder med pointmæssigt dødvande, men ellers siden hen mest af alt har været vant til at vinde fodboldkampe: Han blev mester med FC Nordsjælland, mester med FC Midtjylland, vandt bronze med Lyngby - og har derudover suget til sig i årene i den bedste franske fodboldrække.

Annonce

Så han kender refrænet.

- Vi har virkelig brug for at kunne synge den her sejrssang sammen efter en kamp. Hold kæft, det savner jeg virkelig. Det tror jeg kan være med til at løsne op for nogle ting, frigive noget selvtillid. At kunne sidde sammen i omklædningsrummet og nyde en kold øl sammen efter en sejr, det trænger vi sgu til. Men det kræver noget mere, end det vi har vist indtil videre. Meget mere, kommer det fra den rutinerede keeper.

- Vi havde håbet på mere, og som jeg ser det, handler det nu om at komme tilbage til det "gamle" AGF. Dét, der har været rigtig godt de to seneste sæsoner, hvor der er blevet spillet mere simpelt, direkte og kraftfuldt. Det har vi manglet. Vi har slet ikke kunnet vinde kampene på power og fight. Det skal vi finde ind til. Men det er nu, ikke om to uger, lyder det bestemt fra Hansen.

- Jeg håber, at det her "back to basics" kan få fremkaldt den mere klassiske AGF-kultur, som vi kæmpede enormt meget med, da jeg var FC Midtjylland-spiller, og vi mødte AGF. Der var AGF fandeme gode til at smadre kampene og få den til at bølge frem og tilbage. Det skal vi kunne.

Aftale på internt møde

Kampe bliver altid evalueret i plenum, men på det seneste har det været mere alvorstunge møder i spillertruppen, snakke om, hvad det kræver at spille i AGF, om at turde stille høje krav til hinanden, om at stå sammen.

Vi kæmpede enormt meget med AGF, da jeg var FC Midtjylland-spiller. Der var AGF fandeme gode til at smadre kampene og få den til at bølge frem og tilbage.

Jesper Hansen, AGF-målmand

Det fortæller forsvarskæmpen Frederik Tingager.

- Vores trup er meget åben, hvor folk deler hvis de har nogle problemer. I de seneste dage har vi talt om, at det er nu, vi skal stille krav til hinanden og hjælpe hinanden. Vi skal ikke kunne give andre skylden, det er udelukkende os selv, der har ansvaret, siger 28-årige Tingager.

Du siger, I skal stille krav, men det er vel en balancegang, hvor man ikke skal ende med at gå og hakke på hinanden?

- Helt sikkert. Det er nemlig dén balance, vi skal finde. Hvis sidemakkeren misser sin spiller fem gange i træk, så bliver du nødt til at sige noget på et tidspunkt - og vi er alle bevidste om, at der er brug for konstruktiv kritik i kampe og under træning. Det er vigtigt, at man skal kunne stille krav til hinanden og at man kan modtage kritik, dét har vi talt om indbyrdes i de seneste dage.

Annonce

Djævlen skal have et los

Ifølge Frederik Tingager er tingene mere rolige inden for murene, end man måske skulle tro efter to point i seks kampe.

- Jeg har prøvet det før, og det handler om at bevare optimismen og tro på tingene. Jeg er godt klar over, at når man kigger på tabellen og ser på spillet, så kan det godt se lidt hysterisk ud det hele - men vi kan ikke gøre andet end at arbejde os ud af det her. Der er ingen, der hellere vil ud af det end os.

- Der er kommet en masse nye spillere, og de havde nok ikke lige regnet med, at vi skulle være i denne situation - og de er nok heller ikke klar over hvilket sted AGF er når det ikke går så godt, siger Frederik Tingager.

Det er egentlig simpelt. Det handler om at få den første sejr, understreger Jesper Hansen.

- Men det bliver sværere og sværere. Vi kan godt mærke presset fra fansene, fra alle sider, men det føler jeg ikke er noget, der trykker os. Ikke endnu. Vi ved godt, at der går en djævel rundt herude, og ham skal vi simpelthen have sparket langt væk. Og ham kan vi kun få has på, hvis vi giver alt mod OB og får den første sejr.

- Vi skal bruge hinanden til at vinde. Det er det her med at ville dø for hinanden inde på banen, det har vi manglet.

Hvad kan du gøre?

- Jeg føler et stort ansvar på grund af min alder og min rutine. Og det er et ansvar, jeg også rigtig gerne vil påtage mig. Det handler om at være med til at holde fat i ørerne på de andre til træning i de situationer, hvor man ikke er tilfreds med indsatsen. Vi skal turde stille høje krav til hinanden. Vi skal turde sige tingene lige ud. Og der skal jeg være én af de spillere, der er med til at sørge for, at vi kollektivt opretholder en høj kvalitet. Jeg skal sådan set ikke gøre så meget. Jeg skal have gutterne med, siger Jesper Hansen.

AGF møder OB søndag klokken 18.00 på Ceres Park, og ja, jagter altså sæsonen første sejr, sæsonens første fællesskrål nede i omklædningsrummet.Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Pernilles livsdrøm forsvandt: Nu har hun fundet melodien i det skønneste, lille byhus i Ebeltoft

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

AGF

To scoringer på to minutter: AGF's kvinder fortsatte deroute på svær udebane

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Se dig godt for: Elbilsejere risikerer p-bøde, når de vil parkere gratis i Aarhus

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Sport

Deja-vu for Skanderborg Aarhus: Fem mål til forskel i Silkeborg

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Annonce