Annonce
AGF

AGF ydmygede Brøndby: - Det er ikke ofte, man går her fra og siger, at en 3-0-sejr næsten var for lidt

Jakob Ankersen kom for første gang i sæsonen på tavlen, da AGF slog Brøndby 3-0 på udebane. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jakob Ankersen var ikke bange for at kalde det en klassepræstation, som AGF leverede på Brøndby Stadion. Han mener, at det gode spil har været på vej længe, og søndag fik de hul på bylden.

FODBOLD: Det er 12 år - og en uge - siden at AGF senest slog Brøndby på deres hjemmebane.

Dengang blev Mike Tullberg helten. Men denne søndag var Jakob Ankersen en af de dominerende spillere. Han lagde op til det første mål og scorede selv det andet i 3-0-sejren.

- Vi leverede en klassepræstation og holdt dem fra de store chancer. Det er ikke ofte, man går her fra og siger, at en 3-0-sejr næsten var for lidt. Men Mustapha Bundu kunne jo sagtens have scoret et par stykker for eksempel, så det var en klassepræstation, sagde kantspilleren efter kampen.

Sejren var AGFs anden på en uge, efter en sæsonstart med blot to point i fem kampe.

- Men jeg synes, det har været på vej længe. Vi spillede også en god kamp i Parken, blandt andet. Men vi har ikke fået det ud af det, vi ville. Men det er som om, det begynder at løsne lidt nu.

- Vi har spillet fint fodbold, men har ikke fået scoret på vores chancer. Vi vil gerne have haft flere point, men vi skal være meget tilfredse med denne præstation i Brøndby og tre point herovrefra.

Annonce

Superliga, 7. runde

  • Brøndby IF – AGF 0-3 (0-0)
  • Mål: 0-1 Bror Blume (57.), 0-2 Jakob Ankersen (86.), 0-3 Patrick Mortensen (90.)
  • Brøndby (4-3-3): Marvin Schwäbe – Kevin Mensah (Jens Martin Gammelby, 63.), Hjörtur Hermannsson, Anton Skipper, Anthony Jung – Kasper Fisker (Tobias Borchgrevink Børkeeiet, 43.), Josip Radosevic, Dominik Kaiser – Simon Hedlund, Kamil Wilczek, Jesper Lindstrøm (Ante Arceg, 82.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Zach Duncan – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen – Nicklas Helenius (Patrick Mortensen, 46.)
  • Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
  • Advarsler: Tobias Borchgrevink Børkeeiet, Hjörtur Hermannsson, Brøndby. Mustafa Amini, Nicklas Helenius, Zach Duncan, AGF
  • Tilskuere: 14.145 på Brøndby Stadion

Flere dårlige kampe

Jakob Ankersen var bænket i tre kampe tidligere på sæsonen, men har været med i begge sejre. Og han lagde søndag ikke skjul på, hvor meget de tre point betyder for ham.

- For mit eget vedkommende fik jeg endelig skudt min sæson i gang, jeg har hængt lidt i bremsen, og det var selvfølgelig også dejligt at stemple ind i sæsonen. Det var en stor forløsning at score og vinde kampen. Jeg har spillet et par dårlige kampe.

- Jeg har forsøgt at tage skeen i den anden hånd og har arbejdet hårdt med vores fysiske trænere for at forbedre min egen fysik for at spille mig tættere på holdet den vej igennem. Jeg har smidt noget fedt og har arbejdet hårdt for at komme tilbage på holdet, sagde Jakob Ankersen.

Og så lever han med, at målene denne søndag var knap så spektakulære som Tullbergs saksespark for 12 år siden.

- Det er fuldstændigt lige meget, vi fik stoppet stimen uden sejre, grinede kantspilleren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Sikring af åen og havnen med et partnerskab for handling - nu!

Juletiden er lige om hjørnet, og julefrokostsæsonen banker på døren. På trods af at vi ved, at færden ved åen og havnen i Aarhus kan have fatale følger for feststemte århusianere, lader teknisk forvaltning vente på sig. Opsætningen af de termiske kameraer, som vi i Radikale foreslog sidste vinter, og byrådet vedtog i budgetforliget for et par måneder siden, kan ifølge rådmand Bünyamin Simsek nemlig først sættes op i 2020 af hensyn til budgetrammen. Men vi kan ikke vente. Bureaukratiske benspænd må ganske enkelt ikke være årsagen til, at endnu en drukneulykke får lov at ske. Det tyder på, at det ikke er ladsiggørligt at fremrykke investeringen i de termiske kameraer til 2019. Vi vil derfor i Radikale gerne opfordre til et livsnødvendigt og kreativt partnerskab. For hvis vi skal gå og vente på en permanent løsning, mens der er allermest brug for den, skal vi opsætte en midlertidig. For det er nu - i den kommende juletid - at vi har brug for den ekstra sikring af åen og havnen, og her, vi har mulighed for at redde liv. Vi tror ikke, at den nye kampagne ’Hvor våd skal din bytur være?’ er tilnærmelsesvist en god nok erstatning for de kameraer, vi venter på at få sat op. Spørgsmålet er også, om vi vil forhindre, at folk overhovedet falder i, med en hyggelig afskærmning i vintersæsonen? Vi har derfor et opråb til alle de kræfter, der vil og kan hjælpe. Både borgere, foreninger, beværtninger og kommunen. Måske har vi forskellige, kønne afskærmningsløsninger stående på et lager et sted, hvor de alligevel bare står og samler støv? Måske vil barerne omkring åen hjælpe til med at sikre deres festgæster mod en tur i det kolde, mørke vand på deres bytur? Vi kan endda pynte en midlertidig afskærmning med genbrugsjulebelysning, så vi også skaber endnu mere stemning i de kolde julemåneder, mens vi gør det mere sikkert at færdes ved åen og havnen. Mulighederne vil garanteret præsentere sig, hvis blot vi leder. Så det håber vi, at vi i fællesskab kan gøre. Det er alfa omega, at vi hurtigst muligt får sikret åen og havnen, for der er gået for lang tid allerede. Hver eneste dag, der går uden sikkerhedsforanstaltninger, jo mere alvorligt bliver det. For vandet bliver koldere, og juletidens mange, våde fester bliver flere og flere, hvilket giver byens natteliv et ekstra pres og skaber utryghed hos forældre. Vi ønsker os partnerskaber for handling – nu!

Annonce