Annonce
AGF

AGFer efter point i Haderslev: Vigtigt at holde nullet

Danny Amankwaa fra Sønderjyske i nærkamp mod AGFs Jesper Juelsgård. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Forsvarsspiller Jesper Juelsgård ser mange positive ting i mandagens nullert mod Sønderjyske.

FODBOLD: AGF fik med 0-0 mandag aften mod Sønderjyske fordoblet pointscoren for sæsonen, og det var forsvarsspiller Jesper Juelsgård rigtig godt tilfreds med.

- Jeg er glad for, at vi holder nullet. Det kan godt være, at vi ikke har lige så mange muligheder som i de andre kampe, men vi kommer trods alt frem til to-tre stykker, som kan give mål. Men mangler lige den sidste skarphed. Alt taget i betragtning er jeg glad for det ene point, og der er helt sikkert rigtig meget positivt, vi kan tage med til næste kampe, lød det fra midtstopperen, der altså var med til at sikre holdets første "clean sheet" i denne sæson.

- Sønderjyske kommer til en del lige ved og næsten-situationer, men jeg synes, at vi viser masser af hjerte ved at kaste os ned i nogle bolde, som vi får blokeret. Der var masser af positiv gejst i dag (mandag, red.), og det er vigtigt. Det giver et rygstød igen at få point, men også at holde modstanderne fra at score, sagde han.

AGF har nu to point efter de første fem kampe.

- Den har jo ikke været god nok rent pointmæssigt, men hvis jeg skal se bort fra det, selvom jeg ved, at det er svært, ser jeg fortsat positivt på det. Vi har en rigtig stærk trup, og vi har spillet nogle gode kampe. At det så ikke er blevet til mere, er ikke godt nok, og det ved vi også selv, lød det fra AGFeren, der spillede sammen med svenske Niklas Backman i det centrale forsvar.

Hvordan var det at spille sammen med Niklas Backman igen?

- Han er vores anfører, og har bare en naturlig slagkraft i sine dueller. Men der var da også ting, der kan blive bedre, hvilket jeg også lige snakkede med ham om. Det handler mest om spillet med bold, for defensivt stod vi det meste af kampen virkelig godt. Men det var rart at spille med ham, sagde Juelsgård.

Næste AGF-opgave hedder AC Horsens på hjemmebane.

Annonce

Superliga, 5. runde

  • Sønderjyske – AGF 0-0
  • Sønderjyske (3-4-3): Sebastian Mielitz – Stefan Gartenmann, Eggert Jonsson, Patrick Banggaard – Alexander Bah, Mads Albæk, Victor Akani (Marcel Rømer, 63.), Johan Absalonsen – Christian Jacobsen (Peter Christiansen, 88.), Mart Lieder, Rilwan Hassen (Danny Amankwaa, 80.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume (Zach Duncan, 59.), Jon Dagur Thorsteinsson (Jakob Ankersen, 68.) – Alexander Ammitzbøll (Nicklas Helenius, 75.)
  • Advarsler: Jesper Juelsgård, Nicolai Poulsen (2), AGF
  • Udvist: Nicolai Poulsen, AGF
  • Dommer: Morten Krogh
  • Tilskuere: 5.160 på Sydbank Park
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce