Annonce
AGF

AGFer efter point i Haderslev: Vigtigt at holde nullet

Danny Amankwaa fra Sønderjyske i nærkamp mod AGFs Jesper Juelsgård. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Forsvarsspiller Jesper Juelsgård ser mange positive ting i mandagens nullert mod Sønderjyske.

FODBOLD: AGF fik med 0-0 mandag aften mod Sønderjyske fordoblet pointscoren for sæsonen, og det var forsvarsspiller Jesper Juelsgård rigtig godt tilfreds med.

- Jeg er glad for, at vi holder nullet. Det kan godt være, at vi ikke har lige så mange muligheder som i de andre kampe, men vi kommer trods alt frem til to-tre stykker, som kan give mål. Men mangler lige den sidste skarphed. Alt taget i betragtning er jeg glad for det ene point, og der er helt sikkert rigtig meget positivt, vi kan tage med til næste kampe, lød det fra midtstopperen, der altså var med til at sikre holdets første "clean sheet" i denne sæson.

- Sønderjyske kommer til en del lige ved og næsten-situationer, men jeg synes, at vi viser masser af hjerte ved at kaste os ned i nogle bolde, som vi får blokeret. Der var masser af positiv gejst i dag (mandag, red.), og det er vigtigt. Det giver et rygstød igen at få point, men også at holde modstanderne fra at score, sagde han.

AGF har nu to point efter de første fem kampe.

- Den har jo ikke været god nok rent pointmæssigt, men hvis jeg skal se bort fra det, selvom jeg ved, at det er svært, ser jeg fortsat positivt på det. Vi har en rigtig stærk trup, og vi har spillet nogle gode kampe. At det så ikke er blevet til mere, er ikke godt nok, og det ved vi også selv, lød det fra AGFeren, der spillede sammen med svenske Niklas Backman i det centrale forsvar.

Hvordan var det at spille sammen med Niklas Backman igen?

- Han er vores anfører, og har bare en naturlig slagkraft i sine dueller. Men der var da også ting, der kan blive bedre, hvilket jeg også lige snakkede med ham om. Det handler mest om spillet med bold, for defensivt stod vi det meste af kampen virkelig godt. Men det var rart at spille med ham, sagde Juelsgård.

Næste AGF-opgave hedder AC Horsens på hjemmebane.

Annonce

Superliga, 5. runde

  • Sønderjyske – AGF 0-0
  • Sønderjyske (3-4-3): Sebastian Mielitz – Stefan Gartenmann, Eggert Jonsson, Patrick Banggaard – Alexander Bah, Mads Albæk, Victor Akani (Marcel Rømer, 63.), Johan Absalonsen – Christian Jacobsen (Peter Christiansen, 88.), Mart Lieder, Rilwan Hassen (Danny Amankwaa, 80.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume (Zach Duncan, 59.), Jon Dagur Thorsteinsson (Jakob Ankersen, 68.) – Alexander Ammitzbøll (Nicklas Helenius, 75.)
  • Advarsler: Jesper Juelsgård, Nicolai Poulsen (2), AGF
  • Udvist: Nicolai Poulsen, AGF
  • Dommer: Morten Krogh
  • Tilskuere: 5.160 på Sydbank Park
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce