Annonce
AGF

AGF'er efter nedtur: - Jeg kommer ikke til at sove i nat. Men sådan er fodbold

AGFs Mustapha Bundu gik fra helt til skurk på Ceres Park. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Der blev slået ring om Mustapha Bundu efter AGFs meget sene nedtur mod Randers FC søndag aften. Frederik Tingager tror, oplevelsen vil gøre holdet stærkere i længden. Men det var svært at se i minutterne efter slutfløjt.
Annonce

FODBOLD: Det er jo egentlig positivt at kunne gå på sommerferie, men det var med tårer i øjnene at AGF-spillerne forlod Ceres Park søndag.

Randers FCs udligning med 15 sekunder igen af returkampen i Europa-slutspillet sad dybt i spillerne. Ikke mindst i Mustapha Bundu, der ødslede bolden væk med et halvt minut igen. Skurk. Knust. Den 22-årige var tydeligt medtaget, men holdkammeraterne forsøgte at overbevise ham om, at både sejre og nederlag kommer som hold.

- Jeg har tabte bolden 400 gange i dag, så jeg skal ikke pege fingre af nogen. Vi skulle have forsvaret bedre nede i feltet. Det gjorde vi ikke og så scorede de, sagde viceanfører Jens Stage.

- Bundu er en god dreng. Han er følsom og lidt ked af det lige nu. Men sådan er det. Han har fandme også båret os igennem en del af denne sæson og har været vores bedste spiller i de sidste ti kampe. Der er ingen, der peger fingre af ham. Vi kunne allesammen have gjort noget anderledes. Trods alt tabte han bolden oppe på midten. Vi var otte mand bag ham og skulle have håndteret det bedre, sagde Stage mens Bundu ikke selv havde lyst til at udtale sig.

Annonce

En note i lærebogen

AGF bragte sig foran efter en god time og havde 1-0-resultatet, de skulle bruge.

Efterfølgende stillede de sig langt tilbage på banen og forsvarede føringen. Og den taktik fortryder cheftræner David Nielsen ikke.

- Vi stod ikke for langt tilbage. Vi stod der hvor det var komfortabelt. Det er en playoff-kamp og spillerne spiller dér, hvor det er komfortabelt at være. Vi skabte stadig muligheder og Randers var i desperationsmode. Vi skulle vinde 1-0 og det var med livet som indsats. Kampbilledet var præcis som vi havde kunne håbe på.

- Vi havde resultatet dér hvor vi gerne ville. Det handlede om at lukke af og det gjorde vi indtil der manglede ti sekunder, sagde David Nielsen, der ligesom viceanføreren ikke ønskede at hænge Mustapha Bundu til tørre for nedturen:

- Alle kan se, at Bundu traf en forkert beslutning. Det er selvfølgelig hårdt. Han er ked af det. Men sådan er fodbold. Nogle gange gøre det ondt, andre gange er der glæde. Vi havde resultatet men det blev taget fra os på en nådesløs måde. Det blev til endnu en lille note i lærebogen, sagde David Nielsen.

Annonce

Det gør fandme ondt

Frederik Tingager føler, at AGF med tiden vil blive stærkere af oplevelsen.

- Den er svær at sluge, den her afslutning. Det må jeg sige. Jeg prøvede selv at rykke ud af 2. Bundesliga i sidste spillerunde. Så jeg har personligt prøvet noget, der er værre. Og det er også derfor jeg ved, hvor stærk det kan gøre en af være udsat for sådan noget her. Da jeg rykkede ned havde jeg lyst til at stoppe med at spille fodbold. Det var det værste, jeg havde oplevet. Jeg var glad for at være i Tyskland og nu skulle jeg væk. Men når det kommer på afstand bliver du stærk og lærer af det. Det handler om at vende det til noget positivt selvom det er forfærdeligt lige nu.

- Solen står også op i morgen, men jeg kommer da heller ikke til at sove i nat. Sådan er fodbold, sagde forsvarsspilleren.

Resultatet betyder, at AGF ender som nummer otte i Superligaen. Tilfredsstillende?

- Det ændrer en del, at vi ikke vandt i dag. Var vi nået til Brøndby, så ville jeg have sagt, at det var en fornuftig sæson. Men lige nu føles den ikke særlig fornuftig. Vi kunne have givet os selv et plaster på såret, men det formåede vi ikke. Vi må tage med, at de sidste kampe var opløftende. Men det gør fandme ondt, sagde Jens Stage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce