Annonce
AGF

AGFere går ikke i panik på trods af chancetørke: - Vi kommer ikke til at lave alt muligt om

AGF har de seneste runder været det dårligste hold i Superligaen til at skabe målchancer. Arkivfoto: Axel Schütt
Det kniber for AGF med at skabe chancer - og dermed også med at score mål. Med bedre indlæg, andre modstandere og et underlag, der ikke er en strand, bør løse de fleste problemer, mener hovedpersonerne.
Annonce

FODBOLD: Over de to seneste Superligarunder har AGF været det allerdårligste hold til at skabe målchancer.

Århusianerne er godt nok et af rækkens mest scorende hold, men det billede bliver hurtigt udvisket hvis ikke produktionen af målchancer forbedres i de kommende kampe mod Lyngby og FC Nordsjælland.

Men der er nu heller ingen grund til at gå i panik. I hvert fald ikke hvis man spørger hovedpersonerne selv. Cheftræneren, assistmageren og målscoreren.


Jeg synes ikke, vi skal begynde at tale om problemer på den front. Vi har generelt skabt mange chancer i vores kampe i det seneste lange stykke tid - og det kommer vi til igen.

Patrick Mortensen, AGF


Og det har vi gjort.

Hvad er årsagen til, at I ikke har skabt ret mange chancer i de seneste kampe?

- Modstanderne. De har haft stort fokus på at forsvare. FCK var stærke på et individuelt niveau og Sønderjyske gik all in på at forsvare deres eget mål, siger AGFs cheftræner David Nielsen.

Annonce

Stranden i Haderslev

AGF har været ramt af skader på kanterne hvor Gift Links, Milan Jevtovic og Kevin Diks alle har siddet ude, og det har kunne mærkes, mener midtbanemanden Patrick Olsen.

- Der er mange forskellige slags fodboldspillere i denne klub, og pludselig skulle vi til at kigge efter nogle andre færdigheder ude på kanterne. Når man har en mand som Gift ude på kanten, har man lidt flere strenge at spille på - både ved at sende ham i dybden og at han kan sætte en mand af når har får bolden. Og det samme gælder for Milan. I stedet har vi måtte kombinere os igennem fordi vi har haft andre typer derude - og det må vi bare blive endnu bedre til, så vi ikke er afhængige af, at nogen er ude.

- Gift og Kevin var med mod Sønderjyske og gjorde det rigtig godt. Og jeg synes også, at vi i den første halve time fik skabt nogle fine chancer. Men det blev lige ved og næsten. Men det er selvfølgelig noget vi træner på at blive bedre til, fordi vi skal tilbage til at skabe chancer som i begyndelsen af sæsonen, siger Patrick Olsen.

AGF af afslutningerne

AGF har haft 69 afslutninger i denne sæson - næsten ti per kamp - hvilket blot er niende flest i ligaen.

I de to seneste runder har AGF dog meget sjældent formået at blive farlige. Mod FC København skabte de seks chancer - næstfærrest i runden - og mod Sønderjyske blot tre - færrest i runden.

Det er især afslutninger inde i feltet, at AGF er dårlige til at skabe. Her ligger de med 46 afslutninger på niveau med hold som AC Horsens og Sønderjyske og langt fra FC Midtjylland og Randers FC (77).

Kilde: Superliga.dk

Og så kan han ikke lade være med at komme med en lille opsang til underlaget i Haderslev.

- Nu skal man ikke bruge banen som en undskyldning, men det var jo som at løbe 90 minutter på en strand at spille nede i Haderslev. Og det gjorde jo, at vi ikke kunne spille lige så hurtigt som vi ønsker og som vi bør. Og jeg tror, at hvis vi havde spillet kampen på hjemmebane, så havde det set anderledes ud og vi havde skabt flere chancer.

Annonce

Bedre indlæg, tak

Patrick Mortensen, manden med mål i støvlerne men ikke så mange bolde at sparke til for tiden, køber dog ikke banesnakken.

- Det kan vi ikke begynde at bruge som undskyldning. Banerne bliver ikke bedre fra nu af, men vi har også klaret før at spille på dem på denne årtid. Og jeg synes faktisk generelt at Superligabanerne er i en fin tilstand.

Angriberen lægger lige som som sin træner vægt på modstanderne og så savner han mere kvalitet i indlæggene.

- Vi skal have in mente, at vi har spillet mod to vanvittigt gode defensive hold, der står godt på banen. De giver begge få chancer væk og Sønderjyske stod ret afklaret foran eget felt og clearede alt, der kom. Og det gjorde de godt.

- Men jeg synes ikke, vi skal begynde at tale om problemer på den front. Vi har generelt skabt mange chancer i vores kampe i det seneste lange stykke tid - og det kommer vi til igen. Vi skal ikke til at lave alt muligt om.

- Vi vil gerne være direkte og vi er ikke vant til, at vi lige pludselig har bolden så meget som det har været tilfældet. Vi havde nogle angreb i Sønderjyske, men vi blev aldrig rigtig farlige

- Men vi skal kunne kreere lidt mere. Og jeg mener, at en af nøglerne ligger i vores indlæg. Dem har vi ikke haft nok kvalitet i. Det var været for nemt at forsvare mod fordi de har ligget på forsiden af forsvarerne i stedet for på bagsiden. Når det er sagt, så skal vi kunne spille på flere måder, og det arbejder vi på - og jeg synes egentlig også, at hvis du ser vores mål igennem, så er de scoret på mange forskellige måder, siger Patrick Mortensen.

AGF møder Lyngby søndag klokken 14.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce