Annonce
AGF

AGFere har taget stormskridt: - Vi har flyttet os til et nyt niveau

Mustapha Bundu er en af de AGFere, der har løfte sit spil mest i 2019. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Cheftræneren i AGF har set sit mandskab udvikle sig voldsomt over det seneste år, men det bekymrer ham, at de har svært ved at besejre en bestemt type hold.

FODBOLD: Niklas Backman, Casper Højer Nielsen, Alexander Munksgaard ...

Listen over AGF-spillere, der har udviklet sig i positiv retning i 2019, er lang. Ja, faktisk har samtlige mand udviklet sig positivt, ifølge cheftræner David Nielsen.

Og det er der flere forklaringer på.

- Efter de forår, AGF har spillet under mig, har der hængt en kommentar over hovedet på os. Selvom vi har vundet mange kampe, har folk sagt, at; 'det jo er nogle dårlige hold, I har mødt.' Vi har skulle finde ud af, hvad vi kunne gøre ved vores spil for at blive bedre mod de bedste. Og det har Ruben Selles, Lars Friis og Lasse Winther Andersen (henholdsvis assistenttrænere og videoanalytiker, red.) arbejdet fantastisk med. De har fundet nogle områder i det taktiske, som vi kan kunne forbedre.

- Men generelt er det jo spillernes individuelle kvalitet og de skridt som spillerne har taget, som gør en forskel. Mustapha Bundu er en anden spiller nu end han var for et år siden. Bror Blume er en anden spiller nu end for et år siden. Og sådan kan jeg gå igennem hele mit fodboldhold. Det er nogle spillere, der spiller på et helt andet niveau nu. Og det er dér, nøglen ligger og fordi, vi har fået en tro på, at vi er gode og vi har fået lov til at øve os på at vinde i foråret, siger David Nielsen.

Men selvom det meste er rosenrødt fra tredjepladsen i Superligaen, er der ting, der skal forbedres hurtigst muligt - helst inden forårspremieren hvor Randers FC kommer på besøg:

- Vi er stadig et hold, der har svært ved at spille mod specifikke hold. FC Midtjylland forsvarer individuelt og det kan vi godt finde ud af at straffe. Vi har svært ved at spille mod FC København og vi har svært ved at spille mod hold, der har et kollektivt godt forsvarsspil og som udelukkende forsvarer sig imod os. Og den nød skal vi have knækket hurtigt fordi der kommer nogle kampe, der bliver vigtige blandt andet mod Randers FC, der gør indrømmelser mod os.

Annonce
- Vi er gode til altid at bevare roen og troen på tingene nede i omklædningsrummet. Og det er et område, hvor vi virkelig har rykket os. Vi er et hold, der vil det bedste for hinanden, og vi får ikke noget godt ud af at råbe og skrige af hinanden. Vi holder det positivt. Det viser en god holdånd, og det skal vi arbejde videre med ind i foråret

Casper Højer Nielsen, forsvarsspiller i AGF

David Nielsens fortjeneste

Også spillerne mærker en markant fremgang.

- Vi er som gruppe blevet meget, meget stærkere, fordi vi ikke mister modet eller troen på os selv, når der lige kommer et par kampe med nederlag. Det er i høj grad David Nielsens fortjeneste. Selvom det går dårligt i en periode, bliver han ved med at gøre de samme ting, og sige de samme ting. Det er vigtigt. Han laver ikke om på tingene om vi vinder eller taber. Det giver en tryghed, at han ikke bliver usikker på hånden.

- Vi er blevet bedre til at forkorte vores dårlige perioder. Der kommer altid dårlige perioder i løbet af en sæson, men vi er gode til at komme hurtigt tilbage, siger anfører Niklas Backman, der sammen med AGF oplevede at få to point i de første fem kampe inden en lang sejrsrække blev afløst af tre nederlag på stribe. Sæsonen sluttede med fem sejre og en enkelt uafgjort.

Og det handler blandt andet om ikke at gå i panik, mener venstre back Casper Højer Nielsen.

- Vi er gode til altid at bevare roen og troen på tingene nede i omklædningsrummet. Og det er et område, hvor vi virkelig har rykket os. Vi er et hold, der vil det bedste for hinanden, og vi får ikke noget godt ud af at råbe og skrige af hinanden. Vi holder det positivt. Det viser en god holdånd, og det skal vi arbejde videre med ind i foråret, siger Casper Højer Nielsen.

AGF tager hul på foråret 16. februar mod Randers FC på Ceres Park.

Kampe i Superligaen

 • Alexander Munksgaard 20
 • Casper Højer Nielsen 20
 • Mustapha Bundu 20
 • Jakob Ankersen 19
 • Bror Blume 19
 • Patrick Mortensen 19
 • Nicolai Poulsen 17
 • Mustafa Amini 16
 • Jon Dagur Thorsteinsson 16
 • Niklas Backman 15
 • Zach Duncan 14
 • Frederik Tingager 13
 • Nicklas Helenius 13
 • William Eskelinen 12
 • Jesper Juelsgård 10
 • Aleksandar Jovanovic 6
 • Sebastian Hausner 5
 • Kevin Diks 4
 • Tobias Sana 4
 • Gift Links 3
 • Alexander Ammitzbøll 3
 • Alex Gersbach 2
 • Magnus Anbo 2
 • Benjamin Hvidt 2
 • Óscar Whalley 2
 • Kasper T. Kristensen 1
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Biografgængere undrer sig over manglende evakuering: Men det var helt efter bogen, forklarer centerchef

AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce