Annonce
AGF

AGFere missede gylden mulighed i Bangkok: Tabte semifinale til Sydkorea ved de asiatiske mesterskaber

Alex Gersbach spillede hele kampen for "Olyroos", men kunne ikke gøre det store mod Sydkorea, der vandt semifinalen 2-0. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Australien kunne spille sig i sin første finale nogensinde ved de asiatiske U23-mesterskaber, men tabte semifinalen 0-2 til Sydkorea og er nu tvunget til at vinde bronzekampen, hvis de vil med til OL i Tokyo.

FODBOLD: Det australske U23-landshold er i sit hjemland kendt under navnet "Olyroos", men skal holdet leve op til sit kælenavn, så kræver det en sejr ved holdets sidste kamp ved de asiatiske U23 mesterskaber.

Holdet kunne onsdag spille sig i finalen for første gang i turneringens historie, men formåede ikke at score mod Sydkorea i semifinalen. Efter 0-0 ved pausen fik koreanerne udbytte af deres spilovertag og sikrede sig en plads i finalen på to scoringer i de sidste 45 minutter.

Australien havde Alex Gersbach med fra start på venstre back, mens Zach Duncan så til fra bænken gennem hele kampen. Gersbach havde et par fornuftige indlæg undervejs, men han kunne ikke ændre på, at det var koreanerne, der var de mest toneangivende på en elendig bane i Bangkok. Efter en lille time kom de rødklædte på tavlen ved Kim Dae-Won, der var hurtig over en ripost og bragte sit hold i front. 14 minutter før tid sikrede Sydkorea sig finalebilletten, da Lee Dong-Gyeong scorede til 2-0.

Nederlaget betyder, at Australien skal vinde bronzekampen mod Usbekistan lørdag, hvis de skal med til OL i Tokyo til sommer.

De asiatiske mesterskaber er nemlig ikke bare en dyst om titlen som det bedste U23-hold i Asien. De 16 hold kæmper også om tre pladser ved sommerens OL i Tokyo. Normalt er der fire pladser på spil, men da de japanske værter allerede har sikret sig en af pladserne, så er det kun de tre øverste hold, der kvalificerer sig til årets helt store sportsbegivenhed.

Kampen om tredjepladsen spilles lørdag 13.30. Vinderen af kampen er kvalificeret til OL. Finalen mellem Sydkorea og Saudi Arabien spilles søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus Havn om corona-virus: - Vi regner med at blive påvirket snart

Læserbrev

Læserbrev: Vandmasserne skal til havet

I februar måned blev alle hidtidige rekorder for nedbør i Danmark slået. Ja, der tales endog om en såkaldt 100 års hændelse. Vandmassernes virkninger rundt i landet er voldsomme. Ådale, marker, haver og kældre er præget af store ødelæggende oversvømmelser. Landmænd kan se frem til store ekstra omkostninger til gensåning af druknede vinterafgrøder. Gyllebeholdere bugner fordi der ikke kan køres på markerne. Og mange steder er sågar landeveje oversvømmet med deraf følgende forstyrrelser af trafikken. Og det kan absolut ikke udelukkes, at de store nedbørsmængder er kommet for at blive. Samtidig står vores grundvand usædvanligt højt. Det skriger på politisk handling. Det bør nu stå lysende klart for enhver, at der snarest muligt bør træffes foranstaltninger til, at de store mængder vand kan flyde mere effektivt ud til havet. Med andre ord er vi politikere nødt til at sætte et langt stærkere fokus på åernes vandføringsevne. Mange steder er der ad åre opstået aflejringer på bunden, der virker som propper i hullet. Det betyder en konstant højere vandstand – også når det ikke regner. Virkningen er en snigende forsumpning af landskabet, så det efterhånden bliver svært at komme tørskoet ned til vandløbene, hvis man vil fiske eller nyde naturen. En anden alvorlig virkning er, at vandløbet og det omkringliggende terræn ikke har nogen evne til at opsuge og lagre vand, når der kommer store regnmængder. Og så skal det jo gå rivende galt når svampen er gennemvædet hele tiden. Derfor skal vi med en løbende og målrettet vedligeholdelse af vandløbene sørge for, at vandføringsevnen holdes intakt og et vandstanden i tørre periode holdes nede. Det er ikke raketvidenskab. Det er almindelig sund fornuft, som vi ikke behøver eksperter til at forklare. Heldigvis råder vandløbsmyndighederne, kommunerne, over en bred vifte af virkemidler, herunder opgravning af propper i åerne, grødeskæring, etablering af dobbeltprofiler og etablering af planlagte vådområder med kompensation til lodsejerne. Desuden skal der sikres en helhedsorienteret indsats på tværs af kommunegrænser. Samfundet har pligt til at skærme lodsejere mod tab som følge af oversvømmelser. Det skal ske med afsæt i vandløbsloven i kraft af vandløbsregulativer og helhedsorienterede vedligeholdelsesplaner, der sikrer vandets effektive vej til havet. Alt sammen under skyldig hensyntagen til miljø og natur. Disse hensyn kan heldigvis gå hånd i hånd, selvom visse kredse har travlt med at bilde alle ind, at der ikke må graves eller skæres grøde. En ting er sikkert: Vandmasserne skal ud til havet. Og det uden de voldsomme ødelæggelser og tab, der opleves i denne tid. Det er på høje tid, at vi politikere på alle niveauer tager bestik af klimaforandringerne og alt for mange års mangelfuld vedligeholdelse af vores vandløb.

Annonce