Annonce
AGF

AGFere om medaljekampen i Superligaen: - Vi er ikke favoritter mod nogen af de tre andre tophold

Det øjnene på bolden i de kommende runder, hvor Casper Højer Nielsen og resten af AGF-holdet møder de tre andre tophold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
AGF går ind til søndagens topopgør i Parken mod FC København som ubesejret i syv ligakampe i træk - og har ikke lukket mål ind i de seneste fem - men alligevel prøver spillerne at nedtone forventningerne til topstriden og det kommende mesterskabsspil.

FODBOLD: Der begynder at tegne sig et ganske klart billede i toppen af Superligaen: Fire hold skiller sig ud, de er rækkens formmæssigt skarpeste mandskaber, og de er pointmæssigt - og ikke så meget spillemæssigt - kommet flyvende ud fra vinterpausen.

Brøndby, FC København og AGF er alle ubesejret, hvilket har kastet henholdsvis ti, ti og otte point af, ja, århusianerne kan tilmed prale af, at der slet ikke er gået mål ind på dem i forårets fire første Superligaopgør – og de forsvarende mestre fra FC Midtjylland, aktuelt placeret på en andenplads, har efter premiere-nederlaget til Sønderjyske taget tre sejre i træk, hvorfor der i alt er røget ni point ind på kontoen.

Imens render de nærmeste bejlere Randers, Sønderjyske, OB og AaB så rundt og snubler over egne stænger og hinanden.

Det ligner en altså topkvartet, der allerede nu godt kan begynde at tage hul på mesterskabsspillet, skal dyste om medaljer, guldet, og søndag tørner de tilmed sammen i to indbyrdes opgør:

Nummer tre, AGF, skal til Parken for at møde nummer fire fra FC København, og i Herning skal FC Midtjylland og Brøndby ud i en direkte kamp om førstepladsen.

Det er vel sådan, det er - rækkens fire bedste klubber er stukket af?

- Jah, det er vel også de på papiret fire stærkeste hold, lyder det fra AGF-midtbanespiller Nicolai Poulsen før søndagens brag i Parken.

- Men jeg synes fortsat, at det er en meget tæt liga. Det er jo bare sådan, at hvis man som hold får en negativ stime, kan man hurtigt ryge ned i tabellen, så det handler om hele tiden at være på tæerne. Det har vi så heldigvis også været gode til i AGF. Vi har fået skrabet mange sejre sammen, selvom det ikke altid har været lige kønt, og derfor ligger vi, hvor vi gør, men vi skal fortsætte med at bevise, at det er der, vi hører til, siger Poulsen.

Annonce

Skal kunne slå de andre i toppen

Er det tilfældigt, at det lige er de fire klubber, der er kommet bedst fra land i foråret og har hentet flest point?

- Nej, det er det ikke. Det er fire super dygtige fodboldhold, men hvis man vil være med deroppe, hvor det er rigtig sjovt, skal man også kunne slå nogle af de hold, der ligger på samme nivaeu i tabellen. Og det skal vi også til at gøre nu, hvis vi kalde os et tophold. Nu har vi kun mødt de andre i toppen én enkelt gang hver, og har kun vundet over Brøndby, så der skal flere point til i de indbyrdes opgør, hvis vi skal tro på mere, kommer det fra Nicolai Poulsen.


Vi må se, hvad der sker, men igen, vi er ikke favoritter mod et eneste af de hold, men vi har da tænkt os at byde dem op til dans alligevel

Casper Højer Nielsen


Venstre back, Casper Højer Nielsen, mener - som holdkammeraten - at Superligaen egentlig er mere lige, end den tager sig ud lige nu.

- Vi er blandt de stærkeste hold. Det kan man jo se på stillingen. Men jeg synes faktisk, at der er mange hold, der byder sig til, og gør det tæt, gør alle kampe til en mundfuld. Men nu kommer der nogle vigtige kampe i de kommende uger, hvor de fire øverste møder hinanden indbyrdes mange gange, og så får vi at se, hvem der er stærkest, siger Casper Højer Nielsen, der rynker noget på næsen, når man drister sig til at nævne AGF som guldkandidat.

- De andre tre mandskaber ser virkelig stærke ud, og vi skal vel op og ramme noget af niveauet fra den seneste kamp mod Sønderjyske, hvis vi skal holde os til. Der synes jeg, at vi endelig fik vist det, vi indeholder som hold. Det var dejligt, for vi var da blevet lidt i tvivl om, hvor gode vi egentlig var efter at have spillet nogle lidt tilfældige kampe, hvor vi havde stået godt defensivt.

Annonce

Ikke favoritter

Nicolai Poulsen ser med selvtillid frem mod de sidste kampe af grundspillet, hvor århusianerne skal møde både FCK, FC Midtjylland og Brøndby. Alle på udebane.

- Jeg synes, at vi står er godt sted. Vi har en god homogen trup, og så viste vi i sidste sæson, at vi har noget at gøre i de her afgørende kampe, hvor der for alvor er noget på spil. Der har vi noget erfaring og noget momentum fra i sommer, som vi kan tage med os ind i et eventuelt slutspil. Nu skal vi lige kvalificere os først, men der er meget, der skal gå galt, hvis vi ikke skal komme med, lyder det fra AGFeren.

- Det kræver så også, at vi viser noget i de kampe, der følger nu i grundspillet. Der skal vi gerne have nogle sejre, så vi er med helt i top, når slutspillet går i gang, men jo også for at vise overfor os selv og alle andre, at det er også er der, vi hører til.

Kan I spille med om førstepladsen?

- Der er fem kampe tilbage af grundspillet, og der kan nå at ske meget på de kampe. Så det afhænger af de kommende uger. Vi kan enten være med helt fremme, men kan også risikere, at de andre er stukket af, og vi så befinder os lidt i et ingenmandsland. Så det er nu, vi skal være skarpe. Ellers kan løbet være kørt, siger Poulsen.

Det er en afdæmpet selvtillid, AGF-spillerne bringer på bane, ja, Casper Højer Nielsen peger på de tre andre, når snakken falder på medaljer. AGF er dark horse.

- Det bliver spændende, og de næste kampe bliver lidt en start på at se, hvordan vi vil klare os i et slutspil. Nu er vi selvfølgelig ikke sikre endnu, men er godt på vej, og får vi point mod de andre tophold, ser det godt ud. Så er vi med. Men det bliver svært. Vi er ikke favoritter mod nogen af de tre andre.

Annonce

Skal have noget med fra Parken

I er ubesejret i syv kampe i træk, har holdt nullet i de seneste fem, så I er vel lige så meget i spil, som de er?

- Ah, det ved jeg sgu ikke. De andre har større budgetter, dyrere spillere og højere lønninger, end hvad vi har her i AGF. Jeg synes, at Brøndby, FC Midtjylland og FC København alle ser virkelig stærke ud, og på forskellige måder har ramt et højt niveau. Og at vi så er med deroppe for andet år i træk, det er selvfølgelig fedt. Vi må se, hvad der sker, men igen, vi er ikke favoritter mod et eneste af de hold, men vi har da tænkt os at byde dem op til dans alligevel, kommer det fra AGF-profilen.

Fakta

AGF-cheftræner David Nielsen stiller til søndagens udekamp i Parken mod FC København med følgende formodede startopstilling:

Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links, Patrick Olsen, Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen

Skader: Niklas Backman, Frederik Tingager, Zach Duncan, Søren Tengstedt

Der er kick off i Parken søndag klokken 16.00

- Der er ingen tvivl om, at vi går ind til søndagens kamp med dn god følelse. Vi glæder os altid til at møde topholdene, for de kommer for at spille fodbold, og der er tit en del mere på spil. Det plejer at være med til at hæve vores niveau, og det håber jeg også sker nu, for vi skal derop, hvis vi skal have en chance mod et hold som FCK, siger Højer.

Underspiller AGFerne ikke bare egen styrke, egne muligheder? Århusianerne kan med en sejr søndag udbygge forspringet til netop FC København til fem point.

Nicolai Poulsen slår over i et skævt smil.

- Det ved jeg ikke. Vi plejer at være godt med mod de bedste hold herhjemme, når det snerper til, og derfor forventer jeg, at vi spiller helt op med FC København og også kan tage noget med hjem med derfra. De er jo lidt pisket til at vinde, hvis de vil være med, hvor de ser sig selv, og også skal være, når man ser på det budget, de har at lege med. Der er klart mest pres på dem. Det kan vi godt udnytte, lyder det fra Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce