Annonce
Sport

AGFere om unfair mål: - Det er under lavmålet og respektløst

Vladlen Yurchenko (VB - 80) i midten scorede et meget diskutabelt mål til 1-0 og stor panik efterfølgende. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Patrick Mortensen fik kampbolden med hjem fra Vejle, hvor han scorede et hattrick, selvom det første mål var en foræring.

FODBOLD: Bølgerne gik højt på Vejle Stadion søndag aften. Og det kunne være endt rigtig hedt hvis ikke Vejle havde besluttet sig for at lade AGF udligne det mål, Vladlen Yurchenko scorede efter 37 minutter i kampen, der endte 4-2 til århusianerne.

Ukraineren valgte at skyde på mål, da dommeren satte spillet i gang igen efter en Vejle-spiller havde været skadet. Bolden gik i mål og det fik AGFernes temperamenter i kog.

I fem minutter diskuterede de to hold på banen, hvad der skulle ske. Det endte med at Vejle lod Patrick Mortensen drible uhindret op i den anden ende og score.

- Jeg har næsten ikke ord for det. Det er under lavmålet og det er mangel på respekt for alle, at han skød på mål. Jeg kan næsten ikke være i min krop over det. Men jeg har kæmpe respekt for et par ledere som Kjartan Finnbogason og Jacob Schoop, der trådte i karakterer selvom Vejle er i en svær situation. Alle kan se, at det var den rigtige beslutning, men jeg har stor respekt for, at de gik forrest og traf den, sagde AGF-anfører Jens Stage efter kampen.

I situationen mistede han selv kontrollen og skubbede til omtalte Finnbohason, hvilket kostede ham et gult kort. Vejle ville have AGFeren udvist, men det forstår Stage ikke:

- Jeg puffede lige så stille til ham og Kjartan er en stor mand, han kan godt tage det. Det skal aldrig give et rødt kort. Men selvfølgelig er det ikke i orden at skubbe en på en fodboldbane. Jeg fik det gule kort, jeg skulle have. Jeg lod følelserne løbe lidt af med mig.

Annonce

Et hattrick er et hattrick

Heller ikke Patrick Mortensen har meget til overs for Yurchenkos unfair play-mål.

- Det er helt håbløst at han sparkede på mål. Han kan påstå så meget han vil, at det ikke var med vilje. Men han ramte jo nærmest overliggeren og Kamil (Grabara, red.) stod altså langt inde i målet. Jeg synes, det er usmageligt. Men det var fantastisk at se en mand som Jacob Schoop stå op for fair play og give os et mål. Det kræver noget mellem benene. Stor kredit til dem, især når de står i den situation, de står i, sagde Patrick Mortensen.

Han fik et gratis mål ud af situationen. Og lagt oven i de to ”rigtige” mål, han scorede senere i kampen, noterer han et hattrick ud for sig selv og tager derfor kampbolden med hjem som traditionen foreskriver.

- Jeg tror ikke, at der står andet end et hattrick ud for kampen om et år. Men det er klart, at det er jo et lidt underligt hattrick. Det var et underligt mål, men jeg er glad for, at jeg fik lov til at score det. Det er et gratis mål for en angriber. Det betyder utroligt meget at score mål. Et hattrick er et hattrick, men jeg havde nok været mere stolt hvis det havde været rent.

Patrick Mortensen har scoret – alt inklusive – syv gange for AGF i de fem seneste kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce