Annonce
AGF

AGFere var med da Australien kvalificerede sig til OL

Zach Duncan (billedet) og Alex Gersbach var med for Australien, der lørdag kvalificerede sig til OL. Arkivfoto: Ole Nielsen.

FODBOLD: AGF kommer muligvis til at sende et par spillere til OL i Tokyo i august.

Lørdag var både Alex Gersbach og Zach Duncan på banen fra start da Australiens U23-landshold besejrede Usbekistans ditto 1-0 i bronzekampen om de asiatiske U23-mesterskaber. Tredjepladsen i turneringen giver adgang til OLs fodboldturnering.

Det blev en nervepirrende affære for australierne på trods af, at the Olyroos - som de kaldes i hjemlandet - var en mand en overtal i det meste af anden halvleg. Usbekerne fik udvist Oybek Bozorov efter at han havde lavet en slem tackling på AGFs unge midtbanespiller Zach Duncan.

Den 19-årige AGFer spillede i øvrigt ved siden af Keanu Baccus, som muligvis er AGF-spiller når OL-faklen bliver tændt i den japanske hovedstad. AGF har tidligere været meldt interesseret i midtbanespilleren, der til daglig spiller i Western Sydney Wanderers.

Nicholas D'Agostinho blev matchvinder kort efter pausen og sendte Australien til landets første OL-slutrunde i 12 år.

OL bliver afholdt fra 24. juli og to uger frem. Superligaen begynder allerede ugen inden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce