Annonce
AGF

AGFs Amini: Jeg er fuldt ud dedikeret og motiveret for at spille her

Mustafa Amini i aktion i holdets sidste testkamp (mod HSV, red.) inden det går løs i Superligaen. Mod tyskerne bar Amini - i fraværet af Niklas Backman i startoipstillingen og efter Patrick Mortensens udskiftning - anførerbindet. Foto: Ole Nielsen.
Mustafa Amini er i flere omgange blevet sat i forbindelse med et skifte væk fra AGF, men med salget af nu tidligere midtbane-kollega Jens Stage, er den lille australiers rolle på holdet blevet endnu mere vigtig. Og derfor ligner han også en mand, der bliver hængende lidt endnu.

FODBOLD: Nå, Mustafa Amini, 26-årig midtbanemand med imponerende hårpragt og 104 førsteholdskampe i AGF-trøjen: Nu hvor Jens Stage er driblet til hovedstaden og fremover skal tørne ud for FC København, skal du vel ingen steder, skal du, selvom du kun har et år tilbage af din kontrakt og ved flere lejligheder har ytret ønske om at prøve lykken et andet sted derude i den store fodboldverden?

Han smiler skævt, trækker på skuldrene.

- Alt kan ske i fodbold, og tingene kan lynhurtigt ændre sig, så man kan aldrig sige aldrig. Men jeg er rigtig glad for at være i AGF og er virkelig motiveret for at komme i gang med den her sæson. Vi har den første kamp på mandag, og det er den, der fylder alt i mit hoved. Jeg har et år tilbage af min kontrakt, men jeg koncentrerer mig udelukkende om at spille fodbold og gøre mit bedste, og så må alt det andet klare sig selv, kommer det fra Amini.

Der har været interesse for den australske A-landsholdsspiller fra større europæiske ligaer, også denne sommer, og tilbage i vinter afviste AGF eksempelvis et markant bud fra en tyrkisk klub.

Lige nu arbejder man i AGF - ifølge avisens oplysninger - på at overtale det lille energibundt til at forlænge sin kontrakt. De ønsker ikke at slippe både ham og Stage.

Hvor ligger bolden?

- Jeg kan ikke sige, at der vil ske det eller det, for jeg ved det ikke. Jeg nyder bare at spille fodbold for tiden, og hvad fremtiden så bringer, må tiden vise. Jeg er fuldt ud dedikeret til AGF, og jeg håber, at jeg med en god sæson kan være med til endelig at indfri det mål, klubben har sat om at komme i top seks. Det vil være fedt at kunne sikre det i mit sidste kontrakt-år i klubben.

Så det er dit sidste år i AGF?

- Det er ikke til at sige. Det kan jo pludselig gå hurtigt. Det så vi alle med Jens Stage, der nu er i FC København. Jeg er glad, træner hårdt og elsker alt ved byen Aarhus, fansene og klubben. Det har været en fantastisk tid i AGF, og det er det fortsat. Jeg kan helt ærligt ikke sige, hvad der kommer til at ske. Det kan være, at jeg skal et andet sted hen og det kan være, at jeg forlænger. Det er ikke noget, der optager mig særlig meget. Jeg koncentrerer mig om, at vi får den bedst mulige start på sæsonen, lyder det fra australieren

Men kunne du se dig selv blive i AGF ud over din nuværende kontrakt?

- Ja, hvorfor ikke? Alt er i spil, men jeg kan ikke sige mere end det lige nu. Jeg føler mig som en af lederne på holdet, og er vel også den spiller, der har været her længst og har spillet flest kampe, så jeg befinder mig et godt sted, hvor jeg har masser af ansvar og får tillid fra trænerne. Og det er vigtigt, kommer det fra den tidligere Dortmund -og Randers-spiller, der på det seneste for alvor har fået foden indenfor på det australske A-landshold og for få uger siden spillede fuld tid mod Sydkorea foran 55.000 tilskuere.

Annonce

Hvis nu de ringer fra Tyskland

Noget, der også kommer til at spille en afgørende rolle, når han på et tidspunkt skal gøre op med sig selv, hvor klubkarrieren skal fortsætte.

- Det hænger også sammen med mine præstationer i AGF. Hvis jeg leverer på et højt niveau for AGF, er mine chancer for at spille fast på landsholdet også gode. Det er sådan, det fungerer: Hvis du præsterer på klubplan, øger det dine muligheder for at holde dig inde i varmen på landsholdet. Jeg er 26 år gammel, spiller fast og er også kommet ind på landsholdet nu. Det er kun godt for mig.

Men vil du gerne træde et trin op liga-mæssigt på et tidspunkt?

- Ja, selvfølgelig. Det vil alle spillere. Men jeg har jo heller ikke stået stille, mens jeg har været her. Mine præstationer for AGF har jo bragt mig ind på A-landsholdet, så for mig handler det ikke om, at jeg bare vil til en eller anden stor klub eller en anden og større liga, men om at spille fast og være et sted, hvor jeg fortsat føler, at jeg rykker mig sportsligt og menneskeligt. Og det gør jeg i AGF lige nu, siger Mustafa Amini.

- Det er klart, at hvis der kommer et attraktivt tilbud fra en Bundesliga-klub, er jeg klar til at komme videre, men at spille fast og have en vigtig rolle i en klub som AGF i den danske liga, er på så højt et niveau, at jeg føler, jeg er det rette sted. Vi møder hold i ligaen som FC København og FC Midtjylland, som også har masser af landsholdsspillere, så det er en hård liga at konkurrere i. Det skal man ikke undervurdere.

Fremtiden bringer et eller andet svar. Her og nu gælder det mandagens sæsonpremiere på udebane mod Hobro. Og for Amini tæller kun én ting: Tre point.

- Vi skal gå benhårdt efter de tre point mod Hobro. Det kan ikke være anderledes, når vi har FC København og FC Midtjylland i de følgende kampe. Skal vi have en god start på sæsonen, kræver det en sejr i Hobro, det ved vi alle, og det er det, vi arbejder hårdt efter på træningsbanen. Vi skal være klar , og det er vi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce