Annonce
AGF

AGFs Bror Blume er tilbage mod FC Nordsjælland: - Vi skal ud at have revanche

Bror Blume er startet i 13 af AGF's 18 Superliga-kampe i denne sæson, men sad søndag over mod FC København med en mindre skade. Arkivfoto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Bror Blume ser efter en kort skadesperiode frem til onsdagens opgør mod FC Nordsjælland, hvor AGF kan revanchere det 1-3-nederlag, de i slutningen af november blev tildelt i Farum. Midtbanespilleren mener, at århusianerne har et godt tag på gæsterne.

FODBOLD: Når AGF onsdag tager imod FC Nordsjælland hjemme på Ceres Park, er den boldstærke midtbanespiller Bror Blume igen klar til kamp.

Blume var ellers ikke med, da AGF søndag spillede en højdramatisk kamp mod FC København i Parken, fordi den tidligere Lyngby-mand har døjet med en skade.

- Jeg trænede ikke med i hele sidste uge, men jeg har trænet i dag, og det virkede helt fint. Min krop har det fint, så jeg regner med, at jeg er klar til onsdag, fortalte Blume i mandags.

Annonce

Allerede under og efter 2-0-sejren mod Sønderjyske, hvor Blume startede på banen og fik en times spilletid, følte han ubehag, og det holdt ham altså ude af spil i søndagens opgør.

Skal have revanche

I efteråret mødtes AGF og FC Nordsjælland i Farum, hvor det blev til et 1-3-nederlag for Blume og holdkammeraterne, i en kamp hvor Blume ellers stod for oplægget til århusianernes scoring.

- Jeg synes ikke, at det var det rigtige billede på kampen. Det var mere os, der gav dem lov til at score de mål, de scorede, og vi fik slet ikke udnyttet vores egne chancer i den kamp. Så vi skal selvfølgelig ud at have revanche, og efter sådan en præstation som den gutterne leverede i går, så tror jeg 100 procent på, vi får noget med fra den kamp, fortæller Blume.

Den 29-årige AGFer mener ellers, at århusianerne i det hele taget har haft et fint tag på Nordsjælland i de seneste opgør.

Før 3-1 nederlaget i Farum i november var det da også blevet til hele tre sejre i de seneste fire opgør for AGF.

Superliga, 19. runde

AGF møder onsdag FC Nordsjælland hjemme på Ceres Park. AGFs formodede startopstilling:

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Bubacarr Sanneh, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links, Bror Blume, Patrick Olsen, Jon Dagur Thorsteinsson - Patrick Mortensen

Kampen spilles klokken 18.00.

Annonce

Ikke hvad de har været

Det er snart ti år siden, FC Nordsjælland overraskede stort og vandt Superligaen, og mens den talentorienterede klub tog bronzemedaljerne for fire år siden, er klubben ikke helt på sit gamle niveau.

- Det er en kamp, hvor man skal være klar på at løbe lidt mere efter bolden, end man plejer. Nu vil jeg ikke stå og snakke dårligt om Nordsjælland, men jeg synes også, at de ikke virker lige så skræmmende i den henseende, som de før har gjort, pointerer Blume.

Samtidig fremhæver Blume et aspekt af spillet, som AGF potentielt kan udnytte til egen fordel, når Nordsjælland nu netop er et hold, der gerne vil have bolden på egne fødder.

- Selvom kontraomstillinger er noget af det, de selv lukrerer på, kan man også bruge det til at ramme dem. De er overhovedet ikke dårlige rent taktiske, men de er unge og vil fremad, og det skal vi selvfølgelig kunne udnytte, som det rutinerede hold vi er.

På det seneste har nordsjællænderne været så dårligt kørende, at de faktisk ikke har vundet en kamp siden den omtalte sejr over AGF i november. Siden er det blevet til fem nederlag i træk og tre gange uafgjort i de seneste kampe.

Annonce

Kan trues i luften

Med en dødboldsspecialist som Casper Højer Nielsen, og et par hovedstødsstærke folk som Sebastian Hausner, Patrick Mortensen og Bubacarr Sanneh - og under normal, skadesfri omstændigheder også Frederik Tingager - er AGF et stærkt hold på hjørnespark og frispark.


Nu vil jeg ikke stå og snakke dårligt om Nordsjælland, men jeg synes også, at de ikke virker lige så skræmmende i den henseende, som de før har gjort.

Bror Blume, AGF


Omvendt er FC Nordsjælland et af ligaens svageste hold i hovedstødsdueller, hvor kun Lyngby i denne sæson har vundet færre dueller i luften i Superligaen. Også her ser Blume muligheder.

- Jeg synes, vi ser ekstremt farlige ud på dødbolde. Nu ved jeg ikke lige, hvor mange mål de normalt lukker ind på dødbolde, men når man bare ser det udefra, så er der jo et lidt mindre hold, så der burde vi også have en fordel.

AGF og Nordsjælland mødes onsdag klokken 18.00 på Ceres Park, og kampen kan naturligvis følges på Stiftens liveblog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce