Annonce
AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

AGF indtager tredjepladsen i Superligaen over julen. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
AGF vendte 0-1 til 3-1 på otte magiske minutter i begyndelsen af anden halvleg mod FC Midtjylland. Grundstenen til sejren blev lagt i pausen, hvor spillere og trænerstab havde luret topholdets svagheder.
Annonce

FODBOLD: Da AGF scorede for tredje gang på otte minutter i begyndelsen af anden halvleg, blev samtlige AGF-fans tilsyneladende nødt til at give sig til kende - også dem, der ikke stod ude på tribunen og sang.

Både ved 1-1 og 2-1-scoringerne var det primært ovre ved udeholdets fan-afsnit, der blev jublet, men da Bror Blumes 3-1-mål røg i rusen rejste hvad der lod til at være halvdelen af FC Midtjyllands VIP-gæster sig op og jublede. Det er ikke unormalt, at det gæstende hold har nogle af de mere prominente tilhængere til at sidde her, men det er kutyme ikke at skilte med tilhørsforholdet.

Men de kunne simpelthen ikke holde glæden tilbage længere.

Og årsagen til glæden – de tre hurtige mål – blev udtænkt i pausen, hvor erfaringerne fra første halvleg blev brugt til med millimeter-præcision at skære igennem Superligaens tophold.

- Vi var effektive, men nøglen til det, vi lavede i anden halvleg, fandt vi i første halvleg. Fordi vi gjorde ondt på dem allerede der – men med lidt for dårlig kvalitet. Alle svarene på, hvad vi gjorde i anden halvleg, fandt vi i billederne på, hvad vi gjorde i første halvleg. Og det var også den feedback, vi fik fra spillerne, der havde en rigtig god følelse i nogle bestemte områder af banen.

- Det var alle mulige undskyldninger for at gå på ferie i pausen og tabe 0-2 herude uden at gøre væsen af sig, men jeg er sindssyg stolt over, at vi gik ud og viste en sult som vi gjorde i de sidste 45 minutter af fodboldåret 2019, sagde AGFs cheftræner David Nielsen.

Hvad sagde du til dem i pausen?

- Det er ikke altid sådan, at det er mig, der siger noget. Der er sået så mange gode frø i den her gruppe. Det er et samspil mellem trænerteamet og spillerne. Vi kiggede hinanden i øjnene og blev enige om, at vi godt kan sige til hinanden, at vi tror på det, men vi blev nødt til at gå ud og vise det med fødderne.

- Når du fører 3-1 her og der er en halv time igen, så er det ikke givet, at du lukker butikken derfra. Og det er dét, jeg er allermest glad for. Fordi vi havde jo ikke lagt en plan om at score tre mål på otte minutter. Men dét, der var vores plan, var at være dygtige til at forsvare os. Det kan hurtigt blive et helvede hvis Midtjylland scorede én gang. Derfor var det utrolig vigtigt, at vi stoppede dem fra at score overhovedet. Det krævede mange kræfter defensivt og det var på et enormt højt niveau. Enormt højt, understregede David Nielsen.

Superliga, 20. runde

  • FC Midtjylland – AGF 1-3 (1-0)
  • Mål: 0-1 Awer Mabil (36.), 1-1 Erik Sviatchenko (selvmål, 46.), 1-2 Jon Dagur Thorsteinsson (52.), 1-3 Bror Blume (54.)
  • FC Midtjylland (4-2-3-1): Jesper Hansen – Paulinho (Junior Brumado, 59.), Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Nikolas Dyhr – Evander Ferreira, Jens-Lys Cajuste (Rasmus Nicolaisen, 74.) – Awer Mabil, Emiliano Marcondes (Tim Sparv, 59.), Mikael Andersson – Sory Kaba
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen – Mustafa Amini – Mustapha Bundu (Magnus Anbo, 81.), Zach Duncan, Bror Blume, Jon Dagur Thorsteinsson (Jakob Ankersen, 70.) – Patrick Mortensen (Nicklas Helenius, 85.)
  • Advarsler: Alexander Munksgaard, Zach Duncan, AGF
  • Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
  • Tilskuere: 11.009 på MCH Arena
Annonce

Forrygende otte minutter

Ifølge kantspilleren Mustapha Bundu, der lagde op til 3-1-målet, havde AGFerne en god fornemmelse inden kampen.

- Vi vidste, de havde nogle svagheder, som vi gik på banen for at udnytte. Alle hold har svagheder, selv de allerbedste. De har to fantastiske centerforsvarere, men alle har svagheder et sted. Og det udnyttede vi i hele kampen til at skabe chancer, og i anden halvleg omsatte vi chancerne til mål.

- Vi scorede tre mål på otte minutter, det var forrygende. Men jeg var ikke overrasket, fordi vi gjorde det også godt i første halvleg, selvom vi mødte Superligaens tophold og det her sted er et meget svært sted at spille, sagde Mustapha Bundu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Aarhus

Erhvervslivets stemme vil tilbage i byrådet: Steen Stavnsbo skal genrejse de Konservative i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

AGF

David Nielsen: Kommer der flere nye spillere ind, er det da en super bonus

Annonce