Annonce
Sport

AGFs cheftræner har - næsten - sin startopstilling klar til Esbjerg-kampen

Mustafa Amini og AGF spiller første Superligakamp i 2019 på fredag, hjemme mod Esbjerg. Foto: Frederik Sindberg

De 11 AGFere, der starter på banen mod Rosenborg mandag aften i Portugal, er - om alt går vel - også de 11, der får tjansen mod Esbjerg i forårspremieren, lyder det fra cheftræner David Nielsen.

FODBOLD: Der tegner sig naturligvis et billede: Hvem skal starte på banen for AGF på fredag i Superligaen mod Esbjerg?

Ud fra søndagens træning, den sidste på græs i Portugal, var det i hvert fald tydeligt, hvem der får tjansen fra start i mandagens testkamp i The Atlantic Cup mod norske Rosenborg, og de 11 spilere er også meget tæt på at være dem, der skal spille på fredag i Aarhus.

- Jo, det kan stadigvæk godt være, at vi ændrer noget, og det siger jeg ikke for at lægge røgslør ud, for det behøver man ikke til en premierekamp. Det kan godt være, at lægger et lille eksperiment ind mod Rosenborg for noget, som kan blive vigtigt på fredag. Og hvis vi løser det, er det nok også det, vi gør mod Esbjerg, lyder det fra David Nielsen efter søndagens træning.

Og det 'eksperiment' ser ud til at være unge Kasper Lunding, der ligesom mod Jablonec, får chancen på højre midtbane.

- Han giver holdet noget offensivt, og han er faktisk også dygtig defensivt. Vi må se, hvordan han løser det mod Rosenborg, siger AGFs cheftræner, der - som ventet - starter med Kamil Grabara i målet, Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tinager og Casper Højer Nielsen i bakæden. På midtbanen er valget her og nu faldet på Jens Stage og Mustafa Amini på den centrale midtbane, Jakob Ankersen til venstre, og så altså Lunding til højre.

Især på den centrale midtbane har tvivlen rådet efter makkerparret Jens Stage og Adama Guiras mindre heldige omgang mod Jablonec, og den sene ankomst til lejren i Portugal for Amini.

Men australieren har imponeret til træning.

- Jeg tror, at Mustafa Aminis dynamik er vigtig for holdet. De andre på midtbanen har andre færdigheder, men han er den eneste, der kan bringe den dynamik og det drive, han har med bolden. Adama Guira, Jens Stage og Benjamin Hvidt er alle muligheder centralt, så vi har en rigtig god konkurrence på de positioner, kommer det fra David Nielsen.

- Youssef Toutouh og Bror Blume gør det rigtig godt, og står også på spring til spilletid ude på kanterne. Vi håber jo, at en spiller som Toutouh kan blive en afgørende faktor for os i foråret, men han mangler fortsat noget for at være helt klar til 90 minutter. Han er på vej, siger træneren.

I front er det Tobias Sana og Patrick Mortensen, der skal levere det offensive gods.

I og med, at kampen først spilles mandag aften klokken 21.00 (dansk tid, red.), og AGFerne har en lang hjemrejse tirsdag, får de startende spillere kun en halvleg mod Rosenborg.

- Jeg skifter hele holdet i pausen. Det er jeg nødt i forhold til restitution. Det går ikke, at de spiller 90 minutter, og derefter får en flyvetur i benene. Vi har jo en vigtig kamp på fredag, siger Nielsen.

Annonce

Træningskamp

AGFs cheftræner David Nielsen stiller med følgende startopstilling til mandagens testkamp - den sidste inden fredagens superligakamp mod Esbjerg - mod de norske mestre Rosenborg:Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tinager, Casper Højer Nielsen - Kasper Lunding, Jens Stage, Mustafa Amini, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen, Tobias Sana.

Samtlige startere bliver skiftet ud i pausen og erstattet af 11 nye AGFere.

Der er kick off klokken 21.00 (dansk tid)

Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce