Annonce
AGF

AGFs Hausner: Med spilletid kommer også øget ansvar

Sebastian Hausner på bolden hjemme på Ceres Park. Søndag går turen til Randers, hvor han sandsynligvis igen skal dække positionen i højre forsvarsside. Foto: Ole Nielsen
19-årige Sebastian Hausner er kommet fra baghjul og har på det seneste - på grund af skader i AGF-forsvaret - fået masser af spilletid i Superligaen. Og det både som midtstopper og på den noget mere uvante position som højre back.
Annonce

FODBOLD: Sebastian Hausner er i den grad kommet i vælten i dette forår.

Den 19-årige forsvarsspiller, der har gjort sig som anfører på både klubbens U17 -og U19-liga-hold samt på forskellige ungdomslandshold, fik sin debut som superligaspiller i begyndelsen af marts på udebane mod Vendsyssel, hvor han trådte ind på et skadesplaget AGF-hold og spillede i midterforsvaret sammen med Jens Stage.

Og endnu mere frisk fra fad: Hausner er startet på banen i holdets seneste fire kampe, de to første i gruppespillet mod Vejle og Horsens på favoritpositionen i det centrale forsvar, de to seneste mod AaB som substitut for de skadede Alexander Munksgaard og Magnus Anbo på højre back.

Fuld spilletid i vigtige kampe, og efter al sandsynlighed også manden - eller knægten - der får tjansen lørdag eftermiddag mod Randers FC i endnu en playoff-kamp med skarpe kanter, da Munksgaard og Anbo fortsat må melde pas.

Det må give noget selvtillid, at være ham, der bliver peget på?

- Det gør det skam også. Det er en lidt uvant position, jeg har spillet i de seneste par kampe, men jeg synes egentlig, at jeg har løst det fint nok. Jeg er selvfølgelig mega-glad for at have fået chancen, og især i så vigtige kampe, det er jo lidt noget andet, end da vi var sikre på at gå videre. Der er noget på spil og mange tilskuere, ja, folk er bare tændte, så det er bare fedt at være en del af, lyder det fra Sebastian Hausner.

Europa Playoff, 2. runde, 1. kamp

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til lørdagens Europa Playoff-opgør mod Randers FC:

Kamil Grabara - Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage - Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen - Alexander Ammitzbøll

Der er kick off på Cepheus Park Randers klokken 16.00. Returopgør næste søndag i Aarhus.

Annonce

Bundu er der krummer i

Han erkender, at han måske ikke er den offensivt mest sprudlende back, han koncentrerer sig primært om at forsvare eget territorium, men det betyder ikke, at han ikke har lært af at spille ude til højre.

Han udvikler sig for hvert minut, han får.

- Jeg kan godt mærke, at der nu bliver lagt endnu mere vægt på mine skuldre. Kravene vokser jo mere, man spiller, men det har jeg det fint med, og jeg synes også, at holdkammeraterne er rigtig gode til at hjælpe mig. Især når jeg spiller højre back, som ikke er min position, og derfor har jeg heller ikke været så offensiv i mit spil. Jeg har haft andre opgaver og har lige skulle vænne mig til at spille positionen på det her niveau, sig han, og roser holdkammeraten Mustapha Bundu, som tydeligvis har taget et stort ansvar begge veje for at hjælpe holdet og Hausner.

- Bundu har været fantastisk at spille sammen med. Han har løbet rigtig mange meter, men jeg tror også, at det har givet en lidt anden slags højre side. Alexander Munksgaard er jo en spiller, der kommer flyvende hele tiden, det gør jeg ikke, og det har så givet flere mand-mod-mand-situationer for Bundu. Og der er han jo absurd god. Jeg har så haft en mere bundet defensiv opgave. Det ville vel også være mærkeligt, hvis jeg bare blæste til angreb, inden jeg havde fundet mig til rette, griner han.

Har der været nerver på?

- Nej, det synes jeg ikke. Den eneste gang, jeg egentlig har haft nerver på, var i min debut mod Vendsyssel. Jeg føler, at jeg hurtigt har spillet mig tættere på de andre på holdet, og derfor aftager det tryk, der er første gang, man er med. Jeg har ikke været presset hverken før eller under de seneste kampe, men har bare fokuseret på, hvad min opgave har været, lyder det fra talentet.

Annonce

Og der må råbes

Sebastian Hausner er en spiller, der i ungdomsrækkerne har været kendt for sin kompromisløse stil og sit store verbale overskud, hvorfor han også har været en naturlig anfører.

Og den højtråbende stil, gadedrengs-manererne, har han også taget med sig ind i AGFs førsteholdstrup.

- Det er den fodboldspiller, jeg er. Så jeg har faktisk ikke ændret så meget på den del af det. Det er klart, at man ikke bare træder ind i en Superliga-trup, og så begynder at råbe til højre og venstre. Det ville måske være en anelse upassende. Men det er ikke noget, jeg tænker over mere. De forventninger mine holdkammerater har til mig, har jeg også til dem. Så hvis de ikke leverer, skal de nok få én over nallerne, ligesom de gør det samme mod mig, hvis jeg ikke passer min opgave. Sådan er fodbold, kommer det fra Hausner.

Han brokker sig ingenlunde over den aktuelle spilletid, selvom det er på en uvant position, men han drømmer om en dag at blive fast inventar på AGFs hold på favoritpladsen i midterforsvaret.

Herfra er der bedre overblik, bedre udsyn, og dermed også nemmere at råbe holdkammeraterne op.

- Jo flere pladser, jeg kan spille, jo bedre. Men min primære plads er i det centrale forsvar. Det er i hvert fald der, jeg indtil videre ser mig selv præstere bedst. Det betyder ikke, at jeg ikke gerne vil spille back. Jeg er jo godt i gang med at lære det, siger han.

Lørdag kan han lægge lidt mere til sit nyvundne back-repertoire, når AGF tørner sammen med Randers FC i den første af to playoff-kampe om en plads i Europa Playoff-finalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce