Annonce
AGF

AGFs Hausner: Med spilletid kommer også øget ansvar

Sebastian Hausner på bolden hjemme på Ceres Park. Søndag går turen til Randers, hvor han sandsynligvis igen skal dække positionen i højre forsvarsside. Foto: Ole Nielsen
19-årige Sebastian Hausner er kommet fra baghjul og har på det seneste - på grund af skader i AGF-forsvaret - fået masser af spilletid i Superligaen. Og det både som midtstopper og på den noget mere uvante position som højre back.

FODBOLD: Sebastian Hausner er i den grad kommet i vælten i dette forår.

Den 19-årige forsvarsspiller, der har gjort sig som anfører på både klubbens U17 -og U19-liga-hold samt på forskellige ungdomslandshold, fik sin debut som superligaspiller i begyndelsen af marts på udebane mod Vendsyssel, hvor han trådte ind på et skadesplaget AGF-hold og spillede i midterforsvaret sammen med Jens Stage.

Og endnu mere frisk fra fad: Hausner er startet på banen i holdets seneste fire kampe, de to første i gruppespillet mod Vejle og Horsens på favoritpositionen i det centrale forsvar, de to seneste mod AaB som substitut for de skadede Alexander Munksgaard og Magnus Anbo på højre back.

Fuld spilletid i vigtige kampe, og efter al sandsynlighed også manden - eller knægten - der får tjansen lørdag eftermiddag mod Randers FC i endnu en playoff-kamp med skarpe kanter, da Munksgaard og Anbo fortsat må melde pas.

Det må give noget selvtillid, at være ham, der bliver peget på?

- Det gør det skam også. Det er en lidt uvant position, jeg har spillet i de seneste par kampe, men jeg synes egentlig, at jeg har løst det fint nok. Jeg er selvfølgelig mega-glad for at have fået chancen, og især i så vigtige kampe, det er jo lidt noget andet, end da vi var sikre på at gå videre. Der er noget på spil og mange tilskuere, ja, folk er bare tændte, så det er bare fedt at være en del af, lyder det fra Sebastian Hausner.

Annonce

Europa Playoff, 2. runde, 1. kamp

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til lørdagens Europa Playoff-opgør mod Randers FC:

Kamil Grabara - Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage - Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen - Alexander Ammitzbøll

Der er kick off på Cepheus Park Randers klokken 16.00. Returopgør næste søndag i Aarhus.

Bundu er der krummer i

Han erkender, at han måske ikke er den offensivt mest sprudlende back, han koncentrerer sig primært om at forsvare eget territorium, men det betyder ikke, at han ikke har lært af at spille ude til højre.

Han udvikler sig for hvert minut, han får.

- Jeg kan godt mærke, at der nu bliver lagt endnu mere vægt på mine skuldre. Kravene vokser jo mere, man spiller, men det har jeg det fint med, og jeg synes også, at holdkammeraterne er rigtig gode til at hjælpe mig. Især når jeg spiller højre back, som ikke er min position, og derfor har jeg heller ikke været så offensiv i mit spil. Jeg har haft andre opgaver og har lige skulle vænne mig til at spille positionen på det her niveau, sig han, og roser holdkammeraten Mustapha Bundu, som tydeligvis har taget et stort ansvar begge veje for at hjælpe holdet og Hausner.

- Bundu har været fantastisk at spille sammen med. Han har løbet rigtig mange meter, men jeg tror også, at det har givet en lidt anden slags højre side. Alexander Munksgaard er jo en spiller, der kommer flyvende hele tiden, det gør jeg ikke, og det har så givet flere mand-mod-mand-situationer for Bundu. Og der er han jo absurd god. Jeg har så haft en mere bundet defensiv opgave. Det ville vel også være mærkeligt, hvis jeg bare blæste til angreb, inden jeg havde fundet mig til rette, griner han.

Har der været nerver på?

- Nej, det synes jeg ikke. Den eneste gang, jeg egentlig har haft nerver på, var i min debut mod Vendsyssel. Jeg føler, at jeg hurtigt har spillet mig tættere på de andre på holdet, og derfor aftager det tryk, der er første gang, man er med. Jeg har ikke været presset hverken før eller under de seneste kampe, men har bare fokuseret på, hvad min opgave har været, lyder det fra talentet.

Og der må råbes

Sebastian Hausner er en spiller, der i ungdomsrækkerne har været kendt for sin kompromisløse stil og sit store verbale overskud, hvorfor han også har været en naturlig anfører.

Og den højtråbende stil, gadedrengs-manererne, har han også taget med sig ind i AGFs førsteholdstrup.

- Det er den fodboldspiller, jeg er. Så jeg har faktisk ikke ændret så meget på den del af det. Det er klart, at man ikke bare træder ind i en Superliga-trup, og så begynder at råbe til højre og venstre. Det ville måske være en anelse upassende. Men det er ikke noget, jeg tænker over mere. De forventninger mine holdkammerater har til mig, har jeg også til dem. Så hvis de ikke leverer, skal de nok få én over nallerne, ligesom de gør det samme mod mig, hvis jeg ikke passer min opgave. Sådan er fodbold, kommer det fra Hausner.

Han brokker sig ingenlunde over den aktuelle spilletid, selvom det er på en uvant position, men han drømmer om en dag at blive fast inventar på AGFs hold på favoritpladsen i midterforsvaret.

Herfra er der bedre overblik, bedre udsyn, og dermed også nemmere at råbe holdkammeraterne op.

- Jo flere pladser, jeg kan spille, jo bedre. Men min primære plads er i det centrale forsvar. Det er i hvert fald der, jeg indtil videre ser mig selv præstere bedst. Det betyder ikke, at jeg ikke gerne vil spille back. Jeg er jo godt i gang med at lære det, siger han.

Lørdag kan han lægge lidt mere til sit nyvundne back-repertoire, når AGF tørner sammen med Randers FC i den første af to playoff-kampe om en plads i Europa Playoff-finalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce