Annonce
AGF

AGFs Hausner: Med spilletid kommer også øget ansvar

Sebastian Hausner på bolden hjemme på Ceres Park. Søndag går turen til Randers, hvor han sandsynligvis igen skal dække positionen i højre forsvarsside. Foto: Ole Nielsen
19-årige Sebastian Hausner er kommet fra baghjul og har på det seneste - på grund af skader i AGF-forsvaret - fået masser af spilletid i Superligaen. Og det både som midtstopper og på den noget mere uvante position som højre back.

FODBOLD: Sebastian Hausner er i den grad kommet i vælten i dette forår.

Den 19-årige forsvarsspiller, der har gjort sig som anfører på både klubbens U17 -og U19-liga-hold samt på forskellige ungdomslandshold, fik sin debut som superligaspiller i begyndelsen af marts på udebane mod Vendsyssel, hvor han trådte ind på et skadesplaget AGF-hold og spillede i midterforsvaret sammen med Jens Stage.

Og endnu mere frisk fra fad: Hausner er startet på banen i holdets seneste fire kampe, de to første i gruppespillet mod Vejle og Horsens på favoritpositionen i det centrale forsvar, de to seneste mod AaB som substitut for de skadede Alexander Munksgaard og Magnus Anbo på højre back.

Fuld spilletid i vigtige kampe, og efter al sandsynlighed også manden - eller knægten - der får tjansen lørdag eftermiddag mod Randers FC i endnu en playoff-kamp med skarpe kanter, da Munksgaard og Anbo fortsat må melde pas.

Det må give noget selvtillid, at være ham, der bliver peget på?

- Det gør det skam også. Det er en lidt uvant position, jeg har spillet i de seneste par kampe, men jeg synes egentlig, at jeg har løst det fint nok. Jeg er selvfølgelig mega-glad for at have fået chancen, og især i så vigtige kampe, det er jo lidt noget andet, end da vi var sikre på at gå videre. Der er noget på spil og mange tilskuere, ja, folk er bare tændte, så det er bare fedt at være en del af, lyder det fra Sebastian Hausner.

Annonce

Europa Playoff, 2. runde, 1. kamp

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til lørdagens Europa Playoff-opgør mod Randers FC:

Kamil Grabara - Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage - Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen - Alexander Ammitzbøll

Der er kick off på Cepheus Park Randers klokken 16.00. Returopgør næste søndag i Aarhus.

Bundu er der krummer i

Han erkender, at han måske ikke er den offensivt mest sprudlende back, han koncentrerer sig primært om at forsvare eget territorium, men det betyder ikke, at han ikke har lært af at spille ude til højre.

Han udvikler sig for hvert minut, han får.

- Jeg kan godt mærke, at der nu bliver lagt endnu mere vægt på mine skuldre. Kravene vokser jo mere, man spiller, men det har jeg det fint med, og jeg synes også, at holdkammeraterne er rigtig gode til at hjælpe mig. Især når jeg spiller højre back, som ikke er min position, og derfor har jeg heller ikke været så offensiv i mit spil. Jeg har haft andre opgaver og har lige skulle vænne mig til at spille positionen på det her niveau, sig han, og roser holdkammeraten Mustapha Bundu, som tydeligvis har taget et stort ansvar begge veje for at hjælpe holdet og Hausner.

- Bundu har været fantastisk at spille sammen med. Han har løbet rigtig mange meter, men jeg tror også, at det har givet en lidt anden slags højre side. Alexander Munksgaard er jo en spiller, der kommer flyvende hele tiden, det gør jeg ikke, og det har så givet flere mand-mod-mand-situationer for Bundu. Og der er han jo absurd god. Jeg har så haft en mere bundet defensiv opgave. Det ville vel også være mærkeligt, hvis jeg bare blæste til angreb, inden jeg havde fundet mig til rette, griner han.

Har der været nerver på?

- Nej, det synes jeg ikke. Den eneste gang, jeg egentlig har haft nerver på, var i min debut mod Vendsyssel. Jeg føler, at jeg hurtigt har spillet mig tættere på de andre på holdet, og derfor aftager det tryk, der er første gang, man er med. Jeg har ikke været presset hverken før eller under de seneste kampe, men har bare fokuseret på, hvad min opgave har været, lyder det fra talentet.

Og der må råbes

Sebastian Hausner er en spiller, der i ungdomsrækkerne har været kendt for sin kompromisløse stil og sit store verbale overskud, hvorfor han også har været en naturlig anfører.

Og den højtråbende stil, gadedrengs-manererne, har han også taget med sig ind i AGFs førsteholdstrup.

- Det er den fodboldspiller, jeg er. Så jeg har faktisk ikke ændret så meget på den del af det. Det er klart, at man ikke bare træder ind i en Superliga-trup, og så begynder at råbe til højre og venstre. Det ville måske være en anelse upassende. Men det er ikke noget, jeg tænker over mere. De forventninger mine holdkammerater har til mig, har jeg også til dem. Så hvis de ikke leverer, skal de nok få én over nallerne, ligesom de gør det samme mod mig, hvis jeg ikke passer min opgave. Sådan er fodbold, kommer det fra Hausner.

Han brokker sig ingenlunde over den aktuelle spilletid, selvom det er på en uvant position, men han drømmer om en dag at blive fast inventar på AGFs hold på favoritpladsen i midterforsvaret.

Herfra er der bedre overblik, bedre udsyn, og dermed også nemmere at råbe holdkammeraterne op.

- Jo flere pladser, jeg kan spille, jo bedre. Men min primære plads er i det centrale forsvar. Det er i hvert fald der, jeg indtil videre ser mig selv præstere bedst. Det betyder ikke, at jeg ikke gerne vil spille back. Jeg er jo godt i gang med at lære det, siger han.

Lørdag kan han lægge lidt mere til sit nyvundne back-repertoire, når AGF tørner sammen med Randers FC i den første af to playoff-kampe om en plads i Europa Playoff-finalen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bears har en amerikaner i overskud

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Annonce