Annonce
AGF

AGFs Kevin Diks var forrygende på uvant position: - Har kun trænet i det én gang

Kevin Diks (tv) har aldrig før prøvet at spille som defensiv midtbane, men det gjorde han til UG søndag mod Brøndby. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kevin Diks var kampens bedste spiller, da han mod Brøndby erstattede Nicolai Poulsen på den centrale midtbane. Men den hollandske AGFer vil alligevel helst tilbage og spille højre back.

FODBOLD: Du løber altid en risiko ved at lade din kone danse med en anden mand, sagde salige Richard Møller Nielsen engang.

Og måske er det en sandhed, som Nicolai Poulsen snart må erkende.

I hvert fald leverede hans afløser på AGFs defensive midtbane søndag en fremragende indsats mod Brøndby. Kevin Diks var utrættelig i at dække et stort område, tackle og sågar sætte angreb i gang.

Hollænderen er normalt højre back, men på grund af skader og karantæner til Poulsen, Patrick Olsen og Benjamin Hvidt havde cheftræner David Nielsen peget på Diks til den uvante position.

- Jeg har spillet stort set alle pladser på et fodboldhold, men aldrig sekser før. Og jeg nåede endda kun at spille positionen én gang til træning, fordi jeg har haft en mindre skade, sagde Kevin Diks efter 1-1-kampen i Brøndby.

- Men jeg synes, jeg klarede det rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det. I begyndelsen tog jeg ikke så mange chancer, men jeg er fra den hollandske skole, så jeg holder af at spille med bolden. Når holdet havde brug for mig på den position er jeg glad for, at jeg kunne hjælpe.

Kevin Diks bekræftede søndag myten om den hollandske totalfodbold hvor alle spillere skal kunne gøre sig alle steder. Men han vil nu gerne tilbage ud mod sidelinjen.

- Jeg foretrækker stadig højre back. Til sidst i kampen tog jeg et langt træk op ad banen, og det er sådan noget en back gør - det bør en sekser ikke gøre. Og den slags kan jeg godt lide. Og så er det i øvrigt Polles plads (Nicolai Poulsen, red.), sagde Kevin Diks beroligende efter dansen.


Den præstation, han leverede, var helt vild. Og vi havde behov for sådan en præstation i dag, fordi det er dét, der kræves, for at lukke ned for Brøndby.

David Nielsen, AGF


Annonce

- En helt vild præstation

AGFs cheftræner David Nielsen vurderer, at det var afgørende for kampens udfald, at Kevin Diks spillede på så højt et niveau, som det var tilfældet.

- Det er en topspiller, vi har med at gøre, som er skolet godt. Den præstation, han leverede, var helt vild. Og vi havde behov for sådan en præstation i dag, fordi det er dét, der kræves, for at lukke ned for Brøndby.

Kan han i fremtiden komme i spil til at spille på den position?

- Ja, hvis vi har tre midtbanespillere ude med skader og karantæne, så kan vi da i hvert fald se, at han kan løse opgaven, sagde David Nielsen.

24-årige Kevin Diks er lejet i Serie A-klubben Fiorentina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce