Annonce
Sport

AGFs Munksgaard efter Mikanovic-exit: - Jeg kommer ikke til at læne mig tilbage

- Jeg kan specifikt huske en uge, hvor jeg havde en enkelt dårlig træning, og så var jeg ikke på holdet i weekenden. Den følelse var ikke rar, lyder det fra Alexander Munksgaard om tiden i FCM. Foto: Ole Nielsen

Med salget af Dino Mikanovic til kasakhisk fodbold er der alt andet lige skruet ned for konkurrencen om spilletid på højre back i AGF. Alexander Munksgaard understreger, at det ikke bliver en sovepude for ham.

FODBOLD: AGF har sendt Dino Mikanovic næsten 5000 kilometer østover til Kasakhstanske Kairat Almaty, og dermed er den intense konkurrencesituation på højre back i foråret - som man i klubben ellers så frem til - mellem den kroatiske fyrværkeributik og nytilkomne Alexander Munksgaard nu afblæst.

Sidstnævnte har spillet fra start mod både Esbjerg og Sønderjyske, men er det nødvendigvis en god ting, at ham, der skulle rende rundt på træningsbanen og puste den tidligere FC Midtjylland-spiller temmelig hårdt i nakken, nu er væk?

- Jeg tænker ikke, at det bliver noget problem. For det første har klubben rykket Magnus Anbo (kontrakt til 2021, red.) permanent op i førsteholdstruppen, og han ser rigtig spændende ud, så jeg føler, at der allerede er en spiller, der kan presse mig i hverdagen. Men jeg har været i FC Midtjylland, hvor der var enorm hård konkurrence om pladserne, og der lærte jeg på den hårde måde, at hvis du har et par mindre gode træninger, har en knap så god periode, kommer der bare en anden og tager din plads, lyder det fra den 21-årige AGF-back, der skiftede til klubben fra de danske mestre i januar, og i øvrigt har fået en ganske fornuftig begyndelse på tilværelsen i den hvide trøje.

Annonce

Wake up-call i FCM

Erfaringerne fra den store ulveflok er altså med i sportstasken til Aarhus. Dino eller ej.

- Jeg kender alt til følelsen af at være presset i hverdagen, og følelsen af at skulle levere på højeste niveau hver eneste dag. Så om der én eller to eller ingen, der presser mig på træningsbanen, ved jeg godt, hvad jeg skal ramme for at være den bedste udgave af mig selv, siger han efter onsdagens træning.

- I FC Midtjylland er der to-tre spillere om hver position, og jeg røg bagerst i køen som højre wingback. Jeg kan specifikt huske en uge, hvor jeg havde en enkelt dårlig træning, og så var jeg ikke på holdet i weekenden. Den følelse var ikke rar. Det var en forfærdelig følelse, men også lidt af et wake up-call. Det har jeg lært af. Det er den indre motivation, der skal drive det, ikke hvem, eller hvor mange, der også kan spille min plads. Jeg ved godt, hvad det handler om, når man mister sin plads på holdet, kommer det fra Alexander Munksgaard, der i mesterskabssæsonen 2017/18 fik sit store gennembrud og masser af spilletid på højrekanten, men efter sommerferien blev han overhalet af både Joel Andersson og Mads Døhr Thychosen.

- Vi kan godt drille FCM

Munksgaard tabte altså "kampen" i Midtjylland. Det har han ikke tænkt sig at gøre i AGF.

- Det handler om at have hovedet med hele vejen. Jeg har et mål om at komme rigtig langt med den her klub, ligesom jeg har store mål for min egen karriere, og derfor handler det om at vinde hver eneste gang, jeg går på banen, og om at være den bedste udgave af mig selv til hver eneste træning. Det er det, der skal til, og det ved jeg af erfaring. Derfor kommer jeg heller ikke til at slække på noget som helst. Jeg kommer ikke til at læne mig tilbage. Det er der ikke råd til, smiler AGF-backen, der selvfølgelig ser frem til søndagens hjemmekamp mod sine tidligere holdkammerater.

Venter der også et brugbart AGF-resultat?

- Ja, det tror jeg 100 procent på. Jeg synes, at vi har et stærkt hold. Vi har allerede vist i foråret, at vi kan spille god fodbold, og når FC Midtjylland kommer med den power, vi ved, de gør, er der bestemt måder at spille rundt om dem på, som vi skal forsøge at udnytte. Jeg tror, at vi kan gøre det rigtig svært for dem, siger Alexander Munksgaard, der ikke har fået blæst det krøllede hår bagover af FCMs præstationer indtil videre i 2019, selvom de forsvarende mestre aktuelt indtager andenpladsen i Superligaen og har 20 point mere end AGF.

- De var voldsomt skræmmende i efteråret, hvor jeg ikke selv spillede så meget, men jeg synes ikke, at de rent spillemæssigt er kommet så godt fra land i foråret, selvom de har vundet begge kampe. Der har været muligheder for modstanderne (Vendsyssel og AaB, red.) i begge opgør. Men alle spillere i FCM er bare gode, de har stor individuel kvalitet, og det skal vi forsøge at matche med det, vi nu kan. Vi skal være rolige og turde spille. Det bliver i hvert fald et interessant møde. Rigtig interessant, kommer det fra AGFeren, der altså ikke længere har hverken trimmede ulve eller en ilter kroat løbende efter sig, men derimod en 18-årig Magnus Anbo plus det løse i AGF-truppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vanvidskørsel ved vejarbejde: Ung mand kan vinke farvel til nyerhvervet kørekort

112

Skabte stor utryghed hos børn: Politiet vil gerne i kontakt med mand med skæg og bamser i bilen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce