Annonce
Sport

AGFs nye angriber: - Der er gang i noget her, der virker pissespændende

I sin tid i norske Sarpsborg nåede Patrick Mortensen at spille seks kampe i Europa Leagues grundspil. Her mødte han blandt andre Besiktas med den tidligere Real Madrid-forsvarer og EM-vinder Pepe på holdet. Foto: REUTERS/Osman Orsal

I norske Sarpsborg var den nye AGF-angriber, Patrick Mortensen, med til på få år at løfte klubben fra bunden af Tippeligaen til en plads i Europa League. Han drømmer om, at det også skal gå sådan i den hvide trøje.

FODBOLD: I sin nu tidligere norske klub, Sarpsborg 08, var Patrick Mortensen en stor succes. 47 mål i 119 kampe, hvoraf de syv af scoringerne kom i 14 kampe i Europa League og kvalifikationsspillet dertil. Europæisk fodbold og norsk succes lyder jo ikke skidt, så hvad har egentlig trukket ham til Aarhus?

- Helt klart udfordringen og presset. AGF er en kæmpe klub i Danmark. Det at komme hjem til Danmark og prøve at forløse AGFs store potentiale var noget, der triggede mig til at vende snuden mod Aarhus, siger Patrick Mortensen og uddyber.

- Jeg havde nogle gode snakke med David Nielsen og Peter Christiansen. Det gjorde kun mit valg endnu nemmere.

Du kommer fra Sarpsborg, hvor du har spillet europæisk fodbold. I AGF er udfordringen at kæmpe for at komme i top-seks. Hvordan bliver det skifte?

- På en måde har jeg en ambition og et håb om, at vi her kan gentage den historie, der var i Sarpsborg. Da jeg kom dertil, kæmpede de hårdt i bunden af rækken og siden da er det kun gået én vej. Jeg drømmer om, at det også skal gå sådan her. Der er gang i noget her, der virker pissespændende. Det er en god trup, der har været mange gode tilføjelser og der er en virkelig fed træner, som jeg ser frem til at få.

- Jeg kommer med store forhåbninger og forventninger om, at det skal gå samme vej (som i Sarpsborg red.). Det håber jeg, at jeg kan hjælpe med i form af en masse mål.

Annonce

Mål gennem hele karrieren

Mål har han lavet hele sin karriere. Ifølge den tyske statistikbank transfermarkt har han i alt spillet 302 førsteholds kampe, hvor han har nettet i 117 af dem. Det giver mål i rundt regnet, en tredjedel af de kampe, hvor han har været på banen. Hvis man regner scoringssnittet ud på minutter, giver det et mål per 200 minut han har spillet. Men hvad er hans styrke, hvis han selv skal beskrive det?

- Jeg kan selvfølgelig godt lide at være inde i boksen, hvor der skal laves mål, men jeg er også en hårdtarbejdende angriber, der arbejder i holdets tjeneste. Jeg er god med ryggen mod mål, et godt opspilspunkt, der kan lægge den af. Jeg er ikke den mest finurlige spiller, men jeg arbejder altid knaldhamrende hårdt, lyder det fra Patrick Mortensen.

Han har første arbejdsdag i AGF mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce