Annonce
Sport

AGFs nye opstilling: En god krølle på det vi lavede i efteråret

Mustafa Amini og Jens Stage dannede midbanen i AGFs forårspremiere. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Henover vinteropstarten har AGF ændret en smule på deres måde at stille spillerne op på taktikbrættet, så de nu står i en 4-4-2. Det er dog mest i defensiven, at de gør tingene anderledes, ifølge David Nielsen.

FODBOLD: Vinteren har budt på flere nye spillere til AGF. Kamil Grabara, Alexander Munksgaard, Frederik Tingager og Patrick Mortensen er alle blevet hevet ind, og alle var at finde i startopstillingen i den første superligakamp. Derudover var der også en debut i startopstillingen til Kasper Lunding. I alt giver det fem nye spillere i startelleveren.

De elleve startere bliver også stillet op på en anden måde på taktikbrættet, så de nu stiller op i en mere klassisk 4-4-2. En ændring der måske ikke er, så stor som det umiddelbart kan lyde.

- Vi gør ikke så meget anderledes, når vi har bolden. Det er mere defensivt, vi har ændret. Vi har flyttet en ekstra spiller op, så vi ligger med to angribere i presset, det er sådan set, det eneste vi har ændret, siger AGFs cheftræner, David Nielsen, om den nye opstilling.

Igennem vinteropstarten har David Nielsen holdt fast i det nye system. Kan man så forvente, at det er sådan AGF, kommer til at spille i den kommende tid?

- Det fungerer godt for os, og vi har responderet godt på det, så det er en god måde at komme ud med en lille krølle på det, vi lavede i efteråret, siger David Nielsen.

Annonce

Masser af muligheder på midten

Krøllen har blandt andet betydet, at midtbanekonstellationen i forårssæsonens første kamp bestod af Jens Stage og Mustafa Amini. Dermed startede Adama Guira ude for første gang i sæsonen. Med undtagelse af kampen mod AaB i oktober, hvor han sad ude med karantæne for gule kort, har han ellers startet i samtlige af AGFs kampe. Nu ser det dog ud til, at han har trukket det korteste strå.

- Vi spiller med to midtbanespillere, der har andre arbejdsopgaver end før. Men der vil altid være nogle spillere, der skal være på bænken, sådan er det alle steder, siger David Nielsen.

Det giver dog flere strenge at spille på for cheftræneren. Han kan nemt ændre det spillemæssige udtryk.

- Vi har masser af muligheder. Vi har muligheden for at være dynamiske eller siddende og holdende, alt afhængigt af hvilke spillere vi vælger, så kan vi sætte vores midtbane sammen som vi har lyst til fra kamp til kamp, siger David Nielsen.

For tiden er der også nok spillere at vælge imellem for David Nielsen. Martin Spelmann er den eneste i truppen, der er ude med en skade. Cheftræneren er da også glad for den korte skadesliste.

- Det er vigtigt at have en bred trup og have alle folk klar. Det er som oftest sådan, at jo bredere en trup man har, jo færre skader har man også sjovt nok. Konkurrencen er hård og alle vil gerne byde sig til, så det er super godt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce