Annonce
AGF

AGFs sportschef om ny australier: Han har en kæmpe motor

Sportschef Peter 'PC' Christiansen har tidligere haft kig på Alex Gersbach, men det er først nu, at omstændighederne har været rigtige. Foto: Axel Schütt
Alex Gersbach har fået en treårig kontrakt i AGF. Klubben har tidligere været tæt på at hente landsholdsspilleren, fortæller sportschef Peter Christiansen.

FODBOLD: De er ret vilde med australske spillere i AGF. I hvert fald har de nu tre af slagsen i klubbens førsteholdstrup. Seneste tilføjelse til Fredensvang er 22-årige Alex Gersbach, der har sat sin underskrift på en aftale, der binder ham til Aarhus tre år frem i tiden.

Den australske landsholdsspiller kommer fra et ophold i hollandsk fodbold hos NAC Breda. Han har tidligere spillet for Rosenborg og Lens.

- Vi har været tæt på at tilknytte Alex tidligere, men det var først nu, at timingen og konditionerne var de rette for begge parter, siger sportschef Peter Christiansen til AGFs hjemmeside. - Alex besidder en enorm fart, en kæmpe motor og en positiv tilgang til spillet, hvilket gør, at både hans offensive og defensive kvaliteter kan give os nye dimensioner i spillet. Derudover vil vores backs få stor glæde af at spejle sig i hinandens kompetencer og den skærpede konkurrencesituation, lyder det fra sportschefen.

Alex Gersbach spiller venstre back og kommer til at kæmpe om spilletiden med Casper Højer og Daniel Thøgersen.

- Fra min tid i Norge kender jeg til skandinavisk fodbold og niveauet, så da muligheden opstod, ville jeg gerne til Superligaen, og da AGF kom på banen var jeg straks interesseret. Jeg kender Mustafa Amini fra landsholdet, og fra ham har jeg kun hørt gode ting om klubben, traditionerne, trænerne, faciliteterne og tilhængerne. Ja, AGF har hele pakken for en ambitiøs fodboldspiller. Så jeg er rigtig glad for, at det nu er lykkedes at komme hertil, og nu ser jeg bare frem til at bidrage og til at arbejde hårdt for holdets succes, siger Alex Gersbach til AGF.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce