Annonce
Sport

AGFs ti mand fightede sig til et enkelt point mod Vendsyssel

AGF møder Vendsyssel. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

AGF fik med det yderste af neglene hevet 2-2 med hjem fra Hjørring. Et rødt kort til Adama Guira kort efter pausen blev dyrt.

FODBOLD: Med fraværet af etablerede spillere som Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen, Jesper Juelsgård og Tobias Sana var forudsætningerne for tre point i søndagens udekamp mod Vendsyssels uberegnelige mandskab ikke umiddelbart de bedste for AGF.

Cheftræner David Nielsen stillede til start med to helt unge superliga-debutanter i bagkæden - 18-årige Sebastian Hausner og 19-årige Daniel Thøgersen - hvilket betød yngste AGF-startopstilling i ti år - og efter 90 dramatiske sled AGF sig til 2-2 i Hjørring.

Gæsterne fik en decideret mareridtsstart på opgøret, da Sebastian Hausner efter blot 15 sekunder mistimede et indgreb og efterlod et helt frit bagrum til Tiémoko Konaté, der kunne bringe nordjyderne foran med 1-0.

Men Kasper Lunding svarede hurtigt igen og udlignede i det ottende minut efter en aflevering fra Daniel Thøgersen.

AGF sad på kampen, men var heldige, da Emmanuel Ogude headede på trekantssammenføjningen, hvorefter gæsterne få minutter senere såmænd kom i front med 2-1, da Patrick Mortensen på akrobatisk vis satte indersiden på et indlæg fra Youssef Toutouh.

Opgøret bølgede nu frem og tilbage, chancer i begge ender, men det blev skæbnesvangert for AGF, at Adama Guira fem minutter efter pausen hamrede ind i sit andet gule kort efter en tåbelig aktion højt oppe på hjemmeholdets banehalvdel, hvorfor holdet blev reduceret til ti spillere.

Det udnyttede indskiftede Alhaji Kamara til at udligne til slutresultatet med et lille kvarter tilbage. Herefter rakte begge hold ud efter de tre point. Mustapha Bundu headede på overliggeren, mens Andreas Kaltoft i sidste minut af den ordinære spilletid sparkede snert forbi den ene opstander.

Med resultatet 2-2 rykker AGF op ottendepladsen.

Genlæs livebloggen fra kampen herunder:

Annonce

Liveblog

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Østjyske borgmestre om statsministerens planer: Skævt og urimeligt, hvis vi skal bløde endnu mere

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Sport

De røde lamper tændes før basketgyser: Bears har kniven for struben i Europa

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce