Annonce
Sport

AGFs U17-drenge på guldkurs efter sejr i Parken

Anders Fæster nettede til 2-2 i Parken. Arkivfoto:Ole Nielsen.

AGF vandt 3-2 over FC København og kan nu med en sejr - måske mindre - sikre sig DM-guldmedaljer på lørdag mod Haderslev

FODBOLD: De skulle vinde, og det gjorde de.

Onsdag eftermiddag blev det til århusiansk sejr i Parken, da AGFs U17-drenge vandt med 3-2 over FC København og dermed - inden sidste spillerunde - spillede sig op på førstepladsen i U17-ligaen.

AGF var inden opgøret et point efter københavnerne, så en hjemmesejr ville have sikret guld til "løverne".

Men gæsterne ville det anderledes og fik en drømmestart, da Gustav Mogensen efter få minutter bragte AGF i front. FC København sad på det meste i første halvleg og kunne efter to scoringer gå til pause med en føring på 2-1.

Men AGFerne viste stor mental styrke og kom igen efter pausen, hvor de især pressede hjemmeholdet på dødboldene. Store, stærke Anders Fæster headede kort inde i anden halvleg en udligning i nettet efter hjørnespark og herefter bølgede kampen frem og tilbage, indtil Mikkel Møller Lassen blev dagens mand i nationalarena-sovs med sin scoring til 3-2, der afgjorde det dramatiske opgør.

- For at overraske dem lidt havde vi ændret formation og spillede en slags 3-5-2 for at lukke af for deres mellemrumsspil og for at få to angribere med. Allerede efter seks minutter fik Gustav Mogensen scoret til 1-0 på en omstilling, men derefter var det som om , vi blev voldsomt passive. Vi spillede slet ikke, og FCK scorede to mål, nærmest identiske, hvor vi endda var i overtal i situationerne, sagde AGFs træner Fatah Abdirahman, der fyrede op under spillerne i pausen.

- Det så ud til, at spillerne havde al for stor respekt for FCK, og jeg sagde til dem, at nu er vi i gang, og I skal spille frit og tro på egne evner. Desuden besluttede vi at ændre formation igen, og kun få minutter efter pausen udlignede Anders Fæster til 2-2 efter en flot indøvet detalje ved en dødbold, og derfra virkede FCK rystet. De blev mere og mere bange for os, og William Førby fik scoret til 3-2, fortsatte Fatah Abdirahman.

- Det udtryk, som spillerne leverede i 2. halvleg, er jeg både stolt og glad over, mens vi i 1. halvleg ikke var afklaret nok. Heldigvis havde vi en plan B, da det så skidt ud, og det var en kæmpe holdpræstation i en kamp, hvor marginalerne lå på vores side. Det kunne være blevet 3-1 til FCK, der blev bakket op af 600-700 tilskuere, og så havde den været lukket. Men vi skal videre og rette al fokus på kampen på lørdag, hvor kun en sejr tæller, sluttede Fatah Abdirahman.

AGF spiller på lørdag på hjemmebane mod Haderslev, mens FC København møder Vejle.

Sidste sæson blev det også til DM-guld for AGFs U17-ligahold. Der er dog ganske få gengangere på denne sæson mandskab.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce