Annonce
Sport

AGFs U17-hold danske mestre igen: Stak Haderslev en kæmpe lussing

Lørdag kunne AGFs U17 hold løfte pokalen efter at have slået Haderslev 7-1. Foto: Flemming Krogh

Lørdag eftermiddag genvandt AGFs U17 hold det danske mesterskab i fodbold, ved at besejre Haderslev 7-1 i den sidste kamp.

FODBOLD: Mens VM-feberen så småt er begyndt at hærge landet, spredte der sig en anden feber lørdag eftermiddag på Fredensvang.

AGFs U17 hold kunne med en sejr sikre sig guldmedaljerne i rækken - for andet år i træk. Hvis det skulle lykkes dem, ville det være en historisk bedrift. Ikke siden 1988-89 er det sket for et ungdomshold fra Fredensvang, og heller ikke før.

Da kampen gik i gang, satte de unge AGF'ere sig tungt på kampen. De lignede et mandskab, som ikke havde tænkt sig at lade denne chance glippe. En chance de i øvrigt flot tilspillede sig selv ved i den forrige runde at slå FCK 3-2 i Parken.

I indledningen af lørdagens kamp lagde AGF et intenst pres på Haderslevs defensiv. Fire store chancer tilspillede de sig i de første ti minutter. Ingen af dem gav dog scoringer til hjemmeholdet. Særligt var det tydeligt, at AGF forsøgte at slå den sønderjyske defensiv i luftspillet. Angriberen Anders Fæster var da også to hoveder højere end Haderslevs målmand, så taktikken var til at forstå.

Stik imod spil og chancer skete det, der bare ikke måtte ske for de unge AGF'ere. Haderslev havde deres vel første angreb. Fra deres højre side slog de et indlæg, som blev sparket i mål uden chance for AGFs keeper. En kold spand vand i hovedet på hjemmeholdet, som ellers var blevet rigeligt våde af regnen.

Annonce

AGF stillede op med følgende spillere: Johannes Frahm - Oscar Fulgsang, Mikkel Møller Lassen, Frederik Jørgensen, Emil Agerbæk - Marcus Ginnerup (Magnus Kirchheiner, 61), Jacob Reus (Peter Rogers, 61), Mads Bager (William Førby, 61), Albert Grønbæk - Gustav Mogensen, Anders FæsterMålscorere: Anders Fæster (2), Mads Bager, Emil Agerbæk, Gustav Mogensen, Mikkel Møller Lassen, William Førby

AGFs William Førby scorede en perle af et mål til 6-1. Han modtog bolden udenfor feltet og bragede den op i hjørnet uden tilløb. Foto: Flemming Krogh

Slet ingen nerver

Tilskuerne ved siden af denne skribent blev bange for, at der nu ville gå gummiben i den for de unge AGFere. Det skulle dog vise sig slet ikke at være tilfældet. Efter 21 minutter fik de gang i målscoringen og ti minutter efter var de allerede kommet på 3-1 efter to mål, der faldt efter hjørnespark og et fremragende langskud af Emil Agerbæk.

På intet tidspunkt lignede de et hold, der var tynget af nerver. De blev ved med at spille det samme spil, som havde lykkedes godt for dem før den første scoring.

Da de to hold gik til pause, havde der stået AGF på stort set alt, og hvis man som tilskuer var i tvivl om hvilket af de to hold, der var bedst, var det fordi man ikke havde fulgt med.

Anføreren Mikkel Møller Lassen modtog efter kampen pokalen. Foto: Flemming Krogh

Seks målscorere

Da de to hold gik på banen til anden halvleg, tog regnvejret til. Men det var ikke et tegn på at AGF kom i stormvejr. Snarere tværtimod. Kampbilledet fra første halvleg gentog sig. AGF sad om muligt endnu mere på spillet end de havde gjort i første halvleg.

De blev også ved med at score. En-to-tre-fire scoringer blev det til efter pausen. Seks forskellige målscorere i kampen. Kun den lange angriber, Anders Fæster, scorede to mål i kampen. Efter hans sidste scoring, målet til 7-1, lød dommerens fløjte for sidste gang og jublen brød løs på Fredensvang.

- Det er en helt fantastisk følelse at vinde den her pokal og den her titel. Alle har været med til det og givet en hånd. Og at vinde det to år i træk, det er helt fantastisk, sagde anføreren, Mikkel Møller Lassen, efter kampen med et stort smil på læberne.

Det er historisk at vinde titlen to år i træk, hvordan var det at være med til det?

- Det er ikke noget vi tænker over lige nu, men det er jo fedt at vinde to år i træk. Og så er det bare fedt at vinde med de gutter her og de har fortjent det. Fantastisk sæson, sagde anføreren.

Hvad var afgørende for at I vandt titlen?

- Det afgørende har været den kultur vi har haft på holdet. VI har været et kollektiv hele vejen igennem og spillet som et hold - ikke individualister. Derudover har vi haft en fantastisk træningskultur, sagde Mikkel Møller Lassen.

Emil Agerbæk bragede bolden ind til 3-1 i første halvleg. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce