Annonce
Aarhus

Kvindelig elev sparket i hovedet ved skole - teenager anholdt

Politiet måtte en tur FGU skolen for at hente en mand, der havde sparket en elev i hoveder. Foto: Katrine Becher Damkjær
Det er uklart, hvorfor den 19-årige mand gik til angreb.

AARHUS: En 23-årig kvindelig elev på FGU-skolen på Olof Palmes Allé i Aarhus N blev tirsdag udsat for et overfald, der endte med, at overfaldsmanden sparkede hende i hovedet.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen tirsdag klokken 13.58. Den 23-årige elev på skolen forklarede til politiet, at hun sammen med en veninde var gået ind i en elevator på vej til deres klasselokale, da de mødte en fremmed mand. Han havde virket meget aggressiv og spurgte kvinderne, hvad de lavede der, om de havde et problem, og om de skulle have én på hovedet.

Kvinderne havde uden held forsøgt at tale manden ned, og de tog efterfølgende kontakt til en lærer for at informere ham om hændelsen.

Lidt senere havde den 23-årige kvinde været ude for at ryge en cigaret, da hun på vej tilbage igen stødte på manden fra elevatoren. Denne gang var hun i selskab med en lærer, da manden pludseligt sparkede hende i ansigtet. Læreren tilbageholdt manden, og politiet blev tilkaldt.

Den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce