Annonce
Aarhus

Agro Food Park udvider med 8000 m2: Nyt kontorfællesskab skal styrke branchemiljøet

Efterspørgslen på at blive en del af Agro Food Park i det nordlige Aarhus er så stor, at man til næste år begynder på en udvidelse af området. En kontorbygning på 8000 m2. Foto: Landbrug og Fødevarer
Efterspørgslen på at blive en del af landets største branchemiljø har ført til en udvidelse af Agro Food Park. Byggeriet forventes at stå færdigt i 2022.

AARHUS: Det er blot 11 år siden, at Agro Food Park så dagens lys i Aarhus Nord. Et af landets største og stærkeste branchemiljø har dog kun udviklet sig i en retning siden hen og nu fortsætter udvidelsen af området.

Et nyt stort kontorfællesskab på 8000 m2 sættes i gang til næste år og forventes at stå færdigt i 2022. Projektet er blevet tildelt navnet, Treeren, og er tiltænkt inkubationsmiljøer og start ups inden for landbrugssektoren.


Annonce

Vi oplever løbende en stor interesse for at blive en del af Agro Food Park og derfor er det rettidig omhu at bygge mere.

Anne-Marie Hansen


Direktøren for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen glæder sig over det kommende projekt.

- Vi oplever løbende en stor interesse for at blive en del af Agro Food Park og derfor er det rettidig omhu at bygge mere. De virksomheder, der vil gøre sig gældende i fødevareerhvervet i fremtiden, har ambitioner og holdninger. De vil være en del af et professionelt fællesskab som Agro Food Park, fordi de ved, at samarbejde og netværk gør det lettere både at tænke stort og løse de aktuelle udfordringer, siger hun.

Visuelt vartegn

Det nye kontorfællesskab bygges af KPC Herning, som er kommet med et bud på en bygning, der går i tråd med parkens vision om at være førende inden for vækst og innovationsmiljø for fødevarer.

- Vi har gjort os umage for at skabe en attraktiv bygning, som fremtidens medarbejdere har lyst til at arbejde i. Vi har fokus på de gode rammer, herunder indeklima, energiforbrug og bæredygtighed,. Bygningen er allerede præcertificeret til DGNB Guld. Den kommer til at ligge helt centralt i Agro Food Park og får landbruget og naturen lige uden for vinduerne. Bygningen bliver også et nyt visuelt vartegn for Agro Food Park, siger Anne-Marie Hansen.

Annonce

Et moderne hus

Bygherren fra Herning har en ambition om at skabe et fleksibelt og moderne hus. Det siger firmaets stifter Kurt Poulsen.

Siden åbningen i 2009 er Agro Food Park kun blevet større. Foto: Landbrug og Fødevarer

- Agro Food Park ”Treeren” bliver et fleksibelt og moderne multibrugerhus med flotte og funktionelle kontorlandskaber og spændende mødesteder i Tower og Diner, hvor viden og ideer kan udveksles mellem brugerne. Projektet er blevet til i tæt samarbejde med KPC’s dygtige rådgivere Arkitema og Sweco, tilpasset med gode input fra Agro Food Park og bygherrerådgiveren DK2, siger han.

Byggeriet påbegyndes i januar 2021 og forventes at stå færdigt medio 2022.

Fakta om Agro Food Park

  • Åbning i 2009 i en bygning på 15.000 m2 med visionen om at skabe det førende vækst og innovationsmiljø for fødevarevirksomheder
  • 2012: Første etape på 6000 m2 af det andet flerbrugerhus til mindre og mellemstore agro- og fødevarevirksomheder åbner i Agro Food Park.
  • 2013: Inkubationsmiljø for Start ups åbner i Agro Food Park
  • 2014: Anden etape på 2000 m2 af det andet flerbrugerhus åbner
  • 2016 offentliggjorde Agro Food Park en ambitiøs og visionær udviklingsplan for området.
  • 2017: Arla Foods globale innovationscenter åbner i Agro Food Park
  • 2018: Viking Danmark åbner deres nye domicil på Koldkærgård i Agro Food Park
  • 2019: Aarhus Universitet FOOD flytter ind i deres nye bygning i Agro Food Park
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce