Annonce
Sport

Akademikerne nappede sejren i den bidende kulde

Aarhus Fremad tabte lørdag forårspremieren til AB. Foto: Kim Haugaard

Aarhus Fremad tabte forårspremieren 1-2 til AB i 2. divisions nedrykningsspil.

Fodbold: Holdene i den tredjebedste række tog lørdag hul på forårsturneringen, da første runde af op- og nedrykningsspillet blev afviklet. Der var dog ikke meget forår over forholdene på Riisvangen lørdag eftermiddag. Vejret tillod ikke, at den normale bane blev taget i brug og derfor var opgøret i nedrykningsspillet mellem Aarhus Fremad og AB rykket op på klubbens kunstgræsbane bag klubhuset.

Her kunne de fremmødte tage opstilling på højen bag den indrammede banen, hvor de i bidende kulde kunne se, hvordan hjemmeholdet kom i gang med foråret. En kølig omgang for både tilskuere og ikke mindst spillerne , der også lige skulle bruge 10 minutter til at finde varmen på banen.

Det var gæsterne hurtigst til med deres høje presspil. Efter et kvarter kom de på 1-0 på et tørt hug på kanten af feltet, hvor bolden i høj fart fløj i mål.

En scoring, der bragte begejstring på lægterne hos de medrejsende tilskuere fra Gladsaxe, der havde medbragt trommer, bannere og konstant opbakning til deres helte i kulden. Det var hjertevarme i stivkuling hos de entusiastiske fans, som blev endnu mere begejstret over den passion, som træner Michael Madsen udviste foran udskiftningsboksen, da det første mål kom i kassen. I store vinterstøvler fløj han ned af sidelinjen i et jubelbrøl og med efterfølgende krammer til sin assistent.

Men selvom de startede bedst, så var det Aarhus Fremad, som efterfølgende arbejdede sig ind i kampen og kom tættere på en udligning. Bolden kom faktisk i mål efter en halv times spil på et mønsterangreb, men desværre for hjemmeholdet og størstedelen af tilskuerne, så fik de ikke noget ekstra at varme sig på.

Målet blev annulleret for offside.

I stedet var det ABs cheftræner Michael Madsen, der endnu engang kunne tage en jubeltur ned langs sidelinjen fire minutter før pause. 2-0.

Hjemmeholdet fik reduceret lige før pausen til 2-1, men det kunne ikke fjerne begejstringen hos fansene fra AB, der også lige nåede at fortælle, at århusianere var nogle bonderøve og de lignede dem fra Brønshøj. I hvert fald dem, der havde klædt sig i sort og gult denne eftermiddag.

Og selvom Fremad havde et par muligheder kort efter pausen, så endte det faktisk også med, at det var akademinkerne fra Gladsaxe, der kunne slå på den store tromme til allersidst. Hjemmeholdet forsøgte at sende den normale centerforsvarer Andreas Damgaard frem i offensiven til allersidst for at vinde hovedstødsduellerne. Det gjorde han også i de fleste tilfælde, men der var aldrig nogen til at tage andenboldene og derfor kunne gæsterne holde stand i resten af opgøret.

Det endte 2-1 til AB. Et resultat, der ærgrede Fremad-træner Morten Mølkjær. Han havde især svært ved at se hvorfor hjemmeholdets første mål blev annulleret.

- Jeg synes, vi kom godt med efter et kvarters spil og fik også scoret et mål, som jeg havde meget svært ved at se skulle være offside. Det var en pasning, der blev spillet første gang i venstre side og bagud i banen, hvor vores angriber kom først på den. De kommer til bolden på samme tid, men hvis vores angriber skulle være offside, så skulle han have været forrest, løbet tilbage og komme forrest igen, og så hurtig er han altså ikke, sagde Fremad-træneren og fortsatte:

- Jeg synes, at vi kæmpede godt for sagen i dag. Spillerne blev ved med at arbejde, også selvom vi var oppe mod et bedre hold. Det var også lige ved at lykkes at få point til sidst, men det gjorde vi desværre ikke, sagde Mølkjær.

Han var dog fuld af roser til sit unge hold, hvor flere nye ansigter var med fra start.

- Vi har haft nogle nye spillere, der skulle køres ind på holdet og bygge videre på det, vi er i gang med heroppe. De unge har gjort det rigtigt godt i opstarten og det skal de også belønnes for. Det hjælper jo ikke noget, hvis de tonser afsted og vi alligevel bare stiller med den gamle garde, når turneringen begynder. De har givet den gas og vi kører altså efter et system, hvor dem der træner bedst, også kommer til at spille. Jeg kunne godt have stillet med nogle andre fra start i dag, men en af dem var ude og rejse i sidste uge og kunne derfor ikke træne, og vi vil gerne have gjort noget ved kulturen og få folk til at være mere tilstede, siger Fremad-træneren.

Nedrykningsspil, 2. division

Aarhus Fremad- AB 1-2 (1-2)Mål.: 15. 0-1 Sebastian Lassen, 43. 0-2 Stefan Nygaard, 45. 1-2 Andreas Damgaard

Advarsler: Aarhus Fremad 3, AB 1

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce