Annonce
Navne

Aksel fra Aarhus er nomineret til Danmarks bedste underviser: - Jeg bliver glad, når jeg ser ilden i deres øjne, fordi de har fundet noget, de er rigtig gode til

Adjunkt Aksel Boje Christensen fra Erhvervsakademi Aarhus er indstillet til Undervisningsprisen. Efter en lang karriere i erhvervslivet begyndte han at undervise som 54-årig. Foto: Erhvervsakademi Aarhus
57-årige Aksel Boje Christensen har kun få års erfaring som underviser. Alligevel roser hans studerende og kolleger ham til skyerne for at være så god til at lære fra sig, at de har indstillet ham til Årets Undervisningspris 2021.

NAVNE: Aksel Boje Christensen, der underviser på Erhvervsakademi Aarhus, er med i kapløbet om den landsdækkende Årets Undervisningspris 2021, der uddeles til september.

- Det er noget af et skulderklap, som glæder mig enormt meget, konstaterer Aksel Boje Christensen, underviser på professionsbacheloruddannelsen i økonomi og it på Erhvervsakademi Aarhus, fortæller Erhvervsakademiet i en pressemeddelse.


Drømmen om at undervise har altid rumsteret i mig. Det er både en samfundsnyttig opgave, en ære og et privilegie at få lov til at hjælpe unge mennesker på vej.

Aksel Boje Christensen


Annonce

Tidligere leder i danske koncerner

57-årige Aksel Boje Christensen er opvokset i Vendsyssel og har en baggrund fra militæret og det private erhvervsliv.

Han er uddannet cand.merc. i finansiering og erhvervsret og har 30 års erhvervserfaring, bl.a. som chef indenfor økonomi, it og Business Intelligence-systemer i Bestseller og TDC-koncernen.

I en alder af 54 skiftede han spor fra leder i det private erhvervsliv til underviser på Erhvervsakademi Aarhus.

-Drømmen om at undervise har altid rumsteret i mig. Det er både en samfundsnyttig opgave, en ære og et privilegie at få lov til at hjælpe unge mennesker på vej, siger Aksel Boje Christensen.


Jeg har en oprigtig glæde ved at se de unge mennesker komme videre og lykkes både med studie og i arbejdslivet.

Aksel Boje Christensen


Glæden ved at formidle udlever han også i sin fritid, når han holder foredrag om ølbrygningens historie eller som fast leder af Christianskirkens årlige sommerlejr for børn.

Annonce

God til relationer og at lære fra sig

Mange af de studerende roser i indstillingerne Aksel Boje Christensen for at være ekstraordinær god til at lære fra sig og inddrage eksempler fra virkeligheden. De nævner også hans evne til at motivere og skabe relationer.

- Jeg har en oprigtig glæde ved at se de unge mennesker komme videre og lykkes både med studie og i arbejdslivet, siger han.

Han er heller ikke nærig med at dele ud af kontakter fra sit store netværk eller give sit besyv med omkring cv, praktik- og jobansøgninger.

- Jeg bliver beæret over, når de unge henvender sig for at få råd og vejledning. Og jeg bliver glad, når de kommer tilbage jublende lykkelige over at have fået et fagligt relevant studiejob. Eller når jeg ser deres ild i øjnene, fordi de har fundet noget, de er rigtig gode til.

Aksel Boje Christensen bor med sin hustru i den nordlige del af Aarhus og har to voksne sønner.

Undervisningsprisen

  • Uddannelses- og Forskningsministeriet stiftede undervisningsprisen i 2019.
  • Den bliver hvert år uddelt til én underviser fra de i alt otte danske erhvervsakademier.
  • Den endelige vinder bliver fundet i september af en landsdækkende jury i Danske Erhvervsakademier med deltagelse af et større opbud inklusiv både minister og kongehus.
  • Prisen er på 500.000 kroner, hvoraf 200.000 kroner er en personlig hæderspris.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce