Annonce
Aarhus

Aktion mod social dumping i Aarhus: 10 virksomheder skal under lup en ekstra gang

Skatteforholdene skal være i orden, når værktøjet skal i brug. Pr-foto
Skattestyrelsen var onsdag på uanmeldt besøg på arbejdspladser i hele landet.
Annonce

AARHUS: 10 af 11 virksomheder i Aarhus skal undersøges nærmere efter at have haft Skattestyrelsen på besøg.

Det var byggebranchen, som onsdag fik uanmeldt og uventet besøg af Skattestyrelsen.

I samarbejde med politiet og Arbejdstilsynet var Skattestyrelsen på årets sidste landsdækkende aktion mod social dumping.

Det skal sikre fair konkurrencevilkår, og at udenlandske virksomheder og medarbejdere betaler den rigtige skat i Danmark.

Annonce

Fokus på udlændinge

Skattestyrelsen besøgte 11 byggevirksomheder i Aarhus-området og talte med i alt 17 ansatte, hvoraf de 13 var udenlandske statsborgere.

- Vi har særlig fokus på udenlandske medarbejdere for at sikre, at der bliver afregnet korrekt skat til Danmark. Vi spørger blandt andet om ansættelsesforhold, arbejdstider og timeregnskaber for at få et overblik over, om der bliver afregnet korrekt skat og moms, siger Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen.

På den baggrund skal 10 af de 11 virksomheder, som i går fik besøg af Skattestyrelsen, til yderligere kontrol.

Annonce

Forskellige typer fejl

I Skattestyrelsen bliver informationerne fra kontrolaktionerne sammenholdt med de informationer, som Skattestyrelsen allerede sidder inde med. Hvis ikke de stemmer overens, giver det et fingerpeg om, at papirerne ikke er i orden.

- Vi ser forskellige typer af fejl eller snyd, når vi er på kontrol. I Aarhus-området fandt vi to virksomheder, der tilsyneladende slet ikke er registreret. Derudover var der flere virksomheder, hvor den indgåede entrepriseaftale tyder på, at der reelt er tale om et lønmodtagerforhold i stedet. Hvis formodningen er korrekt, betyder det, at de pågældende skal beskattes i Danmark som almindelige ansatte, siger Ernst O. Nielsen i en pressemeddelelse.

Annonce

35 i hele landet

Hovedfokus for onsdagens landsdækkende social dumping-aktion var virksomheder i bygge- og anlægsbranchen samt landbrug og industri.

Skattestyrelsen besøgte på landsplan i alt 51 virksomheder og talte med 141 medarbejdere. Nu kan 35 af virksomhederne - svarende til 69 procent - se frem til at få deres forhold undersøgt nærmere.

Det var årets sjette og sidste i 2020 om social dumping. To planlagte landsdækkende aktioner i henholdsvis marts og maj blev aflyst på grund af corona. I år er derudover planlagt cirka 40 regionale social dumping aktioner.

Annonce

En mia. kr. i statskassen

I 2019 gennemførte Skattestyrelsen 2.847 kontroller hos danske og udenlandske virksomheder  mod social dumping. I næsten halvdelen af kontrollerne blev  skatteforholdene reguleret for virksomhed eller medarbejder.

I alt medførte Skattestyrelsens kontroller sidste år skatteopkrævninger for næsten 240 mio. kr. Samlet har indsatsen mod social dumping resulteret i opkrævninger for næsten 1 mia. kr. i perioden fra 2015 til 2019.

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da Skat blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Øget aktivitet på byens bordeller trods corona-nedlukning

AGF For abonnenter

Kommentar: Anførerens skade er en kæmpe streg i regningen for AGF

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce