Annonce
Navne

Akvariefisk kan afsløre genetiske årsager til hjertestop

Professor Henrik Kjærulf Jensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget 2,5 millioner kroner til et projekt, der skal skaffe viden om årsager til hjertestop og uventet død hos børn og unge. Foto: Tommy Foghmar/Kommunikation Aarhus Universitetshospital
Annonce

Bevilling: Professor Henrik Kjærulf Jensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget 2,5 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til et projekt, der skal skaffe viden om årsager til hjertestop og uventet død hos børn og unge.

En fire til seks cm lang akvariefisk kan hjælpe forskerne med at forklare genetiske årsager til hjertestop og pludselig uventet hjertedød hos børn og unge patienter. Forskerne vil undersøge hjerterne i zebrafisk-fostre ved hjælp af avanceret genteknologi.

Hypotesen er, at ukendte gener kan forklare hjertestop hos børn og unge, der lider af Short QT-Syndrome (SQTS) - en arvelig hjertesygdom, som kan give besvimelser, ventrikelflimmer eller i værste fald pludselig, uventet hjertestop.

Håbet er, at projektet både giver ny indsigt i mekanismerne bag hjertesygdommen og nye behandlingsmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smittetallet stiger, men det ser stadig fornuftigt ud

AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Navne

Jubilæum: 25 år med Tanzania i blodet

Annonce