Annonce
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

I Aarhus kæmper myndigheder og indbyggerne for at bremse en bølge af coronasmitte. Situationen følges i kommunerne i  oplandet, hvor mange borgere eksempelvis pendler til og fra arbejdspladser i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Det første tilfælde af coronasmitte er fundet i Odder, og fra tirsdag til onsdag blev der registreret fire personer med Covid-19 i Syddjurs. Indtil videre er corona-situationen i oplandet dog rolig sammenlignet med forholdene i Aarhus, hvor den seneste registrering over et døgn fortæller om yderligere 44 coronasmittede borgere.
Annonce

ØSTJYLLAND:  Det første tilfælde af coronavirus hos en indbygger i Odder og fire nye fund af coronasmitte hos indbyggere på Syddjursland.

Sådan var status, da Statens Serum Institut onsdag kl. 14.00 offentliggjorde nye tal for døgnets udvikling i antallet af coronasmittede danskere fordelt på landets kommuner.

I øjeblikket kæmper myndighederne for at bremse et udbrud af coronavirus i Aarhus. Udbruddet fortsatte onsdag, da der over et døgn var registreret yderligere 44 nye tilfælde af coronasmitte hos Aarhus-borgere.

Indsatsen i Aarhus følges tæt i blandt andet Syddjurs Kommune, som fra tirsdag til onsdag fik fire nye coronasmittede borgere. Det var den klart største stigning i oplandskommunerne i form af de to Djursland-kommuner, Favrskov, Skanderborg og Odder.

- Vi følger corona-situationen meget tæt i såvel Syddjurs som Aarhus. Syddjurs Kommune er klar til med ganske kort varsel at aktivere vores kriseberedskab. Det vil ske ved en dramatisk stigning i antallet af smittede og på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurderinger af situationen, siger Syddjurs-borgmester Ole Bollesen (S).

Annonce

Coronasmitte i Odder

Siden forrige mandag har Aarhus oplevet et markant udbrud af coronasmitte.

Den foreløbige kulmination kom i weekenden, da Statens Serum Institut på et døgn fandt 79 nye tilfælde af Covid-19 hos borgere bosat i Aarhus.

Ifølge Statens Serum Institut blev der fra tirsdag til onsdag konstateret 44 tilfælde af Covid-19 hos indbyggere i Aarhus.

I kommunerne omkring Aarhus er smittetallene ikke nær så høje. Skanderborg Kommune oplevede i sidste uge en mindre vækst i antallet af coronasmittede borgere, men i denne uge er stigningen standset.


Mange indbyggere i Farvskov arbejder i Aarhus. Derfor er vi meget opmærksomme på den situation, der dag for dag udvikler sig i byen.

Nils Borring (S), Favrskov Kommune


I Norddjurs og Favrskov kommuner er antallet borgere med Covid-19 stort set ikke vokset over de seneste par uger. Odder Kommune har længe haft status som corona-fri kommune, men det ophørte onsdag.

Her blev det offentligt, at den første Odder-borger smittet med coronavirus er fundet.

- Vi vidste jo godt, at vi ikke kunne blive ved at gå fri, siger kommunaldirektør Henning Haahr fra Odder Kommune til Horsens Folkeblad.

Annonce

De mange pendlere

I marts nedsatte Odder Kommune en kriseledelse.

Det skete, da regeringen lukkede landet ned. Tirsdag mødtes kriseledelsen for første gang siden før sommerferien.

- Vi har jo generelt godt styr på situationen i Odder, men vi er meget nervøse for at få smitten ind på plejecentrene og kan jo se, hvordan mange af vores nabokommuner igen har lukket ned for besøgende, siger Henning Haahr til Horsens Folkeblad.

Til hverdag er der livlig trafik mellem omegnskommunerne og Aarhus. Mange borgere pendler til og fra arbejdspladser i Aarhus med udgangspunkt i eksempelvis Hinnerup, Skanderborg eller Rønde.

Favrskov-borgmester Nils Borring (S) er meget opmærksom på den corona-situation, der dag for dag udvikler sig. Foto: Bjarke Maccarthy/Ritzau Scanpix

Den situation er der fokus på i Favrskov Kommune, hvor kriseberedskabets ledelse igen er trådt sammen for at være helt tæt på situationen.

- Mange indbyggere i Farvskov arbejder i Aarhus. Derfor er vi meget opmærksomme på den situation, der dag for dag udvikler sig i byen. I det hele taget er Østjylland et område med rigtigt megen pendling. Eksempelvis har vi også borgere, der kører på arbejde i Silkeborg, som jo også er ramt af et udbrud af coronavirus, understreger Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce