Annonce
Debat

Aldrig tidligere har så mange bekymrede borgere henvendt sig: Vi vil gerne have vild natur, men ikke indhegnede naturnationalparker

"Aldrig tidligere i mine 17 år på tinge har jeg oplevet så mange borgerhenvendelser, hvor der udtrykkes bekymring, skepsis og vrede over en sag", skriver Kristian Pihl Lorentzen. Arkivfoto: Jens Thaysen


LÆSERBREV: : Jeg har i de seneste uger kastet mig ind i debatten om de indhegnede naturnationalparker, som regeringen vil gennemtrumfe landet over sammen med et snævert flertal i Folketinget. Ikke, fordi jeg og Venstre er imod bedre biodiversitet og natur. Tværtimod kæmper vi for det. Men fordi regeringens koncept for naturnationalparker er komplet ensidigt og tilsidesætter en række andre afgørende hensyn omkring skovene. Herunder friluftslivet, træproduktionen og CO2-reduktion.

I samme forbindelse har jeg gennemført feltbesøg ved statsskove i bl.a. Kompedal Plantage, Rold Skov og Fussingø Skov sammen med lokale brugere og borgere. Og jeg har flere skovbesøg i kalenderen.

Desuden glæder jeg mig over en bred politisk enighed om, at der i de kommende år skal plantes meget mere skov. Men det skal være skove, hvor alle vigtige hensyn er tilgodeset – ganske som det allerede står klart i skovloven.

Aldrig tidligere i mine 17 år på tinge har jeg oplevet så mange borgerhenvendelser, hvor der udtrykkes bekymring, skepsis og vrede over en sag. På baggrund af henvendelserne har jeg stillet 75 spørgsmål til miljøministeren, ligesom Venstre har taget initiativet til tre samråd og en kommende forespørgselsdebat om naturnationalparker.

Annonce

Jeg kan garantere, at jeg sammen med gode kolleger i Venstre fortsætter kampen for en langt mere helhedsorienteret løsning for fremme af biodiversitet. En løsning, hvor man ikke pludselig tilsidesætter årtiers arbejde med opbygning af naturnær skovdrift, hvor der er plads til både træproduktion og god biodiversitet. En løsning, hvor man ikke indhegner enorme skovarealer til skade for dyrs og menneskers frie bevægelighed.

Hvad i alverden har indhegnede skove med vild natur at gøre? Det konflikter også med den outdoor-vision, vi kæmper for. En løsning, hvor familier, børnehaver, cyklister, ryttere, løbere og andre fortsat kan færdes i skovene uden risiko for at blive angrebet af store indhegnede græsædere. En løsning, hvor man ikke går på kompromis med dyreværnsloven ved at lade dyr gå sultne rundt bag hegn i vinterperioden. En løsning, hvor vi til gavn for klimaet og det bæredygtige byggeri fortsat har en stor produktion af tømmer i de danske skove, så vi slipper for stor merimport af træ med deraf følgende øget CO2-udledning og mindre beskæftigelse.

Og ikke mindst: En løsning, hvor brugere og naboer landet over bliver reelt inddraget i planerne.

Desuden glæder jeg mig over en bred politisk enighed om, at der i de kommende år skal plantes meget mere skov. Men det skal være skove, hvor alle vigtige hensyn er tilgodeset – ganske som det allerede står klart i skovloven.

Hvor der er vilje, er der vej!

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Alarm 112

Kørt på skadestuen: Cyklist påkørt af bil ved rutebilsstationen

Alarm 112

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Aarhus For abonnenter

Aarhus har aktier i store miljøsyndere: - Det skal stoppe nu, siger politikere

Debat

Vi gør det globale klima en bjørnetjeneste: De mest klimavenlige grise og køer er de danske

Aarhus

Hvor mange har haft corona uden at vide det? Nyt forsøg skal gøre os klogere på det - og hvor langt vi er i epidemien

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Aarhus

Se video: Bil gik op i flammer - vidne så to personer stikke af

Aarhus For abonnenter

Vil du nøjes med at få gjort rent en time hver anden uge? Her er svarene fra ældre-politikerne i Aarhus

Aarhus

Mere end hver fjerde test positiv: Aarhus fortsætter med højt smittetal

Annonce