Annonce
Østjylland

Alkens købmand bygges til bolig

Drømmen om, at der igen skal blive købmand i Alkens butik, må forstumme. Den tidligere købmand vil indrette lejlighed i butikslokalerne. Arkivfoto.

Hjørnebutikken bliver aldrig genskabt. Birgit Pohle har fjernet »Til salg«-skiltet.

Der bliver aldrig mere købmand i Alkens gamle hjørnebutik midt i byen.

Birgit Pohle lukkede »Alken Minimarked« for tre uger siden. Nu er butikken ikke længere til salg. Arkivfoto: Hanne Petersen

Aktive kræfter i landsbyen har ellers det sidste år arbejdet på højtryk for at finde en måde at bevare købmandsbutikken. Men da Birgit Pohle for tre uger siden lukkede »Alken Minimarked« og pillede »Spar«-skiltene ned, var der ingen købere i horisonten.

Butikken har ellers gennem de seneste ni måneder været til salg i håb om at en ny købmand skulle dukke op. Men ingen har meldt sig, og nu har den hidtidige ejer, Birgit Pohle, taget »Til salg«-skiltet ned.

Annonce

I stedet for at sælge huset til butiksformål, vil hun nu indrette sin gamle butik til en ekstra lejlighed. Dermed kan hun også selv blive boende i sidehuset.

»Eftersom butikken ikke er blevet solgt, har jeg besluttet at indrette en lejlighed til min datter i den. Hun har boet hos os det sidste år, og nu får vi mulighed for at få hver sin matrikel,« forklarer Birgit Pohle den noget uventede drejning i købmandssagen i Alken.

Efter lukningen blev det til gengæld på et stormøde besluttet, at landsbyen vil arbejde på at skabe en anderledes butik - måske et andet sted i byen, i et kommunalt hus, der har været brugt til flygtninge.

»Andre har haft ni måneder til at overtage butikken, uden der er sket noget. Og da det samtidig kom frem, at der også kunne være købmand andre steder - så følte jeg, at jeg kunne tillade mig at bruge huset til mig selv uden at genere byen. Så jeg er i gang med at få kommunens tilladelse til at bygge lejlighed i butikken,« siger Birgit Pohle.

Hun drømmer om, at hendes datter og barnebarn kan flytte ind i en 90 kvadratmeter stor lejlighed til jul.

»Så man må jo nok sige, at det er helt definitivt, at der aldrig mere bliver købmand i Alkens gamle købmandsbutik. Det gamle lager bliver sandsynligvis revet ned, for der vil vi have en gårdhave. Men jeg håber da, at det vil lykkes for købmandsgruppen at skabe en anden butik i Alken,« siger Birgit Pohle.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

AGF

AGF henter erfaren forsvarsspiller i OB: - Han rummer en stor ærgerrighed og en stærk vindermentalitet

Annonce