Annonce
Aarhus

Allan Søndergaard gør det for 8. gang: Har trampet 354.000 kroner hjem til syge børn

Allan Søndergaard trækker lørdag i sit cykeltøj og drøner i 24 timer rundt om Brabrand Sø. Foto: Karen Søndergaard

Mange ser VM-bold lørdag. 71-årige Allan Søndergaard ruller for ottende år i træk rundt om Brabrand Sø i 24 timer i velgørende tråd for syge børn. Gennem årene har han kørt 354.000 kroner hjem.

Annonce

BRABRAND SØ: Allan Søndergaard ser stort på både Danmarks første kamp ved verdensmesterskabet i fodbold - og sin alder.

Den 71-årige tidligere folkeskolelærer river lørdag for ottende år i træk 24 timer ud af kalenderen for køre penge hjem til syge børn.

Giv 24 timer til Syge Børn, sådan har Allan Søndergaard kaldt sit døgnlange velgørenhedsridt rundt om Brabrand Sø, siden han satte sig i sadlen for første gang i 2011.

Sygdom, alder og kommunale tilladelser har aldrig kunnet stoppe "The Lonely Rider", som for en 100 krone-seddel inviterer andre med på turen.

Alle penge, der køres ind, går ubeskåret til syge børn på Kirurgisk Børneafsnit, der nu om dage holder til på Universitetshospitalet i Skejby.

Giv 24 timer har skaffet 353.746 kroner til syge børn

Giv 24 timer til Syge Børn har nu i alt rundet 353.746 til syge børn på Kirurgisk Børneafsnit.

Løbet rundt om Brabrand Sø har kørt syv år i træk

I 2011 kørte Giv 24 timer til Syge Børn første gang. Det var et 24 timers løb rundt om Brabrand sø. Allan Søndergaard kørte 612 km og kørte 16.855 kr. til Kirurgisk Børneafsnit

I 2012 deltog 26 andre ryttere, der kørte 25.268 kroner hjem til Giv 24 timer til Syge Børn. Arrangøren nåede 637 km. Det gav mulighed for, at personalet kunne få et kursus om ADHD, så de var bedre rustet til at modtage børn med den diagnose

Giv 24 timer til Syge Børn 2013 udløste et samlet sponsorat på 22.261 kr.

2014 udløste et samlet sponsorat på 65.962 kr.

Efter Giv 24 timer til Syge Børn 2015 kunne der skrives en check på 56.128 kr.

I 2016 var sponsoratet på 56.441 kr.

2017 udløste et samlet sponsorat på 68.161 kroner

Annonce

600 kilometer

Omkring 600 kilometer når Allan Søndergaard, der altid har haft sin hustru, Karen, som soigneur, at træde, inden de sidste meter er kørt søndag 17. juni.

Starten går dagen forinden ved Brabrand Søs Rostadion om lørdagen klokken 12.

- Dagsformen er god. Men jeg kan da godt mærke, at jeg ikke kører helt i samme tempo som tidligere år. Men jeg har lige været til det årlige eftersyn hos lægen, og jeg er godkendt, siger Allan Søndergaard.

Han har et liv bag sig som folkeskolelærer i Sabro og børnebogsforfatter, inden han for alvor kastede sin kærlighed på at hjælpe syge hospitalsbørn med gode tilskud til internet, Hospitalsklovne, legetøg og andre ting, der forskønner tilværelsen i en svær og sur tid.

Sådan deltager du i Giv 24 timer rundt om Brabrand Sø

Giv 24 timer er et cykelløb, hvor deltagerne også kan gå rundt om Brabrand Sø indenfor 24 timer.

Deltagerne bestemmer selv, hvor og hvor længe man vil køre/gå, og kan holde pause og starte igen.

Man skal selv holde styr på antal km. Når man slutter, melder man sig ved Rocenteret og får sit km-tal påført sin sponsorkontrakt. Man skal selv opkræve og overføre sponsorbeløb til kontoen anført på sponsorkontrakten.

Rundstrækningen er på 9,425 km. Der deltager max. 100 cyklister.

Tilmelding sker ved starten ved Rostadion - eller i løbet af de 24 timer.

Startpenge er 100 kroner, som går ubeskåret til Kirurgisk Børneafsnit. Herudover kan man skaffe sponsorer til sig selv, Allan Søndergaard eller til det samlede km-tal.

Annonce

Trofaste sponsorer

Siden startskuddet til Giv 24 Timer til Syge Børn lød, er der kørt ikke færre end 353.746 kroner hjem til netop Kirurgisk Børneafsnit.

-Det er nyt, at Børnekirurgisk afdeling er flyttet til Skejby, men personalet er det samme, og de har lovet, at pengene som sædvanlig vil komme børnene til glæde, siger Allan Søndergaard.

Han regner med, at små 100 andre motinister/cyklister i løbet af de 24 timer vil give et pedaltråd med rundt om Brabrand Sø.

- Masser af trofaste sponsorer hjælper også til i år med blandt andet kilometerpenge, og vi skulle gerne have godt vejr, som vi plejer. Så nu glæder vi os bare, siger Allan Søndergaard, der er klar til både to dages og en nats kørsel - godt holdt oppe på cyklen af sin hustrus gode, varme suppe.

Klokken 11.30 søndag er der fælles finalerunde fra Brabrand Stadion, hvor folk kan køre med rundt på rundstrækningen over 9,425 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

AGF

Efter afsked med AGF: Jakob Ankersen vender hjem til Esbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer i Solbjerg: En pose penge alene løser ikke foreningsidrættens pladsproblemer

Annonce