x
Annonce
Aarhus

Allan Søndergaard gør det for 8. gang: Har trampet 354.000 kroner hjem til syge børn

Allan Søndergaard trækker lørdag i sit cykeltøj og drøner i 24 timer rundt om Brabrand Sø. Foto: Karen Søndergaard

Mange ser VM-bold lørdag. 71-årige Allan Søndergaard ruller for ottende år i træk rundt om Brabrand Sø i 24 timer i velgørende tråd for syge børn. Gennem årene har han kørt 354.000 kroner hjem.

BRABRAND SØ: Allan Søndergaard ser stort på både Danmarks første kamp ved verdensmesterskabet i fodbold - og sin alder.

Den 71-årige tidligere folkeskolelærer river lørdag for ottende år i træk 24 timer ud af kalenderen for køre penge hjem til syge børn.

Giv 24 timer til Syge Børn, sådan har Allan Søndergaard kaldt sit døgnlange velgørenhedsridt rundt om Brabrand Sø, siden han satte sig i sadlen for første gang i 2011.

Sygdom, alder og kommunale tilladelser har aldrig kunnet stoppe "The Lonely Rider", som for en 100 krone-seddel inviterer andre med på turen.

Alle penge, der køres ind, går ubeskåret til syge børn på Kirurgisk Børneafsnit, der nu om dage holder til på Universitetshospitalet i Skejby.

Annonce

Giv 24 timer har skaffet 353.746 kroner til syge børn

Giv 24 timer til Syge Børn har nu i alt rundet 353.746 til syge børn på Kirurgisk Børneafsnit.

Løbet rundt om Brabrand Sø har kørt syv år i træk

I 2011 kørte Giv 24 timer til Syge Børn første gang. Det var et 24 timers løb rundt om Brabrand sø. Allan Søndergaard kørte 612 km og kørte 16.855 kr. til Kirurgisk Børneafsnit

I 2012 deltog 26 andre ryttere, der kørte 25.268 kroner hjem til Giv 24 timer til Syge Børn. Arrangøren nåede 637 km. Det gav mulighed for, at personalet kunne få et kursus om ADHD, så de var bedre rustet til at modtage børn med den diagnose

Giv 24 timer til Syge Børn 2013 udløste et samlet sponsorat på 22.261 kr.

2014 udløste et samlet sponsorat på 65.962 kr.

Efter Giv 24 timer til Syge Børn 2015 kunne der skrives en check på 56.128 kr.

I 2016 var sponsoratet på 56.441 kr.

2017 udløste et samlet sponsorat på 68.161 kroner

600 kilometer

Omkring 600 kilometer når Allan Søndergaard, der altid har haft sin hustru, Karen, som soigneur, at træde, inden de sidste meter er kørt søndag 17. juni.

Starten går dagen forinden ved Brabrand Søs Rostadion om lørdagen klokken 12.

- Dagsformen er god. Men jeg kan da godt mærke, at jeg ikke kører helt i samme tempo som tidligere år. Men jeg har lige været til det årlige eftersyn hos lægen, og jeg er godkendt, siger Allan Søndergaard.

Han har et liv bag sig som folkeskolelærer i Sabro og børnebogsforfatter, inden han for alvor kastede sin kærlighed på at hjælpe syge hospitalsbørn med gode tilskud til internet, Hospitalsklovne, legetøg og andre ting, der forskønner tilværelsen i en svær og sur tid.

Sådan deltager du i Giv 24 timer rundt om Brabrand Sø

Giv 24 timer er et cykelløb, hvor deltagerne også kan gå rundt om Brabrand Sø indenfor 24 timer.

Deltagerne bestemmer selv, hvor og hvor længe man vil køre/gå, og kan holde pause og starte igen.

Man skal selv holde styr på antal km. Når man slutter, melder man sig ved Rocenteret og får sit km-tal påført sin sponsorkontrakt. Man skal selv opkræve og overføre sponsorbeløb til kontoen anført på sponsorkontrakten.

Rundstrækningen er på 9,425 km. Der deltager max. 100 cyklister.

Tilmelding sker ved starten ved Rostadion - eller i løbet af de 24 timer.

Startpenge er 100 kroner, som går ubeskåret til Kirurgisk Børneafsnit. Herudover kan man skaffe sponsorer til sig selv, Allan Søndergaard eller til det samlede km-tal.

Trofaste sponsorer

Siden startskuddet til Giv 24 Timer til Syge Børn lød, er der kørt ikke færre end 353.746 kroner hjem til netop Kirurgisk Børneafsnit.

-Det er nyt, at Børnekirurgisk afdeling er flyttet til Skejby, men personalet er det samme, og de har lovet, at pengene som sædvanlig vil komme børnene til glæde, siger Allan Søndergaard.

Han regner med, at små 100 andre motinister/cyklister i løbet af de 24 timer vil give et pedaltråd med rundt om Brabrand Sø.

- Masser af trofaste sponsorer hjælper også til i år med blandt andet kilometerpenge, og vi skulle gerne have godt vejr, som vi plejer. Så nu glæder vi os bare, siger Allan Søndergaard, der er klar til både to dages og en nats kørsel - godt holdt oppe på cyklen af sin hustrus gode, varme suppe.

Klokken 11.30 søndag er der fælles finalerunde fra Brabrand Stadion, hvor folk kan køre med rundt på rundstrækningen over 9,425 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce