Annonce
Aarhus

- Alle børn bliver født på samme måde, men vi dør forskelligt på grund af hudfarve

I Can't Breathe - Black Lives Matter demonstration på Rådhuspladsen i Aarhus, ondag den 3. juni 2020. . (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Massevis af demonstranter mødte op på Rådhuspladsen onsdag som reaktion på 46-årige George Floyds død sidste mandag. Kun få bar masker, men smittefare var ikke dagens store bekymring blandt de fremmødte.

Annonce

”Say his name,” råber en kvinde fra scenen. ”George Floyd,” lyder det fra de mange fremmødte.

Onsdag eftermiddag var Rådhuspladsen i Aarhus fyldt op til randen. Unge mennesker i massevis var mødt op for at demonstrere som reaktion på 46-årige George Floyds meget omtalte død sidste mandag. Han blev kvalt af en politimands skinneben, der var presset ned mod hans nakke i otte minutter.

Trods forsamlingsforbuddet, der endnu er gældende, er det fortsat lovligt at demonstrere, og det var der mange, der udnyttede. De fleste fremmødt var unge, og de færreste bar masker. Her var en blandet gruppe af sorte, brune og hvide mennesker. Radio4 sendte en reporter med til demonstrationen, hvor han spurgte, hvorfor folk trodsede virussen og mødte op. En af de fremmødte var en ung kvindelig studerende.

- Det her det er at sprede sandhed, det her det er at sprede ordet. Vi er her for ligesom at sprede en bevidsthed om marginaliserede grupper og minoriteter, der har en stemme, der ikke bliver hørt. Og hvis det betyder, at du får en fucking coronavirus, og det gør jeg også, og det gør masser af sorte og brune lige nu også, så fucking gør det.

En anden fremmødt, Mohammed Abdi Karim, var en af de få, der bar maske til demonstrationen. Med sig havde han et skilt.

- Der står, at alle børn bliver født på samme måde, men at vi dør forskelligt på grund af forskellig hudfarve.

Han var heller ikke tøvende, når det gjaldt, hvorfor han selv var mødt op.

- Fordi det rammer hele verden og det gør ondt at se en, der får et knæ i halsen nærmest og kommer til at dø af det til sidst. Jeg har det personligt sådan, at vi også skal kigge på vores egen andedam og se, hvad vi kan forbedre her i Danmark.

Andre var dukket op på pladsen af ren nysgerrighed, og det var ikke alle deltagende demonstranter, der havde lige store betænkeligheder ved smitterisikoen.

Også Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard var mødt op på Rådhuspladsen for at vise sin opbakning. Heller ikke han var bekymret for smittefare.

- Jeg synes, det er en flot manifestation af både opbakning til det, der sker i USA i øjeblikket og den forfærdelige hændelse, der har været.

Lyt til det fulde indslag fra Radio4 Morgen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce