Annonce
Aarhus

Alle gode råd fejet til side: Andrea ville bare være skuespiller

Andrea Øst Birkkjær elsker at være skuespiller. Indtil jul kan vi opleve hende på Aarhus Teaters store scene i "Et juleeventyr" Foto: Flemming Krogh
Måske kender du Andrea Øst Birkkjær fra Badehotellet i tv. Nu er hun med i "Et juleeventyr" og en del af Aarhus Teaters faste stab.
Annonce

AARHUS: Studievejlederen i skolen kunne sige, hvad han ville. Han kom ikke igennem. Alle forslag om, hvad Andrea Øst Birkkjær skulle i livet efter skolen, blev fejet til side. Hun vidste, hvad hun ville.

- Jeg vil bare være skuespiller, sagde hun, fra hun var 11 år, når studievejlederen var ude med værktøjskassen af gode råd.

Sådan er det blevet.

Nu er hun 28 år og lige nu en af dem, der tryllebinder publikum, mens de oplever Charles Dickens' "Et juleeventyr" på Aarhus Teaters store scene.

Annonce

Med i ensemblet

Og det er helt sikkert ikke slut med det. For Andrea Øst Birkkjær er hyret for det næste år som en del af Aarhus Teaters ensemble, det vil sige de 15 fast ansatte skuespillere i arkitekt Hack Kampmanns 120 år gamle teaterhus på Bispetorv.


Som barn var jeg ofte med mine forældre i teatret.

Andrea Øst Birkkjær


Hun blev uddannet sidste sommer efter tre år på Den Danske Scenekunstskole i Odense. Født og opvokset er hun i København, og der er en forståelig grund til, at hun er faldet over netop den branche.

- Som barn var jeg ofte med mine forældre i teatret, siger hun, hvis mor er skuespilleren Tammi Øst og far skuespilleren Mikael Birkkjær.

Det er nu ikke fordi, ophavet absolut tilsiger, at man skal være i den branche, og det er hendes storebror et eksempel på. Han er uddannet lærer og cand.pæd. i psykologi.

Annonce

Venner på tilhørerpladserne

Hun var lidt nervøs ved premieren på "Et juleeventyr", for i salen sad to af hendes elevkammerater fra Odense, og hun fik øje på dem fra scenen. Ellers har hun det ikke med at være nervøs, når hun optræder. "Et juleeventyr" er gået godt - og det kan opleves helt indtil jul.

De originale sange i stykket er ændret til danske julesange.

- Det virker godt, og det er dejligt, når alle sanser aktiveres, siger hun, der har oplevet "Et juleeventyr", da hun var mindre. Som tilhører, vel at mærke.

- Det er for både børn og voksne og kan godt virke lidt uhyggeligt for de mindste, siger hun.

Annonce

En fest på Badehotellet

Det her er faktisk hendes debut på den store scene, for da hun var i praktik på Team Teatret i Herning under uddannelsen hindrede coronaen, at der blev spillet fra scenen.

Til gengæld har hun været med i tv, for Andrea Øst Birkkjær har deltaget i to sæsoner af Badehotellet på TV2, hvor hun var skuespillerelev for hr. Weyse, som spilles af Jens Jacob Tychsen.

- Vi havde en fest på holdet. Det var virkelig sjovt, siger hun med stor overbevisning.

Annonce

Glad for Aarhus

Hendes kendskab til Aarhus var ikke voldsomt stort, da hun rykkede til byen.

Men nu ved hun, hvordan den er, og er glad for at være her.

- Jeg kom med mine storbyfølelser fra København, men Aarhus er dejlig, lille og overskuelig. Coronaen har hindret en del aktiviteter, men jeg har oplevet fede butikker og cafeer, siger hun, der har gået på Freinetskolen i Valby og Christianshavns Gymnasium med musik på A-niveau.

Annonce

De næste roller

Hun kender allerede sine næste roller på teatret.

Hun skal spille en af de tre døtre, Cordelia, i "Kong Lear" og derefter et af børnene, "Violet" i musicalen "Charlie og Chokoladefabrikken" til foråret.

- I "Charlie og Chokoladefabrikken"er det en udklædningsrolle, og det passer mig godt. Den slags har jeg altid elsket, siger hun.

Andrea Øst Birkkjær

Andrea Øst Birkkjær, 28 år, uddannet skuespiller i Odense. Blev færdig sommeren 2020.

Har tidligere haft en rolle i TV2's Badehotellet i to sæsoner.

Spiller lige nu med i Aarhus Teaters "Et juleeventyr" og er en del af Aarhus Teaters ensemble.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stort fald i antallet af nye coronasmittede i Aarhus: Men den gode nyhed har desværre en nedslående bagside

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Aarhus

Aarhus-skole sender 14 klasser hjem: Ramt af stort corona-smitteudbrud

Annonce