Annonce
Aarhus

Alle sejl sættes til: Julemanden sejler med julen til Aarhus

Juleparaden går fra Dokk1 til Strøget, hvor julemanden tænder stjernehimlen. Arkivfoto: Scanpix
Sæt kryds i kalenderen fredag 15. november, hvis du vil

AARHUS: Så kan vi ikke vente længere. Julemanden kommer sejlende til Aarhus, klar til at tænde julelysene på Strøget.

Det er altid et folkehit med tusinder af mennesker, når julemanden dukker op i Aarhus. Det sker fredag 15. november.

Det er med slæbebåd foran Dokk1, at julemanden anduver klokken 18.00, hvorefter juleparaden marcherer gennem byen. Når paraden når Strøget, er julemanden klar til at tænde stjernehimlen over Søndergades gågade.

I det hele taget har Aarhus for alvor taget julen til sig. I Den Gamle By bydes traditionen tro på en nostalgisk rejse rundt i julens traditioner med "levende" huse og julepyntede gader, hvor hestevognene kører mellem juleboder og gyldne lanterner.

Annonce

Masser af jul i Aarhus

I Friheden skinner er det 80 meter høje Sky-Tower omdannet til et gigantisk, lysende juletræ og lysskulpturer, og lanterner oplyser stierne overalt i parker lige som alt er sat ind på en god juleoplevelse med blandt andet Mad & Marked.

I midtbyen kan du igen i år opleve julestemningen iført et par løbesko, når Aarhus Christmas Run tager form som et orienteringsløb byen rundt med første startskud tirsdag 10. december klokken16.

På ARoS – Aarhus Kunstmuseum kan du se luciaoptog 13. december, når børn bærer lyset frem gennem regnbuens farver i Your Rainbow Panorama. Samme dag inviterer byens frivillige ReThinkers også til luciaoptog – et af landets største optog, der sætter fokus på frivillighed og fællesskab. Her vandrer frivillige gennem byen anført af en fire meter høj luciabrud og mødes til slut med Aarhus kano- og kajakklub, der fortsætter med lys til vands.

Aarhus er idet hele taget rig på julemarkeder, hvor du kan gøre juleindkøb med dansk design, keramik, kunst, håndværk og julepynt hos blandt andet Ridehuset, Godsbanen og Arkitektskolen. Aarhus Street Food og Aarhus Central Food Marked markerer også julen.

Ud over de små butikker i Latinerkvarteret, Vestergade og på Frederiksbjerg er der også oplevelser julepyntede stormagasiner og byens citycenter - Salling er således tændt op for fuldt juleblus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce