Annonce
Aarhus

Alle tiders nytårsbilleder

På hjørnet af Jyllands Allé og P.P. Ørumsgade havde spasmagere været på spil ved den lokale købmand, der var blevet til ”Bømand Karie Jensen” i løbet af natten til 1965. Fotograf Jørn Timm, 1965, Aarhus Stadsarkiv.
Annonce

Aarhus: Så lurer det nye år lige rundt om hjørnet, og i den forbindelse har Stadsarkivet endnu engang fundet stemningsfulde nytårsbilleder frem fra www.AarhusArkivet.dk. Du kan også gå ind på www.aarhuswiki.dk og læse mere om de mange nytårstraditioner, der gennem tiden har været i Aarhus.

Ved SBV i Ryesgade kunne aarhusianerne tidligere forsyne sig med alskens nytårsudstyr og -pynt. SBV, der stod for Selvbetjenings Varehus, åbnede i 1952 og var byens første rigtige varehus, hvor kunderne selv skulle tage varerne ned fra hylder. Fotograf Jørn Timm, 1960, Aarhus Stadsarkiv.
31. december 1965 havde Lilian og Henning Enemærke inviteret til nytårsaften i lejligheden på Ringkøbingvej. Her var både sjove hatte, truthorn og cigarer til at gøre aftenen festlig. Fotograf Ulla Møldrup Jensen, 1965, Aarhus Stadsarkiv.
I sygeplejeboligen på Amtssygehuset var der omkring 1939 godt gang i nytårsfejringen blandt de piger, som ikke havde vagt. Til festen havde alle pigerne iklædt sig falske studenterhuer. Fotograf David Kjær Andersen, ca. 1939, Aarhus Stadsarkiv.
Tidligere var det i de fleste hjem en fast tradition at spise torsk nytårsaften. I dag har torsken fået konkurrence af mange andre retter, men mon ikke den også er at finde på bordet i århusianske hjem igen i år. Her er det en stolt dreng, der fremviser sin nytårstorsk i 1958. Fotograf Ib Rahbek-Clausen, 1958, Aarhus Stadsarkiv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce