Annonce
Østjylland

Alle trin er tilladt

»Frem med luftguitaren, nu skal den have fuld gas!« lyder det fra instruktør Signe Naessing.

Hun er sammen med deltagerne i gang med såkaldt Feel Good Way-dans på Sølund Festivalen, og vurderet på de begejstrede smil, virker dansens navn ganske passende.

Annonce

»Det her er en helt anden og ny indgangsvinkel til dans for udviklingshæmmede. Det er en danseform, der er lavet specifikt til målgruppen. Her er ingen krav til, hvordan det ser ud. Det handler om, at du bevæger dig og danser så godt, som du kan,« siger Signe Naessing, der er en af initiativtagerne bag The Feel Good Way.

Som instruktør i fitnesscentre har hun oplevet, at udviklingshæmmede kan have svært ved at følge med i traditionel holddans, fordi det er vigtigt at lave de rigtige ting på de rigtige tidspunkter.

»Den anderledes tilgang her betyder, at de får en succesoplevelse fra start. Vi putter også historier ind i dansen. Det kan være sjovere at lege fotomodel end bare at gå igennem et rum, og i stedet for kun at svinge armen, kan man lade som om, man er en stærk skovhugger,« siger hun og forklarer, at dansene har to bevægelser, hvor den ene er en feel good-bevægelse, der er nem at gå til, mens den anden træner et funktionelt bevægelsesmønster.

Arrangmentet var også en markering af, at interesserede nu selv kan få en digital dansetime på internettet.

»Vi vil gerne have, at det er mere tilgængeligt. Rigtig mange i målgruppen har en iPad eller iPhone, så det er underligt, at der ikke er flere tilbud på de digitale medier. Der er også institutioner, som ikke har råd til at få en instruktør ud hver uge, så derfor har vi lavet det her gratis tilbud,« siger Signe Naessing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce