Annonce
Kultur

Alletiders krop

Århusianske Secret Hotel tager kroppen under kærlig behandling i ny forestilling.

Kroppens historie bliver fortalt med dans og performance, når den århusianske Secret Hotel indtager Bora Bora med en 'performance lecture' for unge i alderen 16-19 år.

»Udefra ligner det et foredrag, men det har rødder i teaterverden og dramaturgisk tænkning. Formen er forfriskende, afslappende og lige til. De unge, som har set forestillingen under prøverne, kan sagtens kapere, at der bliver zappet rundt. De kan godt lide, at der bliver gået tæt på, rent fysisk, og at der bliver brudt tabuer,« forklarer instruktør og dramaturg Christine Fentz, der sammen med dramaturg Synne Behrndt stiftede Secret Hotel i 1999.

Hotellet med de mange værelser lagde ud med vandringsforestillingen »Aften Land« på badeanstalten Spanien i 1999, hvor gæsterne kom gennem det gamle grossererbad på 3. sal og oplevede et mærværdigt og interaktivt univers.

Annonce

Siden har Secret Hotel præsenteret performances for alle aldersgrupper i flere lande og er i dag støttet af Aarhus Kommune med den tre-årige basisstøtte på 150.000 kroner årligt.

»K.R.O.P.« får urpremiere på Bora Bora tirsdag 13. maj, og ligger tematisk i forlængelse af Secret Hotels forrige produktion »Hoved & Hale«, der stadigt turnerer og nu har rundet 70 forestillinger på skoler landet over.

»Under arbejdet med »Hoved & Hale«, som jeg også lavede sammen med Kasper Daugaard Poulsen, opstod der nogle ideer, som mere var for voksne, end for de 8 til 12-årige, som forestillingen var møntet på,« fortæller Christine Fentz.

Med »K.R.O.P.« er misionen at prøve på at give de unge nogle værktøjer til at se og forstå kroppen i et andet lys, uden at løfte moralske pegefingre.

De to dansere Kasper Daugaard Poulsen og Pernille Koch diskuterer skønhedsidealer, krop og hårvækst, når de med hjælp fra en overheadprojektor, fyldige dragter, flytbart hår, papfigurer og parykker af skumgummi tager publikum med på en tour de force gennem kroppens kulturhistorie.

Undervejs kommer der sjove oplysninger og finurlige fakta på bordet.

»Intimbarbering var for eksempel et fænomen, der blev introduceret af korsridderne. Flere år senere blev det taget op af pornoindustrien,« siger Christine Fentz og fortsætter:

»Vi fortæller med humor og kærlighed til kroppen, hvordan skønhedsidealerne er i konstant forandring.«

Forestillingen er skabt i samarbejde med Adelaide Bentzon, som Secret Hotel arbejdede sammen med omkring »Den Gyldne Maritime« i 2003.

T k.r.o.p.

K.R.O.P. - at have eller at være.

Urpremiere på Bora Bora, Valdemarsgade 1, Aarhus.

Spilleperiode: 13. maj-15. maj.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce