Annonce
AGF

Alsidig AGF-back fik igen lærerige minutter på midtbanen: Det forstyrrer mig ikke

Magnus Anbo har fået et par pokalkampe fra start samt godt ti minutter i Superliga-regi i indeværende sæson. Foto: Ole Nielsen.
Tirsdagens testkamp mellem AGF og AC Horsens endte med en århusiansk sejr på 2-1. 19-årige Magnus Anbo erkender, at konkurrencen lige nu er benhård på højre back, så han øjner muligheder længere fremme på banen.
Annonce

FODBOLD: Hvis AGF-spillerne ellers valgte at betragte tirsdagens testkamp mod et svært amputeret AC Horsens-mandskab som sådan en rigtig generalprøve til søndagens sub-top-brag på Ceres Park mod Brøndby, jamen, så blev der sat yderligere valuta ind på selvtillidskontoen.

2-1 vandt århusianerne mod en godt nok gulbluset, men dog også langt fra Brøndby-standard-spillende modstander, der udover målmændene Matej Delac og Michael Lansing, ikke stillede med en eneste fast starter fra Superligaen – og endda kom med tre låne-spillere: Mike Vestergaard og Jacob Torp fra Aarhus Fremad samt Jacob Green-Pedersen fra VSK Aarhus. På den anden side: De bed nu ganske fornuftigt fra sig, Bo Henriksens sammenbragte flok, så det var en fin test for alle mand.

AGF stillede efter pausen med en formation, der langt hen ad vejen – hvis man lige bytter Gift Links og Jakob Ankersen ud med de landsholdstravle Jon Dagur Thorsteinsson og Mustapha Bundu - godt kunne lugte af en start-11’er mod Brøndby.

Det var William Eskelinen på mål, Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner og Casper Højer i bagkæden, Nicolai Poulsen, Mustafa Amini og Bror Blume på den centrale midtbane – og Gift Links og Jakob Ankersen på kanterne samt Nicklas Helenius helt fremme.

De røg på banen efter en pauseføring på 1-0 til Horsens – på en scoring af den tidligere Lyseng-spiller Mikkel Qvist – og satte sig fuldstændigt på gæsterne i de sidste 45 minutter. Det førte til flere store chancer, men først midt i halvlegen lykkedes det for Bror Blume at udligne. Tre minutter før tid hamrede Helenius så bolden i nettet til slutresultatet.

Altså: Gode takter fra ”A-kæden”, men inden da også ganske opløftende momenter fra flere af de unge, der fik chancen for at vise sig frem i første halvdel af opgøret på Fredensvangs fine bane 1.

Testkamp

AGF-AC Horsens 2-1 (0-1)

0-1 Mikkel Qvist

1-1 Bror Blume

2-1 Nicklas Helenius

AGF (1. halvleg): Kasper T. Kristensen – Kevin Diks, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Mikkel Møller Lassen – Benjamin Hvid, Magnus Anbo, Mads Bager – Kasper Lunding, Patrick Mortensen, Alexander Ammitzbøll

AGF (2. halvleg): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer – Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Bror Blume – Gift Links, Nicklas Helenius, Jakob Ankersen

Annonce

Svær situation

Én af dem var 19-årige Magnus Anbo, der udgjorde den centrale midtbane sammen med Benjamin Hvidt og Mads Bager. Anbo fik allerede sin førsteholdsdebut for et år siden i pokalturneringen, og siden tre hele kampe fra start i Superligaen tilbage i foråret – alle som højre back – men med den aktuelle konkurrence på positionen, hvor Alexander Munksgaard og Kevin Diks står foran i køen, har der i denne sæson været lang vej til spilletid for talentet, der dog fik et kort indhop mod Silkeborg.

- Det er selvfølgelig en svær situation, for både Munksgaard og Diks gør det rigtig godt for tiden, så lige nu står jeg et sted, hvor jeg bare må tage det, der nu er. Og det er jo ikke helt fremmed for mig at spille på midtbanen. Det gjorde jeg også som U17-spiller, og lidt som U19-spiller, så det er positioner, jeg godt kan lide at spille, lyder det efter opgøret fra Magnus Anbo.

- Jeg synes, at jeg får udfoldet nogle af mine andre kvaliteter på midtbanen. Jeg er lidt mere på bolden, er mere kreativ, kan vinde nogle hovedstødsdueller og i det hele taget få brugt min fysik godt, siger han.

Magnus Anbo kom i februar måned på en fuldtidskontrakt i AGF – en aftale, der løber frem til sommeren 2021 – og han har sammen med cheftræner David Nielsen og resten af trænerteamet sat sig ned og lagt en plan.

Det handler om at udvikle sig i en alsidig retning, fordi han kan lidt af det hele.

- Ja, vi har haft nogle snakke omkring min situation, og hvordan de ser mig som spiller. Jeg er stadigvæk fuldblods højre back. Det er i hvert fald sådan, at jeg ser mig selv, men også en back, der kan bruges på midtbanen. Jeg ser det ikke som noget negativt. Udvikler jeg mig som midtbane-spiller, udvikler jeg mig også som back, kommer det fra den unge AGFer, der som U19-spiller blev omskolet til back for overhovedet at komme til at spille - og pludselig tog kvantespring. Nu er det lidt tilbage til rødderne igen.

- Det forstyrrer mig ikke. Det ligger jo ikke fjernt for mig at spille på midtbanen, så jeg er bare glad for at vende lidt tilbage, smiler han. Det kan nogle gange være en hæmsko, særligt for unge spillere, at de ikke kan eller skal koncentrere sig om én decideret position på banen - omvendt kan det også vise sig at åbne døre. Det bedste eksempel er måske Jens Stage. Og sådan ser Magnus Anbo altså også på det.

Hvad så nu? Øjner han flere minutter i horisonten?

- Jeg har fået et enkelt indhop i Superligaen i denne sæson, og det var som 6’er, så det er klart, at jeg lige nu og her ikke står vildt tæt på at spille som højre back, men jeg prøver bare at gøre det så godt til træning hver eneste dag, og så må jeg se, hvad det kan blive til. Om det så bliver som back, 6’er eller noget helt tredje. Min førsteprioritet er selvfølgelig at blive sindssygt god på en bestemt position, men det er også vigtigt at kunne flere ting i moderne fodbold. Det er nyttigt at kunne stille sig til rådighed på flere forskellige positioner, siger Magnus Anbo.

Ja, forhenværende landstræner Morten Olsen havde jo nok kaldt den 19-årige AGFer for en polyvalent spiller. Og det lyder da ikke helt dumt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce