Annonce
Østjylland

Alt er klar til folkefesten med Kim Larsen: Undtagen tilladelsen fra DR

Nynne Frederiksen vil gerne bringe randrusianerne tættere på stemningen fra Rådhuspladsen i København, når DR på søndag bringer en mindekoncert for den folkekære sanger, der døde 30. september. Arkivfoto: Michael Bager

En randrusianer tog sagen i egen hånd, da hun ikke selv havde mulighed for at tage til København på søndag, hvor DR har arrangeret mindekoncert for Kim Larsen på Rådhuspladsen. Udfordringen viser sig dog at komme fra en uventet kant.

RANDERS: Når randrusianerne ikke kan komme til den folkelige stemning på Rådhuspladsen i København, så må den folkelige stemning i stedet komme til Randers. Sådan tænkte Nynne Frederiksen, da hun satte sig for at undersøge muligheden for at få en storskærm op på Rådhustorvet i Randers i forbindelse med DR's mindekoncert, der bliver vist på tv søndag aften.

Der var dog et problem, der først skulle overvindes. Nemlig at finde de 15.000 kroner, som leje af en storskærm ville koste. Men det blev løst ved en telefonopringning til Søren Fischer fra Randers Tandhjulsfabrik, som sagde ja til at støtte det gode initiativ.

- Han syntes, det var helt fantastisk, siger Nynne Frederiksen, der dermed troede, at sagen var afgjort.

Efter en række telefonsamtaler med DR stod det dog klart, at der fra mediegigantens side ikke umiddelbart var mulighed for at give grønt lys til arrangementet - angiveligt på grund af rettigheder.

Der skal normalt meget til at slå Nynne Frederiksen ud, men nu sad hun helt paf tilbage efter afvisningen.

- Normalt ville jeg ikke have taget nej for et svar, så ville jeg have kæmpet. Men jeg blev fuldstændig slået ud, for nu havde jeg jo lige skaffet alle de penge, som jeg skulle bruge, forklarer hun.

Ikke endegyldigt

Ikke alene storskærmen var på plads. Det samme er baglandet, og Nynne Frederiksen forklarer, at den lokale opbakning har været helt enorm.

- Opbakningen er vanvittigt god, og eventchefen fra Randers Kommune har sagt til mig, at jeg bare skal sige til, når der er faldet et eller andet på plads, så vil de tage sig af alle tilladelser og sørge for at få hjælp fra politiet til sikkerheden. Jeg skulle bare klø på, siger Nynne Frederiksen, der nu i stedet ikke ved, om arrangementet kan gennemføres i sin nuværende form.

Hos DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, er der forståelse for Nynne Frederiksens bestræbelser for at få Kim Larsen-showet til Randers i stort format, men som han siger:

- Lige nu arbejder vi på højtryk for at blive klar. At stable en stor mindekoncert på benene på så kort tid er en stor opgave, og der melder sig mange spørgsmål fra alle de danskere, der gerne vil være med til at sige farvel til Kim Larsen, siger han og fortsætter:

- Når det drejer sig om muligheden for at vise koncerten på storskærm, er vi netop nu i færd med at undersøge, hvad der kan lade sig gøre. Når vi har afklaret, hvad der er muligt, vil vi selvfølgelig melde det ud, forsikrer Jan Lagermand Lundme, der dermed ikke har lukket døren helt for gennemførelsen af et lokalt storskærmsarrangement.

Annonce

Karaoke som alternativ

Uanset hvad kommer søndagen dog til at stå i Kim Larsens tegn i Randers, hvor storskærmen som en plan b vil forvandle Rådhustorvet til en udvidet karaokebar.

- Vi har jo allerede skærmen, og derfor fik jeg fat i en karaokemand, der vil levere alle Kim Larsen-sangene, og så laver vi det om til et kæmpe sing-a-long om middagen, sådan så folk kan nå hjem og se selve koncerten foran fjernsynet derhjemme, forklarer hun.

- Hvis det bliver om dagen i stedet for, vil det også blive mere attraktivt for byens pensionister og børnefamilier at være med, så på den måde kan det faktisk nå endnu længere ud, siger Nynne Frederiksen, der forklarer, at hun har det samme forhold til Kim Larsen som nok de fleste andre danskere:

- Jeg er vokset op med hans musik, som jeg har hørt rigtigt meget, og jeg er blevet meget rørt over alle de ting, der er blevet vist rundt omkring efter hans død. Jeg tror da helt personligt, at jeg kommer til at hyle, når alle folk begynder at synge sammen på søndag. Jeg elsker, at man kan samles om noget, der er så fantastisk, og det er han bare, siger Nynne Frederiksen om den folkekære sanger.

- Men derudover vil jeg også gerne have, at der sker noget i byen udover Randers Ugen. Det er en dejlig og en hyggelig by, men jeg synes, at vi mangler nogle arrangementer, forklarer hun.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

24-årig mistænkt for narkokørsel mandag aften

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce