Annonce
Sport

Alt er ved det gamle for Bakken Bears - desværre og heldigvis for det

Med onsdagens sejr over London Lions er Bakken Bears treer i sin gruppe i Europe Cup hvor de to bedste hold går videre. Foto: Kim Haugaard
I en tom Vejlby-Risskov Hal genåbnede Bakken Bears sine chancer for at nå kvartfinalen i Europe Cup med en sikker sejr over London Lions.

BASKETBALL: Det er snart to år siden, at Michael Piloz sad på en bænk i Hvideruslands hovedstad Minsk og tænkte over den pandemi, der så småt skyllede ind over verden - inklusive Hviderusland, selvom præsidenten netop dér mente, at vodka og sauna kunne være en kur.

Helt så let har corona ikke været at slippe af med, og den driller stadigvæk, den dumme virus.

I de seneste uger har flere fra Bakken Bears været smittede - de var dog alle tilbage til onsdagens kamp mod London Lions, som århusianerne vandt komfortabelt 95-80.

Annonce

Dengang for to år siden gik sportsdirektør Piloz' overvejelser på, om pandamien nu betød, at hans hold måtte spille deres kampe med færre tilskuere på lægterne. Det viste sig hurtigt, at kampen blev den sidste i et halvt år.

Ejendommelig stemning

Og nu, på andet år og tredje sæson, giver pandamien så meget bøvl, at onsdagens Europe Cup-kamp i Aarhus blev spillet uden tilskuere. Kun tomme, grønne plastikstole som vidner.

Og det er altså en skam, fordi det er i de her kampe, at basketballen lever i Aarhus. Bakken Bears er ubesejrede i den danske liga, og du kan næppe spille hos bookmakerne på, at de genvinder mesterskabet - det er simpelthen en for dårlig forretning for dem.

Men i de europæiske kampe har der i de seneste mange år været liv og spænding. Da Bears i december tabte til russiske Saratov var atmosfæren fantastisk. Også selvom det hele sluttede med en russisk scoring som uret lød og dermed en sejr til gæsterne.

Europe Cup

Bakken Bears - London Lions (England) 95-80

Periodecifre: (20-15), (24-22), (25-22), (26-21)

Bears: Darko Jukic 20, Michel Diouf 16, Marvelle Harris 15, Ryan Evans 15, Jarred Ogungbemi-Jackson 12, Travis Taylor 6, Thomas Lærke 5, Tylor Ongwae 4, Magnus Møllgaard 2

London: Isaiah Reese 18, Aurimas Majauskas 18, Julian Williams-Washburn 16

Rebounds: Bears 48, London 36

Tilskuere: 0 i Vejlby-Risskov Hallen

Og måske var det nerven fra kiggerne, spillerne savnede onsdag. Især første halvleg var underligt sløset og tam. Århusianerne gik til pause med en føring på syv point, men man fornemmede, at de burde have været oppe med mere.

Og i anden halvleg fandt bjørnene da også sig selv. Med undtagelse af nogle få minutter havde Bears total kontrol over kampen, og sejren på 95-80 var aldrig for alvor i fare.

Bakken Bears er tilbage på sejrskurs og lever igen i gruppen.

- Vi har haft en lille pause over jul og nytår og siden har vi haft et par lette kampe i ligaen. Desuden har et par spillere været ude med corona og nogle med skader, så det var dejligt, at vi i dag alle kunne være her og bidrage til sejren, sagde Bakken Bears' Ryan Evans.

I er efterhånden vant til det, men hvordan er det at spille en stor kamp som denne i en tom hal?

- Det er lidt ejendommeligt nogle gange, men som intensiteten stiger i kampen, så blokerer du omgivelserne ude - og så betyder det faktisk ikke det store. Men vi elsker vores fans og de kan hjælpe os med at bringe atmosfære og energi i hallen. Jeg håber snart, at de er tilbage igen, sagde Ryan Evans, der kan se frem til, at det inden længe i det mindste er muligt at få 500 tilskuere i hallen.

Annonce

Kræver måske tre sejre

Med sejren ligger Bakken Bears på tredjepladsen i gruppen med én sejr og to nederlag efter tre kampe. Tyrkiske Bahcesehir har vundet to kampe og tabt én mens russiske Avtodor Saratov har vundet samtlige kampe.

- Vi har stadig gode chancer for at gå videre. Vi kender vores styrker og kvaliteter, så det handler om at holde os i form og holde koncentrationen. Vi har været i en situation som denne mange gange før, og jeg er sikker på, at vi nok skal klare det, sagde Ryan Evans.

Bakken Bears spiller næste gang torsdag 27. januar i Rusland og ugen efter hjemme mod Bahcesehir. Det kræver mindst en og måske to sejre hvis håbet om en kvartfinale skal leve.

Desuden kræver det også en sejr i sidste runde i London mod de engelske løver.

Thomas Lærke og Bakken Bears besejrede London Lions. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Alarm 112

Kørt på skadestuen: Cyklist påkørt af bil ved rutebilsstationen

Alarm 112

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Aarhus For abonnenter

Aarhus har aktier i store miljøsyndere: - Det skal stoppe nu, siger politikere

Sport

Nyt talentprojekt i Skanderborg bliver en gevinst for AGF: - Vi vil gerne have nogle lokale kraftcentre tæt på Aarhus

Aarhus

Hvor mange har haft corona uden at vide det? Nyt forsøg skal gøre os klogere på det - og hvor langt vi er i epidemien

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

Aarhus

Se video: Bil gik op i flammer - vidne så to personer stikke af

Aarhus For abonnenter

Vil du nøjes med at få gjort rent en time hver anden uge? Her er svarene fra ældre-politikerne i Aarhus

Aarhus

Mere end hver fjerde test positiv: Aarhus fortsætter med højt smittetal

Annonce