Annonce
Sport

Alt for mange fejl i den århusianske lejr

Erik Veje Rasmussen har stor fokus på de tekniske fejl i århusianernes spil. Foto: Ole Nielsen

Århus Håndbold har haft 42 tekniske fejl i holdets fire første ligakampe. Mandag blev det kampafgørende mod Skanderborg, der tildelte århusianerne sæsonens første nederlag.

Håndbold: De står højt på dagsordenen i Århus Håndbold. De tekniske fejl i løbet af en kamp, som kan få det hele til at tippe til den ene side. Det gjorde det mandag aften i Skanderborg Fælledhal, hvor antallet var oppe på 12 af slagsen. Flere af dem var decideret kampafgørende, da de førte til en kontrascoringen i den anden ende.

Det var specielt indspil til stregen, der blev mest tydelige. Skanderborg lykkedes med dem til fulde, mens Århus Håndbold satstede for meget og i stedet mistede bolden.

- Skanderborg havde rigtigt mange indspil til stregen, hvor de stod frie. Mange af vores forsøg var lige på fingerspidserne og var langt mere satsede, og det blev vi straffet for, siger Erik Veje Rasmussen.

I de fire første kampe har Århus Håndbold lavet 42 tekniske fejl. Det er det tredje højeste i rækken. Kun oprykkerne fra TMS Ringsted og Lemvig-Thyborøn har haft flere, mens Aalborg fremstår som mest velfungerende med blot 19 af slagsen.

- Mandag var det primært indspil, men i de andre kampe har det været lidt mere blandet. Det er noget, der står meget højt på vores dagsorden, for det er alvorligt og noget der bare skal fjernes fra vores spil, siger Erik Veje Rasmussen og tilføjer, at der lige nu er en tendens til at søge stregen meget.

- Men det skal selvfølgelig hænge sammen. Til træning fungerer det faktisk på et ret højt niveau og der er et fint sammenspil mellem bagspillerne og stregene. I kamp bliver det hele bare lidt mere skærpet, fordi det også går meget hurtigere. Det er dog noget, som vi har meget fokus på, siger den århusianske cheftræner, der sammen med sine spillere er klar til at trække arbejds-handskerne på i de kommende dage inden de næste tirsdag skal op mod Nordsjælland på hjemmebane.

Et hold, der formentlig vil nærstudere Skanderborgs indsats mod Århus Håndbold.

- Skanderborg havde rigtig godt styr på vores offensive forsvar. Vi fik ikke brudt deres spil, fordi de spillede i så højt et tempo. I stedet kom vi til at hænge bagefter og det udnyttede de til at spille bredt og få sat deres fløje op, som virkelige var sikre i deres afslutninger. Vi fik lidt bedre styr på det i vores zoneforsvar, men så begyndte vi at lave individuelle fejl, som jeg havde lidt svært ved at forstå, siger Veje og påpeger, at der samtidig var alt for mange af spillerne, der havde en skidt dag.

- Nordsjælland er et af de hold, som vi kommer til at kæmpe med om slutspilspladserne. Derfor er det vigtigt, at vi får styr på vores spil, siger han.

I sidste sæson havde Århus Håndbold ikke helt samme udfordring. Dengang lavede holdet 234 tekniske fejl i løbet af hele grundspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Annonce