Annonce
Aarhus

Sebastian Kromann har åbnet kaffe- og ishus ved Brabrandsøen: Alle andre planer endte i coronavasken

Sikke en udsigt. Sebastian Kromann nyder den fra kaffe- og isbarens terrasse. Baren er en container. Foto: Rasmus Kerrn-Jespersen
Når solen skinner, vælter det ind med kunder i Sebastian Kromanns nye kaffe- og ishus ved Brabrandsøen.
Annonce

AARHUS: Alt gik i vasken denne sommer for Sebastian Kromann. Men den 32-årige århusianer er en mand med initiativ og gode ideer. Så han har fundet en udvej. Den er endt med en kaffe- og isbar med den flotteste udsigt over Brabrand Sø.

Og den går strygende, især når solen skinner.

Egentig skulle Sebastian Kromann have produceret festivaller og koncerter i massevis: Heartland ved Egeskov på Fyn, Droningens 80 års fødselsdag i Aarhus, EM i fodbold på havnen, Copenhell, Tinderbox og Festugens åbningskoncert. Han leverer grej, blandt andet.

Men når det nu ikke kunne lade sig gøre, kunne han tage fat på grunden på Sylbækvej 32 i Haveforeningen Søvang langs Brabrandstien. Den ligger lige dér, hvor Brabrand Sø starter.

Annonce

180 graders søudsigt

Henrik Fløche er ansat i hans virksomhed Kromann Project Aps., så de to gik i gang med at skabe et kaffe- og ishus på den grund, som Sebastian Kromann allerede havde.

- Der er 180 graders udsigt over søen, siger Sebastian Kromann med stolthed i stemmen om det nye kaffe- og isslot.

Det er en halv snes dage siden, han åbnede, og han har unge mennesker til at stå for salget, når han ikke lige selv er der.

Så er der tid til at slappe af. Sebastian Kromann ved baren. Foto: Rasmus Kerrn-Jespersen

- Det går rigtig godt, langt over forventning. Det har væltet ind med kunder. Selv på dage med regn, kommer der nogen. Og når solen skinner, er der virkelig mange og god omsætning, siger Sebastian Kromann.

- Nogle af dem, der cykler forbi, vinker og råber: Skide god idé, føjer han til.

Annonce

Købte en kolonihave

Han er kommet meget i området, ja han er vokset op der. Allerede da han gik i Statsgymnasiet i Aarhus, købte han en kolonihave på stedet, og i øvrigt har han kvæg til at gå flere steder i området. For fire år siden købte han grunden ved siden af den, hvor kaffebaren nu er. Der ligger et gammelt hus på stedet, og det har fået lov til at blive liggende, for så har han ret til at bygge et kolonihavehus på stedet. Det kommer sikkert senere.

Her på grunden ved siden af baren ligger det udtjente hus. Foto: Rasmus Kerrn-Jespersen

- Der vil ske meget i hele området, fordi Aarhus Kommune lige har lavet en plan for blandet boligbyggeri i området, hvor der er en del industri, forklarer Sebastian Kromann, der også har arbvejdet otte-ni år i Tivoli Friheden.

- Jeg har lavet Fed Fredag og drevet flere kiosker og isboder, siger den initiativrige mand.

Annonce

Kun seks uger

Alt har en ende, også Sebastian Kromanns lille sommereventyr.

- I år holder vi kun åbent fem uger og seks dage. Hvis det skulle være længere, kræver det helt andre tilladelser. Men hvis erfaringen er, at det er en god idé, åbner vi igen næste sommer, og så bliver det i længere tid, siger Sebastian Kromann.


Nogle af dem, der cykler forbi, vinker og råber: Skide god idé.

Sebastian Kromann


Han holder åbent alle dage kl. 9-19, fredag og lørdag måske til 21, hvis det viser sig, at der er behov for det. Sådan vil det være indtil begyndelsen af august.

Her er det

  • Sebastian Kromanns kaffe- og isbar ligger langs Brabrandstien på Sylbækvej 32. Det er på strækningen mellem Ringvejen og Brabrand Sø.
  • Der er åbent hver dag kl. 9-19, fredag og lørdag 9-21 indtil begyndelsen af august.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Danmark

Sæt fuld fart på bilforhandlingerne

AGF

Nicolai Poulsen: Viktor Fischer er en lille pige

Aarhus United

Aarhus United tænder advarselslamperne: Lukker, hvis de ikke finder to millioner

Annonce